Årsresumé 2014

2014



Hejhej, nu blir det dags för att ta en titt över året som gått! Ni kan också kolla in förra årets genomgång som finns längst ner i kategorierna.
 
I Januari så fick vi våra klasströjor i 9c. Jag var på bio med Jere och såg "100-åringen som klättrade ut genom fönstret och försvann. Var på prao med Jannike och Emelie.N till HVC i Vörå i en vecka. Sen sovde jag över hos Jannikes en kväll och vi var till slalombacken och gjorde ett till hål i örat med nål därefter. Sen så har jag gymmat en del 
 
 
 
I Februari så var jag till Haparanda och bodde i en stuga med Jere, Mirjam och Kjell. Sen shoppade vi på ikea och åt varmkorv. Jag shoppade i Vasa och råkade gå förbi Krista Siegfrids som uppträddei Rewell center. Jag var med Jere på Oravais revyn och sedan var vi på Vörå revyn. Det var här jag klippte håret kort och jag saknar det verkligen.
 
I Mars så har jag varit ut på drift med vännerna och för att tacka chauffören så köpte vi en finfin cactus,haha. Har också varit till Nykarleby och ätit Pizza med Kevin, Sam och Anton. Sen så har jag fotograferat en del.
 
 I April så var det påsk och jag älskar påskägg! Jag hade halvårsdag med Jere så jag stekte korv åt honom.I skolan så hade vi veteranfest för att hedra veteranerna. Sen så var jag jätte förkyld så jag snöt Jeres roskis full med snor haha!
 
I slutet av Maj så var det skolavslutning och jag gick ut grundskolan/9:an. Högstadiet var nog den tuffaste tiden i mitt liv och jag tror att många håller med mig. Men saknar många från skolan fast träffar de flesta på fritiden. Var vid grillen på kvällen och firade.
 
 
 I Juli så träffade jag Alexander på vörå dagarna vid storberget. Har ju känt honom ett år tidigare också men vi klickade först nu.(jag ska göra ett inlägg om det senare) Det var bästa månaden på hela året! Har nog aldrig varit sådär lycklig som jag var då. Hade jätte kul på sommarlovet med Jannike & co och Alexander som på sätt och vis bodde hos mig. Vi simmade och åt glass varje dag med Lucas och lärde känna varandra bättre på samma gång. Sen tar han med mig på resa till Piteå via Haparanda. Och Sam fick komma med,hihi. Det blev översvämning där då vi var. Sen kom jag hem och hann umgås med kusin Ida som var på besök från Stockholm. BÄSTA MÅNADEN! ♥
 
I Augusti så var jag på konstens natt tror jag? Den första bilden säger mig det typ. Sen så umgicks jag med vännerna mycket och var med Kevin till ett ställe och simmade. Sen kom Alexanders bror och hans familj från Piteå till Petalax. Skolan började ju dessutom! Ny start, ny skola. Men första veckan hade jag 39 graders feber och de tänkte skicka mig till akuten, hehe. Dålig start..
 
 
 
 
 I Septemberså fyllde jag 16 år! Fick VS av Alexander! Var på bio på sextape med två andra couple. var till Staden en del och åt vid Rax och sånt. Bodde ju på internatet här.
 
 
 I oktober så hade vi combi studier och jag lärde känna några från närvårdar klassen bättre och bättre. Sen var jag till Tuuri och shoppade med Jannike, Niklas och Stanislav. Käkade nudlar dag in och dag ut på internatet.
 
 
I November så började jag känna Emma riktigt bra♥ Och vi tog klassfoto med några sköna tjejer. Sen tittade jag mycket på serien awkward med Alexander. I början av November eller i slutet av oktober  så var det ju halloween så jag klädde ut mig till ett skelett och målade mig och sen drog jag iväg till Komossa på fest.
 
I December så har jag haft en riktigt bra jul! Har haft choklad kalendrar för 25 € haha. I Julklapp fick jag VS av sötnos ohoohohoho. Sen har tomten varit och nu de senaste dagarna så har vi bara spelat kort och svängt dygnet bakochfram!  Ett riktigt bra år!
 
 
 


Kvällens händelse

2014



Här har vi byggt en snöhäst som är högre än mig! Stolta byggar är vi, Alexander, Victoria och jag.
 
 
 


Gårdagens shopping

2014



Eftersom jag ska till Sverige i övermorgon så tänkte jag att jag bara ska handla lite ifall rean är slut efter nyår.  Så jag köpte detta festival kit. Normal pris 9.95 € men det var på 50 % rea. Så det var absolut värt det! Från vänster hållet så är det först munspray med mint flavour för frächare andedräkt. Läpp balsam som luktar kokos och det är jätte bra! Någon mildare handdesinfektion som luktar himlen♥ perfekt innan man äter vid någon snabbmatskedja. Och sist men ite minst torr shampo ifall du har flottigt hår. Alltså allting av dethär är så himla bra och jag älskar det! Det är så perfekt att ha med sig i handväskan! Ca 5 € mina vänner, köp köp köp! Go to BIK BOK now!
 
 
Provade att köpa ACOs brun utan sol lotion, för jag har hört bra recensioner om den. Att den inte ska lukta som de klassiska brun utan sol produkterna. Men ni får se ett inlägg om det inom de kommande dagarna. Den finns på apoteket i Vasa för 13,70 €.
 
Salt vatten spray som säger att den ska ge dig beach wavy hair. Och jag ahr haft denna förut men jag vet inte riktigt om det funkar. För jag har redan så självlockigt hår så har svårt att se skillnad. Men anledningen till att jag köpte den så är p.g.a den underbara päron doften! Alltså det luktar så friskt och GOTT! Ni måste ge den en chans! 50 % rea så den gick på ca 2,50 €. Hade väl kostat 4,95 € i normalpris tror jag. Finns på Bik Bok
 
Ett par byxor från Bik Bok som gick på 19,99 €. Jag tycker det är jätte svårt att hitta tighta byxor men dessa var helt bra! Färgen var lite annorlunda, de är inte grå men någon blandning av beige och grå. De var till billigt pris så jag tycker att om ni gillar färgen ska ni ta och prova i butiken.
 


Let's be cops

2014



Gokväll, kom hit till Vörå ikvällst efter en shopping dag med saknade Emma! Så vi gick runt i massor med affärer och jag fann mig ett par byxor och annat. Jag kan göra ett inlägg om det imorgon! Sen så åt jag på mäccen med Alexander, Lucas och biggen. Och nu har vi kollat på filmen "let's be cops". Och jag rekommenderar verligen den för den var riktigt spännande och rolig. Så nu ska ni gå in på swefilmer och se den, tack och hej!
 
 


If you're in, you cant go out

2014



Hittade några bilder på min kamera där det var foto på lillasyster när hon hade julfest. Antar att stora syster hade gjort året men tyckte det blev helt nice men man börjar ju fundera på vad 9-åringar har för frisyrer idag jämfört med när vi var 9 år.
 
 


Julaftonen

2014



Hejj! Det blir ett sent inlägg nu men jag har tänkt på att blogga om julen sedan jag skrev det här i bloggen för några dagar sedan. Men jag har inte alls haft tid. Har haft fullt upp och nu ska ni få veta va jag har gjort.
 
Jag har varit till Molpe och firat julen och ätit julmat. Igår så var vi till A:s faster och åt julmat och efterrätt och åh det var såå gott! Sen spelade vi kortspel i 4 timmar, haha oj det var kul. Sen idag så har jag, Alexander och Daniel suttit hela dagen och spelat kort. Haha, once you're going in, you never go back.
Sen har vi ätit julmat igen. Och nu vill jag bara blogga och se PH!!
 
Har fått en massa fina julklappar, bland annat VS bodymist, bodylotion,choklad, mysiga skor, Puma skor, rött läppstift osv. Men har inte bild på allt. Berättar mer i något annat inlägg.
 
 
 
 
 
 


GOD JUL ♥♥♥

2014



24 december it its!! Idag ska vi äta julmat och sedan vänta på tomten! Sista kalenderluckan smakade praaah. Haha, ska bli kul att se vad Alexander har köpt till mig ^^. Sen så har jag 7 julklappar åt honom så HEHE det är en hel del. 7 tiden ikväll så åker vi till Petalax och stannar där antingen 1 vecka eller 2 veckor. Kanske man ska börja packa? Idag ska jag klä mig i klänning förfn!
 
Jag bloggar senare ikväll om jag hinner om vad jag har fått! Hoppas ni får en jätte god jul! ♥
 
 


Det nya konstiga beroendet

2014



Jag har haft en del konstiga beroenden. T.ex. spraya hårolja och sitta och kamma håret en halvtimme, broccoli, morötter osv. Nu har jag köpt tandtråd från apoteket, och ja. Jag kan inte sluta använda det, vill bara använda det hela tiden haha för det känns så bra. Jag fick det ifrån att Alexander brukar använda det och en dag blev jag irriterad på att han hela tiden skulle använda det innan vi gick till sängs. Så jag sa "ta hit tandtråden" och haha nu blev det såhär. :D
 
 
 


Första träningsdagen!

2014



Idag har allvaret börjat! Nu tänker jag och Alexander träna varje dag, men på julafton kanske vi nog tar vilodag. MEN alla andra dagar ska vi träna, åtminstone JAG! Jag ska f*n börja se till så jag får muskler och det ska synas! Men har en period nu då jag har problem med ätandet så det kommer bli en utmaning, för om du inte äter rätt så är det ingen mening med träning. 
Dessutom så har jag, hani och Vicki varit till en snöbacke och rännt. Haha så det har varit bra med motion och frisk luft. Så himla skönt är det när så mycket snö har kommit! Ingen vinter utan snö!
 
Orkar knappt röra på armarna nu (y)
 
 
 


Jullov! ♥

2014



Jullovet har börjat och det ska firas ikväll i Petalax. Steg upp klockan 14 imorse så jag borde inte bli trött. Och igår kväll så somnade jag också i 2 timmar när vi kommit till Petalax. Nu har vi ätit så ska väl så småningom börja fixa till oss. Hoppas det blir julfiilis ikväll och att man får träffa många saknade vänner! Imorgon tar jag mitt kylskåp och all packning och drar till Vörå och får packa upp allting! Sen kommer jag bara att vänta på julafton. :)
Förra årets "jul" Petalax lokalfest
 


När jag färgade håret..

2014



Hej! Jag har helt glömt bort att lägga före och efterbild innan jag färgade håret för några veckor sedan. Men jag vill verkligen lägga ut det eftersom jag blev så nöjd. Kommer nog vilja ha det ljusare senare men jag ska låta det vara såhär nu ett tag och kanske använda silvershampoo eller nått. Men systern tog bilden så flera sådana hittar ni hos hennes frisör blogg. JSF
 
 


2 dagar kvar

2014



2 dagar kvar tills det är fest i Petalax, jag och eme kommer nog göra det till en minnesvärd kväll. Hoppas att det blir bra där! 
 
Min mat börjar ta slut, mitt humör börjar ta slut och veckan börjar ta slut. 1 dag kvar och sen flyttar vi ut från internate och jag flyttar hem för då har vi jullov! Vi har fått ut två prov idag och blev godkänd i båda, så nu har jag inga bekymmer att komma hit i januari och göra omtent. Hoppas på att dagen blir chill imorgon!
 
IDAG
 
IGÅR (JULFEST)
 


Varför mår man såhär?

2014



Hade prov idag och det gick ju som det gick. Men annars vet jag inte riktigt vad jag har att berätta, förutom att allting går åt helvete. Vet inte ens vem jag är mera, känner mig helt lost. Idag hade jag världens bomtickning, jag har aldrig i hela mitt liv varit så arg som jag var idag när hjärtat gick i tusen och jag visste inte vad jag skulle göra. Så den här dagen har bara varit onödig, jag hatar allting. Mitt humör är så långt ner det bara kan bli. Så idag är det inte min dag.
 
Men livet har sina uppförsbackar och nerförsbackar, vad vore livet utan det? Så jag får bara ta det lungt och gå vidare från allt och börja om från början, man behöver väl bara lura sig själv..
 


PH nörd här hej

2014



Kommer att sitta och nörda Paradise Hotel nu hela helgen och äta marängtårta. Sen så hade jag en plastpåse med en massa godis och nu är den borta så det mysteriet är ännu olöst. 
 
Jag måste säga att jag nästan längtar till nästa vecka men ändå inte, för den kommer bli chill emellanåt men det blir ju ändå vanliga timmar.  Sen på fredag så får vi ju jullov och då ska jag och Alexander börja storträna! Jag ska ha muskler när jag kommer tillbaka till YA i februari/mars. För efter jullovet som slutar 12.1 så börjar dagispraktiken och den fortsätter i 6 veckor. Efter praktiken så får vi sportlov! Så det ska bli skönt att få bo här hemma några månader.
 
Vet ni vad som händer på nyåret? Då åker jag och Alexander till Piteå, YYESS!! Jätte bra start på nyåret eller vad? Att få shoppa på mellandagsrea i Sverige!! ♥
Utsikten från internatsfönstret någon månad sen.
 


Sista veckan nästa vecka!

2014



Hej! Idag började jag se på Paradise Hotel, och shit vad bra det är! Har kollat två avsnitt och det blir troligen flera ikväll. Men har också prov att läsa till imorgon men Emma och jag har startat så bra med det så läser knappast nå destu mer på det. Alexander skulle komma hit ikväll och hälsa på♥ Idag så var vi till ett ålderdoms hem och blev filmad av vasabladet och yle, vi gör en kampanj att få äldre att må bättre och sådant. Så vi har bakat pepparkakor med dem och haft gymnastik och sen ska vi dit nästa vecka igen, det är riktigt kul!
 
Imorgon ska jag handla julklappar med mamma och jag slutar 13:45 och sen spenderar jag kvällen och helgen i vörå med Alexander. 
 
 
 


December utan snö, börjar inte förvänta mig mer

2014



Hej! Har stannat uppe sent på kvällarna denna vecka så jag går runt sleepless. Nu bor underbara Emma också här i modulen så allting blir såå mycket roligare. Vi har fått reda på vart vi slipper in på praktik, så jag slapp in till Norvalla, som är ca 3 km från mitt hem. Så f.r.m 12.1 så ska jag vara där i 6 veckor, alltså en hel period. Ska vara på dagis. Hade anatomi prov omtagning igår och jag blev godkänd med bra poäng dessutom.
 
PLL kommer ut ikväll på swefilmer, hoppas ni inte har missat! Så jag ska antagligen se det med Emma och Jenna! :)
 
 


Mysmys

2014



 


Victorias självständighetsdag

2014



Gratuler på 9-årsdagen min älskade lillasyster Victoria! Är så glad att du finns♥ Vi har firat henne idag med marängtårta, julstjärnor och annat gött. Så himla synd att jag inte kom på att ta bild på matbordet men ni får nöja er endå. I present så fick Vicki sin första telefon, en "frozen" badhandduk och barbie horse riding camp playstation 2. Dessutom är det ju Finlands självständighetsdag! Tummen upp för Finland! 
 
Alexander har ju kommit hem från Schweiz nu och han gav mig en massa lilla julklappar. Sj så gav jag honom ett KOFF ölstop, haha. Jåne, kollad på IDOL igår och jag var såå nervös att inte Lisa skulle vinna, men så himla glad att hon vann för hon förtjänade det verkligen! Och one direction uppträdde ju också i Sverige, haha dessa ledsna flickor i publiken av lycka!
 
Imorgon ska vi åka till Petalax och jag har en massa prov att läsa till! Men ni ska ha det så bra! ♥
 
 
 


Mikael Anderson

2014



Idag var vi till botniahallen på en föreläsning av en man som är utan armar och ben. Han har gjort det omöjliga möjligt, han är pappa, han kör bil, han äter själv, han åker skidor osv. En inspiration för alla, jag såg inte hela men skulle gärna göra det. Hela klassen var där, och treorna i närvårdare. Nu åker vi tillbaka och äter lax!











Welcome December

2014



Första december idag! Har ni några julkalendrar? Haha jag har en hel del för 25 €. Lyxar till det lite nu när man har flyttat in på internatet tibax. Får se hur det här kommer att bli nu när det är flera i internatspersonalen, flera övervakningskameror, vägbommar, hänglås på internatsdörrarna efter vissa tider osv. 
Har iallafall tänkt ta mig till abc ikväll och handla konfekt, franska, köttbullar och broccoli! Har börjat bli galen i broccoli tillbaka. 
 
Sista månaden i 2014, gör det minnesvärt! Har ni börjat fundera på något nyårslöfte än?