Vädret...

2015



Jag som trodde att det höll på att bli vår, att våren faktiskt hade kommit. Men när jag steg upp i morse så är marken vit. Man kunde göra snögubbar och ner sjönk man i snön. Det måste ha snöat hela natten, det känns som att årstiderna har hamnat ur balans de senaste åren...
 
Men snart är det påsk guuuyysss
 
 
 


Våren är här

2015



Provet idag gick inte så bra men jag får se min underbara pojkvän ikväll och imorgon börjar vi klockan 12 i skolan.  När Alexander kommer så ska han få sin lilla present och sen ska vi och handla lite mat.  Är ensam vid internatet nu så ska se på one three hill. Snön smältar ju nu i sin takt och regnet öser ner, svanar och myror kommer fram. Våren är nog här nu. 
 
Helgen har varit jättte bra, sa hejdå till min kusin och morbror igår innan de åkte tillbaka till Sverige. Har inte träffat Alexander alls, så jag saknar honom jätte mycket, men snart så..
 
 
 
 


Gårdagens extra köp

2015



Jag glömde nämna att jag köpte en ögonskuggpalett från H&M! Den kostande bara 49 kr/4.99€. Syrran sa att färgen är jätte bra och jag har googlat runt lite och färgen verkar hålla länge och den verkar vara värt sitt pris. Själv så har jag inte testat den ännu eftersom jag har beställt hem ett set med 12 sminkborstar, så jag ska nog vänta på den.
 
 


Shoppat med Ida och Josefine

2015



Hej! Dagen har varit lyckad! Steg upp klockan 7 i morse och sakta men säkert drog vi iväg till Vasa. Butikerna öppnade först klockan 10 men det blev bara att vänta i en timme. Jag mötte upp sällskap med mina kusiner Ida och Josefine och vi gick vår shoppingrunda.  Det var meningen att jag inte skulle köpa något även om det var första gången i år som jag var och shoppade, men när man ser det så måste man ha det, vita jeans!! Sen så handlade jag en överraskning åt Alexander också. Ikväll så har vi ätit pollykladdkaka med glass och nu ska jag vänta 2 timmar och sedan blir jag hämtad av tre vänner (y).
 
Denna är Josefines bild:
 
 
 
 


Välkommen till Finland♥

2015



Idag slutade vi halv 12 i skolan, det var ärtsoppa till lunch,nami! Efter klockan 13 så åkte jag med min lärare till dagiset som jag var på praktik vid i Vörå. Vi skulle gå igenom yrkesprovet, men det blev en 3:a så kunde inte bli nöjdare! Sen tänkte jag börja gråta när jag träffade alla barnen, det var så himla underbart! Barnen blev så glada och visade åt mig när de hade tappat någon mjölk tand och om någon fyllt år♥ Jag vill så gärna jobba på dagis nu! Sen så åkte jag hem och min kusin Ida och min morbror hade kommit till Finland från Sverige så jag var och hälsade på dem också, har saknat Ida sååå mycket!♥ Sen tog jag bussen tillbaka till internatet men den gick inte via internatet så Emma fick hämta mig från Vasa centrum, hehe. Jag har börjat se på one three hill nu och den blonda pojken får mig att vilja fortsätta se hahaha.
 
 


Old songs with old memories

2015



 
                        
 
                       
 
 
                        
 
 
                        
 
 
                       
 
 
                                       


Spring is here in Gina Tricot!

2015



 
Spring in Gina
 

White jeans, €32 / Moni triangle bra, €8,49 / Moni triangle bra, €8,49 / Hoop earrings / Maggie jacka, €38 / Grace jacka, €75 / Emmy solglasögon, €8,49


Vad har hänt?

2015



Hej, nu har jag halkat efter. Helgen har varit underbar med Alexander, vi har varit till en villa och badat badtunna, tittat film och bara mysit. Nu är det vinter tillbaka, snön bara stormar ner igen. Flera stycken svanar har jag också sett! Men inget annat speciellt har hänt utan allting fortsätter bara i sina vanliga takter.
 
 


solförmörkelse

2015



Idag är det solförmörklese, eller nu borde det ha gått över. Vi märkte att luften var kall, solen värmde inte och när vi tittade genom ett svetsglas så såg man där solen borde ha varit, en grön lysande måne. Det var svårt att fånga på bild men min klasskompis Benjamin tog denna bild.



ikväll så åker jag till Malax på villafest. Där badas det väl badtunna och vad det nu hittas på. Jag berättar mera sedan, ha det bra!


Interstellar

2015



Den nästan 3 timmars långa filmen som gör en smartare och ger en annan syn på världen rekommenderas starkt från mig! Alexander och jag såg den idag och den var faktiskt bra. Här kan ni se trailer.
 
 
                         


Angående katters minne...

2015



Det är faktiskt sorglit att berätta men vet ni hur snabbt er katt glömmer bort er? Jag har ju bott på internat nu i typ ett halvår och detta var den första helgen som jag har kommit hem som vanligt några helger i rad men katten kände inte igen mig. Jag har inte förändrat mig på något vis, men vår katt är så gullig så att hon kommer och pussar oss när hon kommer in i huset. Hon pussade alla andra förutom mig, hon gick sakta mot mig och gav mig en bitchig liten puss HAHA. Men det är faktiskt sorgligt för jag minns att jag ville hon skulle vara min katt när jag hämtade henne från Mathias. 
Jag blir jätte lätt förälskad i djur och det är så ledsamt att hon har glömt bort mig, om det nu inte råkar vara för någon annan anledning t.ex. jag luktade annorlunda. Nejmen det har sakta blivit såhär och det känns ju nästan som break-up av min lilla Lissie♥
 
 
 
 


Ni gör mig lycklig ♥

2015



Två sötnosar. Träffade dem i höst. Vi går i samma klass. Vi har samma humor. Vi litar på varandra. Vi är fullt bekväma med varandra. Vi läser läxor tillsammans. Vi äter mat tillsammans. Vi umgås 24/7. Vi tröttnar inte på varandra. Vi fungerar att vara 3 som gäng. Jag älskar er Emma och Jenna ♥
 
I höst när jag kom till den nya yrkesskolan så var jag fullt orolig för att hitta vänskap. Jag ville så gärna få en bra start och slippa allt drama. Efter att ha lärt känna flickorna i klassen en efter en så tog det en period att fastna med någon. Ångrar inte en sekund att jag satte mig bredvid dig Jenna i kombi. Högstadie tiden har förändrat mig till en dåligare och bättre person men jag har lärt mig av alla mina misstag. Men man kan inte förändra sig hur som helst för att passa in dit man vill, man måste fortsätta att vara sig själv för då hittar man rätt tillslut♥ 
 
 
 


Slö dag

2015



Denna måndag har varit konstig, den bara har det. Men jag kan gott säga att jag kommer att försöka motionera mera på helgerna. Det har verkligen böejat bli vår nu så hur skönt är inte det? klockan är 21:27 och jag tänker faktiskt sova nu, haha! Så såhär tråkigt är det på internatet, godnatt!







Köpa köpa köpa

2015



Hej! Nu har jag sänkt priset på de splitternya oäkta vita conversen med 10 €! Skorna finns att hämta i Gamla Vasa eller i Vörå, take a look! Skorna ser verkligen ut som äkta all star converse bara att det inte står det bakom dom. OBS: storlek 38! http://www.findit.fi/sve/search/773473.htm
 
 
 
 
 
 


Fredagen den 13:de

2015



fredagen igår kommer inte glömmas. Fick sluta lite tidigare i skolan och klockan 7 så åkte vi iväg till Vörås skrattrevy. Det är synd att man har för höga förväntningar ibland, men fick träffa några old friends där och det kändes riktigt skönt att få tala med dem. Efter revyn så åkte jag, Alexander, Julia och Jakob till city men där hände inget så vi drog iväg till Oravais. Det var helt dött med folk vid ABC men efter en stund så fann vi var alla befann sig och det går inte att beskriva hur glad man var att få träffa sina högstadie kompisar! Vi for ut och körde med Anton, Ted och Kevin senare och tittade till vattnet och runt området. Det kanske inte låter så roligt men jag mådde bäst hittills iår! På kvällen såg vi filmen "serena" och slutet förstörde så gott som hela filmen. "Katniss Everdeen" i HG hade en av huvudrollerna.
 
Bilder från veckan
 


Träffat älskling

2015



Idag har min älskling Alexander hälsat på, har saknat honom jätte mycket. Vi slutade dessutom 11:30 så hur härligt var inte det? Har haft två förhör denna vecka som har gått riktigt bra måste jag säga. Sömnen på nätterna går ju inte så bra men har sovit en timme ikväll så är piggare nu👍

Imorgon så går jag från 08:15-16:00 och på kvällen åker jag med familjen och Alexander till Vörås revy, har hört att den lär vara bra.









IsaDora Eye Shadow Quartet Brown Patina 63

2015



Älskar när man har skrivit ett lååångt inlägg och råkar trycka bort det

Detta är en ögonskuggspalett från Isadora för 16,90 €, priset är värt det! Jag ÄLSKAR verkligen denna, och jag brukar inte använda ögonskugga men nu har jag börjat använda på fester. Färgerna håller i sej hela kvällen och det bästa är att man snyggt kan kombinera de fyra olika färgerna! Jag köpte min palett hos KICKS i VASA.  Jag köpte den för ett halvår sedan så jag vet inte om den finns kvar men det går ju att ta en titt om man har vägarna förbi! 5/5
 
 
 
 
Här finns en video på hur man kombinerar de fyra färgerna, det börjar vid 01:30. 
 


It was a winter wonderland

2015



Nu har solen kommit fram och det är riktigt skönt! Men jag har faktiskt börjat sakna snön, minns ni i Januari? Den 23 januari är dessa bilder tagna då snön var som mest. Jag saknar det. Gör ni?
 
 
 


3 timmars skoldag

2015



Somnade klockan 4 igår natt så har varit ganska så trött idag. Imorgon blir det också en ca 3 timmars skoldag så det höjer vi tummarna för👍. Kommer bara att sitta och spela kort hela kvällen igen men vi blir väl antagligen intelligentare av det haha! Får ta en kaffekopp nu och bli lite piggare🍵







Söndags trött

2015



Nu är vi tillbaka i internatet och sitter som vanligt och spelar kort med tjejerna. I fredags så somnade jag och Alexander klockan 8 på kvällen och p.g.a. det så har helgen gått riktigt snabbt! Imorgon börjas det klockan 12 så vi kommer antagligen vara uppe hela natten. :)





Säljer splitternya skor

2015



Hade en riktigt rolig natt med Emma i torsdas, haha! Vi spelade kort och bara skrattade, det slutade med att vi somnade 3 tiden och på köksbordet. Har bara spelat kort hela dagarna och det har faktiskt varit roligt. Försov oss lite i fredags och eftersom jag och Emma inte hade samma timme så kom jag mitt i matlagningen, haha lika bra det så slapp jag det. När jag mötte upp Alexander så hade jag fått två saker som jag hade beställt. 
Silver shampo från parfym.fi 18,90 € tror jag det var
Oäkta vita converse. Som ska säljas, eftersom storleken var för stor. Storleken är 38 och annons är inlagd på findit.fi. De är splitternya, endast provade. Länk för mera info och bilder:  http://www.findit.fi/sve/search/773473.htm
 


Blev utlåst i 5 h

2015



Idag slutade vi 11:30 från skolan och såklart så hade jag låst ut mig med nycklen i rummet. Min rumskompis hade åkt hem och internats personalen som har en extra nykel så skulle först komma kl. 16:30. Så det blev 5 timmars väntan i köket. Satt och spelade kortspel med Jenna och Emma hela tiden tills de skulle åka till Sundom. Så då blev det tråkigt men Lassfolk kom till mig då och så fortsatte vi att spela kort haha. Sen kom IP och låste upp dörren åt mig och resten av flickorna kom hem. Så vi fortsatte att spela kort, haha vilken tur att jag tog med kortspel till internatet!
Skönt med fredag imorgon, då får jag äntligen träffa Alexander! Men går ända till klockan 4 i skolan så not so fun.







Navelpiercing

2015



Igår blev det gjort, tack till Emma som följde med mig! Har funderat på navelpiercing allt för länge men dagen före så kom jag på det igen så det blev lite spontant. En nu är jag nöjd och det gäller bara att rengöra noga! Idag går vi från 8:15 till 16:00 tror jag så det blir en lång dag. Ikväll ska jag se det senaste pll avsnittet med Emma och Jenna så det kan jag längta till. :)
Man fick inte välja pirecing själv btw
Jennas bild ♥


Internatet

2015



Hade det svårt att svänga dygnet på rätt i går kväll, somnade efter klockan 1.  Men som tur så började jag klockan 10 idag och slutade halv 4 ungefär. Och jag som trodde att veckan skulle bli jobbig men på tisdag och torsdag så börjar vi 8.15 och slutar 11:15 i 3 veckor framåt iaf. Ska bli jätte skönt!  Nu är det ju bara 2 perioder kvar och sedan är det sommarlov, alltså wow vad tiden springer iväg. Vi har redan förhör imorgon i vård och omsorg så måste väl ta en titt på det också, men först så ska ta ett glas berocca, för det känns lite som att feber är på kommen.
Lite snabbt från internatsköket och "korridoren". Rummet är så stökigt så det får ni tyvärr inte se haha!
 


back to school

2015



Igår åkte jag med Alexander och Emelie till Oravais på kvällen, men som vanligt skedde det inget kul. Idag så har jag packat hela dagen inför internatet, tallrikar, bestick, kläder, lakan osv. Så nu är jag i internats rummet med rumskompisen Emelie och vi har precis varit till ABC och handlat mat. Haha det var första gången maten gick på 25€. Längtar inte till imorgon, verkligen inte. Jag vill tillbaka till dagis 😞 Hoppas ni har haft ett bra sportlov iaf!