16 Tips för bättre hy

2016



 
 Här får ni 15 tips för att få en bättre hy. Dessa tips har jag tagit från egna erfarenheter, så för mig fungerar de. :)
 
♥ Drick massor med vatten under dagen.(1,5 - 2 liter)
♥ Tvätta alltid bort ditt smink innan du går och lägger dig och använd smink så sällan som möjligt
♥ Skrubb ditt ansikte med en ansiktspeeling 2 gånger i veckan
♥ Tvätta ditt ansikte varje gång du svettats mycket
♥ Att motionera (springrunda) ger mig bättre hy, direkt! (då duschar jag alltid efter)
♥ Pilla inte på huden, kläm aldrig finnar eller porer
♥ Återfukta ALLTID ditt ansikte med en hudkräm
♥ Tvätta ditt ansikte med vatten/rengör varje dag
♥ Ha en duscholja som du applicerar i ansiktet när du duschar, du kommer få baby hud och huden blir återfuktad.
♥ Ät näringsrikt och vitaminrik mat, du är vad du äter
♥ Välj en ansiktskräm utan parabener och sånt skit, välj en med vitaminer, apoteket?
♥ Ha ansiktsmask en gång i veckan t.ex honung och avokado
♥ Sov tillräckligt under natten, åtminstone 7 timmar.
♥ Om du mår dåligt så syns det också på din hud. I think
♥ Undvik tobak och alkohol!
♥ Att sola så har gjort min hy mycket jämnare, mindre finnar osv. Men använd ALLTID solkräm!


April-outfit photoshoot

2016



 
Jacka: Aukia / Byxor: GinaTricot / Skor: Nelly.com / Topp: BikBok
 
Ni fick se många bilder nu, men så går det när man fotar allt för många och måste välja haha. Det börjar bli jätte länge sedan jag tog såna här "outfit photoshoots", men nu får det bli dags igen. Bakgrunden är ju inte den snyggaste, men jag skrev ju i förra inlägget varför jag valde denna bakgrund :). 
 
Jag kom ur duschen för en stund sedan så har inte hunnit göra så mycket ännu. Jag tänkte blogga färdigt nu och sedan se Felicia Aveklews nya youtubevideo och därefter se på serie (The O.C). Hörni, snart är det vappen, jee! Det betyder helg, heh. Jag ska väl ta bussen till Petalax på fredag och på lördag tänkte jag bege mig ut med vännerna. Har ni några planer inför vappen? :)
 


My home

2016



 
Hej på er! Har hållit på med lite photoshoots nu, så jag går igenom dom för fullt. Ni kommer få se bilderna redan imorgon, men kunde inte vänta så gjorde en ny header redan nu hih. Hoppas ni gillar bilden, det finns faktiskt en mening med bakgrunden och varför vi fotade bilden just där. Jag vill att ni ska få en uppfattning om var jag bor och lever redan när ni har klickat in på bloggen, jag studerar ju i Vasa, men bor ju inte riktigt där. Nu ser ni direkt att jag bor på landet, bredvid en stoor åker och på andra sidan huset går landsvägen. :) Mera bilder kommer imorgon efter praktikdagen!
 


Bomber Love

2016



Spring bombers

Pilot green jacket, €35 / Flight jacket, €43 / WearAll green jacket, €27 / Pilot green jacket, €30 / WearAll faux leather jacket, €27 / WearAll faux leather jacket, €27
 
Åh, jag är så kär. Bomber jackorna är så himla snygga, jag skulle kunna ha en i alla världens färger. Nåja, nu är min första hemservice praktikvecka avklarad! Jag har jobbat in hela 7 extra timmar, vilket resulterar i en ledig dag. Jag gillar hemservice kan jag säga, mycket. Igår hämtade Alexander mig från Vörå och sedan åkte vi till hans morbror på mat, efter det så tog vi en bastukväll. Idag har vi sett en film som heter "The 5th wave" och jag gillade faktiskt den, den var i stil med filmer som jag brukar gilla. Hoppas ni får en trevlig helg, jag och Zander ska snart göra tortilla och sedan bara ta det lungt ikväll. :)


Därför är transparent puder ett bra val

2016



 
De flesta vet redan vad ett transparent puder är, men för de som inte är helt säkra på det så kan fortsätta läsa. Ett transparent puder finns i både pressat och löst puder, det är ett vanligt puder men som passar till ALLA hudfärger. Pudret är vitt men när det läggs på huden så blir det samma färg som din hudfärg. Transparenta puder är bra för att jämna ut huden, täcka porer och linjer och matta ner huden.  Det passar perfekt året runt eftersom din hudton blir mörkare på sommaren och ljusare på vintern, så du kan använda det när som helst. Transparenta puder är också en bra finish på din makeup, det håller allting på plats mycket bättre än att vara utan puder. 
 
Jag testade att köpa ett och det är från märket Essence. Kostade säkert under 5€. Jag köpte mitt i Tuuri men det borde finnas i Minimani och kanske Tokmanni också. Jag är jätte nöjd med denna billiga grej, den gör verkligen sitt jobb och det som jag gillar allra bäst är att man kan lägga det på de ställen som man vill matta ner. Det behövs inte i hela ansiktet som ett vanligt brunt puder behövs. Slutligen så har det transparenta pudret förenklat mina dagar hah, jag rekommenderar det till alla. :)
 


To good to be true

2016



 
                          
 
Andra prakikdagen avklarad! Ännu lättare än igår, hade faktiskt helt roligt. Så nu ska jag bara brottas med min förkylning och hoppas på att jag har kvar rösten imorgon bitti klockan 6, godnatt! :)


Första dan - hemservice praktik

2016



Ursäkta den smutsiga spegeln
 
Can you see the bear in the woods? Har haft en jätte underbar helg tillsammans med Zanders brors familj och deras voffsingar. Vi har lekt hela helgen bl.a.varit till lekparken med barnen och spelat fotboll. I söndags skjutsade Zander hem mig till Vörå och jag fick förbereda mig inför praktiken. 
 
Idag är det måndag, och jag har varit min första 8,5 timmars praktik dag. Den första dagen går alltid långsammast för mig, det gjorde de andra praktikerna också. Men vet ni, jag trivdes. Jag har lyckats ha de snällaste personerna till handledare på både dagis, åldrings och nu hemservicepraktiken. Jag tror att denna praktik kommer gå bra, det är väldigt chill ändå när man får sitta i bilen så mycket så det är inte direkt tungt, än så länge haha. Jag gillar hemservice hittills. Det blir lite långa dagar när vi egentligen ska ha 7 timmars dagar, men jag får ihop en extra ledig dag av detta på en vecka, hur skönt är inte det? Tänk er då då jag har 6 veckors praktik...näis.


En gammal goding

2016



 
                     


Blev överlycklig när en främling kom fram och sa detta!

2016



Tog bild i ett rum med blåa ljus
Bye bye internatet
Hejsan solstrålar! Är ni solstrålar? Det är jag, jag har förfan bränt mig i solen...I APRIL! Men det berodde nog på att jag satt med Ellen och vi solade från klockan 13-16:30, så är röd på min näsa och under halsen. Hoppas ni är medvetna om att solen är som starkast på våren, då är vi dessutom inte van att sola så man bör vara extra försiktig. Ta det från mig som har bränt mig i april, hah. Nåja jag bjuder på några bilder från denna vecka, sista veckan vid internatet och i skolan för detta år. Nu inväntas en rolig helg med småbarn, hundar och min pojkvän och därefter 6 veckors praktik. Sedan har jag en vecka sommarlov innan jag påbörjar mitt sommarjobb på åldringshem. Vi har haft 3 prov denna vecka och alla gick jätte bra måste jag säga.
 
Igår så hade jag shoppingdag med saknade Emelie och det hände en sån otrolig sak. Vi möter ett gäng på tre 25?-åringar och mittiallt stiger en av pojkarna mot mig och säger "Oj vad du va söt!". Jag blev jätte förvånad och förvirrad så jag frågade "Ai jaag?" och medans han går iväg med sina polare säger han "just du" och tittar på mig. Jag blev lite smått chockad så efter en stund ropade jag "oj ehm tack" haha, han hörde nog mig inte. Men åh såna här saker gör dagen tusen gånger bättre! Jag kan inte sluta tänka på det, jag blev jätte glad! Har något sånt här hänt er någongång? :D


The bomber is here!

2016



 
 
 
 
 
I'M IN LOVE! Jag berättade tidigare att jag äntligen har hittat en bomber jacka som jag vill ha! Jag har ju velat ha en bomber jacka i typ 2 år men jag har inte vågat köpa en eftersom ingen annan gjort det huhu. Jag var väldigt kräsen när jag skulle välja bomber jacka, vet ni när man har en bild på hur en klänning, tröja eller jacka ska se ut och man bara måste ha den? Så var det för mig nu. Jag hittade bomber jackan som simmade runt i mitt huvud och den fann jag hos Chiquelle. Jackan passade perfekt och jag älskade tyget, storleken och färgen! MEN...men men men jag blev väldigt besviken på chiquelle för en grej. När jag skulle beställa jackan så såg jag ju att dragkedjan var i silver, jag är 100 %. För jag ville ju ha en jacka med silver dragkedja, inte guld. Vet ni, jag är en sån person som har blivit uppväxt med att köpa de billigaste grejerna men när jag såg att denna jacka som gick i silver så struntade jag fullständigt i priset. Jackan kostade 799 kr och med frakt och allt så blev den att kosta lite över 90€. Men nu när jackan inte är i silver så blev jag jätte besviken, men jackan passade så bra och var dundersnygg så jag behåller den ändå. Dessutom så sa mamma att den gulda dragkedjan matchade mitt hår hihi.


Rock bottom

2016



 
Heij på er! Helgen har varit mysig, solen har ju skinit i hela två dagar irad!! Jag och Zander gjorde en kiwi-banan-vaniljglass-saft smoothie och sen solade jag i bara topp ute. Det har varit jätte varmt, jag har blivit jätte taggad på livet nu haha. Sen så åt vi riktigt lyxigt i lördas när vi fick gäster. Nu börjar sista skolveckan som varar i 4 dagar, därefter väntar hemservice praktiken och jag får äntligen bo hemma. Internatslivet har sina för-och nackdelar, men kommer sakna min rumskompis o. bästavän Emma något otroligt.♥  Nåja, ett matteprov, engelskaprov och samhällsläraprov inväntar iallafall. Igår klickade jag också hem en klänning till bröllopet i sommar och en tröja, klänningen är inte likt vad jag brukar ha på mig men vad är nu inte roligare än att våga stiga ur sin comfort zone. :)


Du vackra balayage!

2016



 
 
Inatt har jag sovit i Petalax och sedan åkte jag till Artistica på förmiddagen för att färga håret och klippa mig. Alltså vet ni, jag har aldrig blivit så nöjd i hela mitt liv, jag tyckte att mitt hår blev perfekt, det blev precis såsom jag hade önskat! Får jag säga så? Eller skryter jag när jag förklarar hur nöjd jag är med mitt nya hår? Är det nu folk börjar fnysa och tänker "inte blev håret så fint som du tror"? För vet ni, i dagen samhälle så skulle jag inte bli det minsta förvånad ifall någon tänker så just nu. Man får ju fan inte säga att någonting som man SJÄLV har är fint, för då "skryter" man. Jag har blivit så trött på "vänner" som inte kan vara glad för varandras skull när man är nöjd med något, istället blir de avundsjuka och tittar konstigt på en. Tro mig, jag har varit med om det så jag vet. Dock ska man inte umgås med såna vänner och det vet jag. 
 
Äh strunt samma, jag är jätte glad över att äntligen fått mitt drömhår. Credits to my sister Jessika for that, tack! Jag har alltid velat ha mitt hår såhär men trodde inte det var möjligt haha, but it was. Sedan åt jag lunch med Carina och Kjell och därefter åkte jag till Adam & Eva loppiset medan de handlade mat. Hittade inget där förutom mina två högstadiekompisar som jag inte sett på länge, hah! Nu ligger jag i sängen och inväntar min pojkvän från militären, jag åt nyss en croissant, kött och en kiwi, men kiwin har förstört min tunga för att den var så sur. :( 


Tack gud

2016



 
 
Idag kom mamma till Vasa med några papper till mig som jag skrev under, annars har det varit en vanlig skoldag. Har börjat hitta några nya bloggar nu också och det är ju jätte kul. Mamma hade annars köpt ett par riktigt snygga blåa gardiner till mig, så äntligen får jag fortsätta inreda rummet. Jag har hållit på med inredningen i rummet nu i 4 år så jag får börja skärpa mig och ta tag i sakerna haha. Idag fick jag jag en liten gnutta panik när jag inte kunde andas ordentligt, jag kommer göra ett blogginlägg om detta inom kort så får ni veta mera. Som vanligt så längtar jag till sommaren och jag vet inte hur jag ska stå ut med att mina vänner springer på bar medan jag får vänta till september, men TACK GUD för att jag hinner fylla 18 före Vasa by night. Jag längtar också till tatueringar, bilkortet och södern RESOR! <3


HEY - FAIS

2016



 
                        


Hikär å mekär

2016



 
 
Hej på er! jag lyckas halka efter med bloggandet på helgerna har jag märkt, men nu är jag här igen. I helg så har jag varit på Vörås egna revy "hikär å mekär" och den var lika rolig som vanligt, därefter åkte jag till Oravais och träffade alla högstadie kompisar. På lördag morgon så vaknade jag av att min älskade Zander kramade om mig och det var riktigt underbart! Vi åkte till Vasa på lite snabb shopping och sedan till Petalax. Där gjorde vi oss I ordning inför kvällen och sedan drog vi till stan med några kompisar. Hade en helt rolig kväll men efter allt för många samtal så slapp vi tillslut hem klockan 4. Söndagen gick som vanligt supersnabbt och fick säga hejdå till Zander igen, denna gång syns vi inte på 2 veckor. 
 
Nu är det två veckor kvar av kombi och sedan praktik och därefter sommarloov! Tiden går så fort, snart kan man köpa julpynt. Jag börjar nästan fundera på att börja med youtube nu under praktiken och sommaren men jag vet inte riktigt, jag brukar heller inte kolla på youtube videos, bara någongång på kissies. Menmen ska fundera på saken. :)