Finaste låten

2015



 
                                         


Senior mässa och skolfoto

2015



 
 
 
 
I måndags så började vi klockan 14 och då vid Botnia hallen och hjälpte till med Senior mässan. Vi gjorde ett balanstest med de åldringar som ville. Idag har vi haft skolfoto och jag tog sedan kompisbild med Emma. Imorgon börjar vi 10:15 och slutar som vanligt kl 14. Dagarna är härliga!
 
 


Kollage: Fest!

2015





Kollage: Fest!
 
1. Vit klänning | 2. Vita klackar | 3. Svarta klackar | 4. Vit dress | 5. Svart klänning
 
Sponsrat inlägg

Här är några tjusiga klädesplagg från nelly.com. Den vita klänningen och skorna är nog bland det snyggaste jag har sett! Jag skulle hemskt gärna klicka hem dem. Det har blivit väldigt populärt med smycken som är på den svarta klänningen, det klär den väldigt bra. En liten uppiffning på en vanlig svart klänning är aldrig fel. 


Country Dreams

2015



Har du hört talas om online butiken med högkvalitativa modemärken och snygga inrednings prylar? Klicka här för att komma till deras hemsida HÄR. Jag älskade verkligen de snygga skorna som de hade, dock väldigt dyra. Men de har kläder, accessoarer, inredning och skönhet osv. Varför inte ta en titt? 
 
Psst! Du får en 20 % rabattkod när du väl klickat HÄR 
 
 


Diggar

2015



 
                         


Tillbaka till internatet

2015



Nu har det gått en månad sedan jag flyttade in hos Alexander och busskortet löper ut idag. Det blir att flytta till internatet ikväll även om det bara är 2 skoldagar kvar. men vi har fått slutat en halvtimme tidigare två dagarn denna veckan och I måndags hade vi bara 90 minuters skoldag ( fast jag fick vänta 3 timmar på bussen). men snart är det slut på bussväntandet. Kan ni gissa vad jag gör nu? Jo jag sitter i skolan och väntar på bussen haha.
Vädret suger ju, det bara regnar och är kallt.
 
Jag måste säga att de flyktingar som har kommit till Petalax är jätte gulliga. När jag mötte tre flickor i 12 års åldern på gångbanan så var jag väldigt osäker eftersom jag inte visste någonting om dem. Men de gav mig leenden och  sade "hej". Jag hoppas vi är lika trevliga mot dem som de är mot oss. :)
 
Har även hunnit ha vårrulledejt med Alexander!


Snygga tröjor till hösten

2015



 
Zealand Knit / Walkover Cardigan / Deal L/S Tee / Solid Lovely Knit Jacket / Julianna Sweater
-
Jag har lagt ihop ett kollage med kläder från nelly.com, via blogfame. Här är 5 snygga tröjor som är lite varmare och passar att ha till hösten. Jag gillar starkt den mörkblåa Odd Molly tröjan, den skulle sitta fint att ha nu!
 
Nu är det slut på kombiperioden, som tur. Nu börjar lättare dagar med närvårdarstudier. Detta har nog varit den värsta skolstarten i mitt liv, jag har lyckats att bli underkänd i precis ALLA prov hittills (4 st). Och det är två matte och två finska, jag har ändå inte så lätta tider framför mig, haha. Idag var jag till GW gallerian i Vasa en sväng för att se om jag skulle hitta något, men nopenope. Men så småningom så börjar väl vinterjackorna komma fram i butikerna, eller vad tror ni?


Detta har hänt

2015



Mormor har fyllt 80-år så har varit på kalas 6 timmar isträck, sen så har mina kusiner från Sverige också varit till Vörå. I lördags så var jag till Fagerö på fest och DÄR var det massor med folk, dock många som man aldrig sett förut men klart att yngre generationer också får vara med! Skolan är igång nu igen men som tur så är det bara EN vecka kvar av gymnasiestudierna! Därefter så börjar vi med närvårdar studierna och då kommer vi att sluta kl. 14 varje dag.  
 
 


Enkla hårtips

2015



Här kommer allmänna tips hur du enkelt kan sköta om ditt hår för bästa möjliga resultat. Det är tips man ser överallt men lätt kan glömma bort, här har du dem.
 
  • Platta/locka inte håret utan ett fungerande värmeskydd. (De billiga varianterna är inte alltid pålitliga)
  • Tvätta håret så sällan som möjligt eller använd balsam istället för shampo. 
  • Sov med en lösfläta på nätterna 
  • Använd hårolja och hårinpackning- en-två ggr i veckan.
  • Se till att klippa topparna innan de blir kluvna
 
 


Idag blir jag 17 år

2015



Grattis till mig på min 17-årsdag! Haha dagen har varit helt bra, har fått riktigt fina presenter av Alexander och Emma, älskar er! Nu har vi varit in till Vasa och köpt en franskchokladtårta, vårrullar, reseväska och annat smått och gott. Nu är vi påväg till Patrik som också fyller idag.
Imorgon så åker jag med buss till Vörå och därefter till mormors eftersom kusinerna från Sverige kommer och hälsar på över mormors 80-årsdag på lördag! Så det är osäkert om jag hinner slänga in ett inlägg på presenterna men det ser ni sen! Ha det bra!







Enkel, billig, effektiv ansiktsmask

2015



 
             
 
 
Hej! Jag tänkte ge er ett tips på en hemmagjord ansiktsmask som jag brukar göra 2 gånger i veckan. Det är så att jag har tröttnat på att köpa ansiktsmasker som innehåller massa onödigt dåliga ämnen, så vi tar till maten istället.
 
Min hemlagade anisktsmask så innehåller citron och honung. Jag börjar med att pressa citron i en kopp med lock (så jag kan förvara den i kylskåpet) och sedan duttar jag citronsaften i ansiktet med en bomullspadd. Jag väntar på att citronen ska torka och sedan hämtar jag en flaska med flytande honug och smörjer in honung som en ansiktsmask. Det går säkert att blanda ihop dem tillsammans i en burk, men jag tycker att detta är enklast.
Jag brukar vänta i 20-30 minuter och sedan sköljer jag bort det och återfuktar med en ansiktskräm. 
 
Citron är bra för att ge huden lyster, bleka ärr och rodnad, eliminera olja och innehåller mycket C-vitamin. Passar fet hy.
Honung är bakteriedödande, lugnande, (kan bleka som citron), återfuktande och mjukgörande. Mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter.
 
Jag såg resultat efter första gången jag provade detta, det var verkligen helt fantastiskt. Min hud var mer hudfärgad och huden såg så himla bra ut! Jag rekommenderar er verkligen att prova detta! Om ni vill så kan ni bara använda honung också, huden blir SUPER len.
 
Hållbarhet: Citronen så håller i några veckor skulle jag säga.
 
Det är en ENKEL, BILLIG, EFFEKTIV idé som någon människa därute har kommit på, tack till dig♥
 
(Någonting som jag brukar göra i högstadiet så var att blanda ihop honung, citron och äppelcidervinäger och använda det som en ansiktsrengöring och det var väldigt effektivt. Jag förvarade då burken i kylskåpet och det höll väl i någon vecka.)
 


Förhandspresenter

2015



I övermorgon så är det min riktigt födelsedag till 17 år, men jag har redan fått present av Alexanders mamma. Jag älskar verkligen det jag fick, precis vad jag behövde! I lördas så kom farmor och mormor med presenter åt mig också, det var mest pengar. Det senaste matteprovet och finskaprovet så fick varsin 4 så det blir nya tag nu. Jag har inte bara kombi att ta tag i, utan läser även hälsokunskap på aftis i Vasa. Men jag tar det på distans. I söndags så var jag med Alexander till det nya loppiset Combo, men vi hittade ingenting. Det var jätte mycket att gå igenom och mest småbarns saker och annat som inte intresserar en ungdom som jag, haha.
 
Jag bor ännu hos Alexanders och det går oväntat bra, det går t.o.m. bättre än jag förväntat mig. Jag kom just på att jag har glömt bort one tree hill, haha den serien måste jag ju också se färdigt!
 
 
 
 


Höst jackor

2015



Suedette Waterfall / Shirt Tail Hem Puffe Jacket / Shirt Tail Hem Puffe Jacket
 
 
Nelly.com - Nordens största nätbutik för mode- och skönhetsmedvetna killar och tjejer mellan 18 och 35 år.
(direkt från deras beskrivning)
 Här har jag lagt ihop 3 snygga höstjackor i ett kollage. Det går inte att säga vilken av dessa tre som är snyggast, jag vill ha alla tre! Haha, jag älskar ju mörkblått så jag hade väl valt den mittersta.  Ni hittar dessa jackor hos nelly.com och direktlänkarna finns under jackorna. Det går ju att se om Vero Moda eller Vila skulle ha någon liknande jacka..?
sponsrat


Är du en mad lady?

2015



Har du hört talas om MadLady? Jag skulle beskriva den som en online modebutik för unga tjejer. Utbudet är mindre än hos nelly.com men har ändå riktigt snygga kläder! Deras kläder är en blandning av fantasi, mönster och färg. Det finns inte bara kläder där, utan accessoarer och skönhet med. Priserna är inte heller så dyra så varför inte ta en titt? Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.
 
 
             


September

2015



Nu är det äntligen årets bästa månad, eftersom jag fyller den 10:nde haha! Igår så kunde man sitta i shorts och topp kl 7 på kvällen och på dagen så var det ännu varmare. Denna vecka är rena lyx när det gäller kombi. Det är nämligen så att vi är lediga på fredag och i måndags började vi klockan 11. I tisdags så skrev vi ett matteprov halv 10 på morgonen och sedan var vi lediga till klockan 13 så jag åkte hem till Emmas och via McDonalds på två osthamburgare, därefter åkte vi till Sports Club med klassen på gymnastik. Vi betalade bara 4€ eftersom vi var från YA och det var absolut värt det!