Villaavslutning 2K16

2016



Bil som kört av vägen utanför vårt
 
12 grader i vattnet och lillsyrran simmade många gånger...
Solen som lyste upp skogen
Spelade 500
Kräftor, rökt abborre och brax
 
 
 
Hej på er! Jag som nyss kommit ikapp dethär med att blogga varje dag men nu halkade jag efter igen, hohho. Men nu ska ni få lite uppdatering. Jag firade villaavslutning på vår villa i Österö, Maxmo tillsammans med familjen och Zander. Sedan gick vi också och träffade våra villagrannar Lina och Dennis en sväng. 
 
Jag stannade hemma i fredags från skolan eftersom jag inte mådde så bra och jag råkade vara ledig idag, så det blev en lång helg för mig. I fredags såg jag på filmen som de flesta sett "A walk to remember" och den var super bra! Jag har sovit i Petalax inatt och vaknade runt klockan 12-13 tiden, såg då lite på Therese Lindgren. Jag gillade inte Therese förut men eftersom det är sååå många som tittar på henne så ger jag det en till chans. Nu ska jag börja se över lite läxor, ha det så bra! ♥


Hatet kring killen

2016



 
 
Vet ni vem som har växt i mina ögon? Justin Bieber. Fast vad vet jag om hur han beter sig och vad han gör, jag följer ju inte honom på medier eller läser om honom på nyheterna så vem är jag att säga att han har "växt i mina ögon". Det jag menar är att jag tycker allt Justin hat har lagt sig, nu har jag inte hört på länge någon utbrista "Justin bieber är bög" eller "Usch för tjejen Justin", men varför har egentligen folk sagt så? Alltså påriktigt. Alla som har hatat på Justin, är det uppmärksamhet ni söker eller är ni bara avundsjuka?. 
 
Allt hat på honom har varit som en flodvåg, man har antingen hållt fast sig i en kvist eller strömmat med floden. Den här killen är ju världsberömd, det hör ju till att kändisar får både beröm och hat och det är just för att folk är avundsjuka och har olika åsikter helt enkelt. Nu har ju hatet lagt sig och då har mina ögon öpnnats för honom, men förut så blev man ju nästan retad ifall man lyssnade på honom, och så har jag hört rykten om att han inte har fått spelas i radio för att så många inte vill lyssna på honom..det är ju rent av fjantigt haha. Så dålig är han ju inte. Men nåja, skönt att det inte är så längre, så nu tänker jag lyssna på honom, byebye.


Min kalender

2016








Tänkte visa er min skolkalender för det kommande läseåret. Denna har jag alltså designat själv och är väldigt nöjd med den, lite extra kul med en mini målarbok i slutet av kalendern så man kan fördriva tiden på tråkiga lektioner, haha. 

ATM så sitter jag vid skolbänken och börjar så småningom blir nervös inför bilteoriprovet imorgon, jag har inte övat tillräckligt bra så jag räknar inte med att klara det på första försöket men man kan ju alltid ge det ett försök. Idag var också Zanders första dag på Novia så nu känner jag att skolåret har börjat på riktigt. Det är bara 10 dagar kvar nu tills jag flyttar till lägenheten med Zander och det ska bli så kuuul att få åka till Ikea och handla saker till boendet! Det är dessutom bara ca 20 dagar kvar tills jag fyller 18! När jag kommer hem idag så kommer jag öva en sista gång på bilprovet och sedan börja gå igenom mitt klädskåp och se vilka kläder jag ska ta med till lägenheten och vilka kläder jag ska sälja. Har fått lust att uppdatera min garderob nu när jag går på sista året i yrkesskolan. Snart får jag ju förhoppningsvis börja köra min bil så jag ska börja fixa musik till den också, jag måste börja bränna en cd-skiva så småningom, haha. 


Nytt skal och 2 filmer ni bara måste se

2016



 
Alltid kul när det kommer nått nytt på posten! Idag var det ett mobilskal och jag är riktigt nöjd med det :). Alltså söndagarna går alltid så snabbt, man hinner bara se en film och så måste man säga hejdå till älsklingen och åka hem till Vörå. Igår så tittade vi på Neighbours 2 och den var skitbra! Vi såg också filmerna
Now you see me och Now you see me 2. De handlar om magiker som rånar en bank och sånt, de var suuuperbra! De ska ni se! Imorgon börjar jag skolan klockan 9 och vet ni, nu är det bara 2 dagar kvar tills jag ska skriva bilteoriprovet och jag som inte alls är redo, haha. 


4 timmars frissabesök

2016



 
 
 
 
 
 
Godmorgon, idag är jag upp tidigt eftersom jag slocknade klockan 21 igår, haha. Är de inte då Bolibompa slutar? Menmen i torsdags så var jag till Artistica på ett frissabesök som tog lite mer än 4 timmar. Då fick jag ögonfransarna färgade, balaygen uppflyttad med slingor, roten färgad och ilagt ett färgbalsam så mitt hår blev kallt och askigt. Som vanligt så är jag alltid nöjd när syrran har gjort det, jag erkänner aldrig att hon är bra på något men detta är nog hennes grej. Haha tro mig, när jag visste att syrran skulle bli frisör så sa jag "Janå hon klipper inte mig". Haha men nu skulle jag inte gå till någon annan frisör.  
 
Första skolveckan har dessutom gått och jag är nöjd med att jag valde denna inriktning. Åh nu ska jag snabbt åka till Molpe och fortsätta måla våra möbler så jag snabbt kan komma tillbaka och se filmen som nyss kommit ut "Neighbours 2"! Ha de gött! ♥
 


Dagens outfit

2016



 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väst: H&M / Tröja: Cubus / Byxor: Freddy jeans / Skor: Adidas Stan Smith / Väska: H&M
 
Gookväll, det blir ett inlägg såhär på kvällskvisten. Idag passade jag på och lillsyrran fotade min dagens skoloutfit, så det är riktigt färskt haha. Vädret blev ju plötsligt super fint och varmt, nästan 22 grader ute. Skoldagen har annars känts lång när vi började så tidigt och samma tider gäller för imorgon, men då kommer jag övningsköra en timme på lektionstid så det blir som en paus. Efter skolan ska jag och färga håret till Artistica, tur man har en syster som jobbar där nuförtiden. Jag kommer flytta upp mina balayage slingor och färga roten, så det blir nog inte så stor skillnad. Nu ska jag ta och öva på bilteoriprovet och sedan börja ta natten, godnatt!♥
 
 
 
 
 
 


Testat Pollys nya påse

2016



 
 
 
Nu kom jag just ifrån tv-stolen efter att ha sett Zara Larsson på Skansen. Jag måste bara berätta hur skönt det är att bo hemma när man går i skolan, tur att jag skippade internatet. Jag får ju sitta på med min klasskompis från och till Vörå så det är superskönt. Men att få komma hem till nylagad mat och Ben&Jerry glass i frysen är påriktigt goals! 
 
Ni funderar säkert vad som görs på bilderna. Bilderna är från ihelg när jag åkte till Närpes med Alexander och provade sängar och bäddmadrasser och provade även den nya pollypåsen. Jag skulle ge Polly puffarna 3 av 5, de var lite för mycket salt för min smak men annars helt smaskens, hihi. På den första bilden så slipar Alexander en köksstol som ska målas vit och sättas i vår lägenhet. Vi håller på med ett litet projekt att måla 4 stolar, ett bord och en kista vit. Det är nog det som vi kommer hålla på med nu den kommande helgen också eftersom det ska målas tre omgånger. Ha det så bra nu hörni, jag ska försöka slänga in några outfitsbilder också bara det blir bättre väder haha.


Första skoldan och översvämning

2016



 
 
 
Haloj på er! Idag steg jag upp klockan 07:30 och körde iväg till Vasa med bilskolelärarn, men vet ni vad jag fick köra genom för att ta mig fram? Ett hav. Haha, ån hade svämmat över totalt och det var så mycket vatten att köra igenom så jag trodde bilen skulle tappa greppet om asfalten. Nu har jag inga bilder på hur det såg ut men tog en bild på vår åker utanför vårt hus och utanför vår infart hade de lagt upp en skylt att man inte skulle köra där.
 
Men nåja, idag var det ju första skoldagen efter sommarlovet, saknar redan sommarlovet. Men jag började i en ny klass med några nya ansikten. Nu har jag alltså börjat studera kompetensområdet/inriktningen Barn&Unga. Vi kallas numera BU-klubben haha. Vi är 20 i klassen, 18 flickor och 2 pojkar. Jag tror att det kommer bli ett bra år faktiskt. Jag tänker även försöka få åka ut på utlandspraktik till Malta eller Portugal eftersom vi har två praktiker. 
 
Oj vet ni, jag har så mycket framför mig så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag har 5 studentskrivningar, en lägenhet att flytta in till (skaffa möbler osv.), bilteoriprov, bilkörlektioner, biluppkörning, fylla 18 år och utforska barlivet och skolan. Detta ALLT i september...Så jag vetefan hur jag ska ha tid med allting, speciellt studentskrivningarna. Menmen jag får ta en sak i taget och nu måste jag fokusera på bilteoriprovet som jag borde ha anmält mig till för en vecka sedan, upsi!


Konstens natt - Modell för en dag

2016



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Heeej!! Jag hade en så himla rolig kväll i torsdags! Klockan 15 åkte jag från Vörå till Vasa för att bli sminkad och stylad, vi var 15 modeller. Jag fick dessutom ha en rosaperuk den kvällen, det var skönt att känna sig lite anonym när man var så nervös haha. Nåja, vår första modevisning i Karisma var klockan 19 och det tog ca en halvtimme och det var såååå kul! Det var rätt så mycket folk där också. Vi skulle ju ha gått ute på den röda mattan men regnet tillät det inte så vi hade visningen inne i butiken istället. Det gick helt okej tyckte jag, jag har ju aldrig varit mannekäng förut och koreografin fick vi lära oss på finska, språket som jag aldrig kommit underfund med haha. Andra modevisningen hade vi klockan 21 och sedan var det klart. Nu minns jag inte vilket märke som jackan var som jag hade på mig men klänningen var av Marlene Birger iaf. Menmen kvällen var super och jag njöt till 100%!♥


Missa inte oss imorgon!

2016



 
Ni har väl inte missat att presidenten var i Vasa idag? Haha det gjorde jag, jag trodde det var imorgon, jag som var i Vasa idag ju. Nåja, nu har jag äntligen kommit mig hem från Petalax (där min pojkvän bor), det är ju ändå 70 km mellan oss så det är inte så lätt att komma hursomhelst. Mitt ärende i Vasa idag har varit lite klädprovning inför......nu kommer det......MODESHOWEN imorgon!! Jag fick ett samtal och poff skulle jag få bli en liten mannekäng och bära kläder från Karisma. Jag + 15 andra går på röda mattan imorgon kväll mellan klockan 18 och 21 utanför Karisma i Vasa, missa inte! Jag hade ändå tänkt att fara till Konstens natt i Vasa imorgon kväll men hade inte riktigt något att göra där när man inte är 18 och kan utforska barlivet, skulle heller inte orka köa när det säkert kommer vara fullt med folk. Men SOM TUR så dök detta upp nu så får jag var en del av Konstens natt istället. Ska se om jag får tag i bilder att visa er sedan i helg!
 
Nu har jag fixat fram lite saker till flyttningen som sker om 3 VECKOR helt sjukt. Jag är så glad över att jag ska få bo med min älskling, vi kommer så bra överens så det kommer bli super! Hörni jag måste tipsa er om denna underbara hand- och nagelkrämen från Dermoshop. Den doftar godis och oh vad jag är beroende av doften, krämen sjunker också in i händerna på nolltid utan att bli kladdigt! Rekommenderas!


Jag har köpt bil!

2016



 
Det har regnat och åskat hela förra veckan men på fredag var det super varmt ute och soligt så jag åkte till Powerpark med Emma, vi åkte i karusellerna från klockan 11-19, så när jag skulle somna på kvällen så åkte jag fortfarande i karusellerna haha! Sen så åkte jag med  Emma till Vasa och därefter hämtade Alexander mig och vi drog iväg till Petalax, där hade vi 7-års kalas. Jag får inte glömma att berätta att nu står äntligen min helt egna bil för helt egna pengar på gården! Jag har redan hunnit dammsuga den och torkat ur den, även om den var ren från förut så ville jag ändå göra något med den haha. Känns lite overkligt att ha köpt något så dyrt som en bil men oj vad jag älskar den! Favoritmärket Audi och favoritfärgen mörkblå! När jag ser bilen på gården så känns det som att den har stått där i hela mitt liv, så den hör verkligen hemma hos mig! ♥
 


Bio och Bää

2016



 
 
 
 
 
Hej på er! Denna vecka har jag hunnit med bion "Ice Age 5", matat får, varit på hundpromenad, bastu och annars bara chillat. Just nu har jag lackat naglarna tillsammans med barnen och sett på tv en stund men ska snart börja packa för att åka tillbaka till Vörå och innan det HÄMTA BILEN! Jag är superduperpuderfuder taggad på att få ta hem den! Imorgon blir det en vända till Powerpark med Emma och familjen. Snart har första sommarlovsveckan gått och det känns som om den just har börjat, inte länge kvar till skolan nuuu.


Halkbana och Petalax

2016



 
Hej på er! Nu har vi inte hörts på en vecka :o. Jag har iaf jobbat, varit på grillfest, kört bil på halkbana, träffat Emma och nu är jag i Petalax och hälsar på min pojkvän och hans brors familj. Just nu är Alexander i arbetet så jag ligger bredvid den sötaste 4-åringen och lyssnar när det åskar och blixtar ute. Igår hade jag min första sommarlovdag! Justdet, jag har slutat jobba nu efter 2 månaders jobb, så nu får jag öva på studentprov och bilteoriprov. Jag och Alexander har fått fixat de mesta till vår lägenhet nu, vi har bara en soffa och tvbord kvar, och soffan har vi redan beställt, så det känns skönt att ha allting fixat redan nu så vi inte behöver  tänka på det senare.