Tjuvtitt!

2014



 


Högstadietää

2014



Laddar systemkameran, syr klänning, packar väskan, planerar frisyr, för imorgon är det skolavslutning! Kan inte fatta att vi får sommarlov imorgon, och aldrig mera kommer gå i tegengrensskolan. Få hoppas på att man slipper in till närvårdare nu så inte det blir gymnasie! Vet ju ännu inte vart jag ska imrn kväll haha. Men efter skolavslutningen så åker jag till Österö till min kusin Erika som gått ut YA som närvårdare. Och efter det får jag träffa min Hannaa på hennes brors studentfest! Och då kanske jag lämnar hos henne och vi åker till Faggen sedan. Eller så får jag för drygt efter min pojkvän och stannar å ruttnar i Vörå.  Haha, nåja ni kommer få se bilderna efter helgen! Ha det bra!
7:ans skolavslutning
 
8:ans skolavslutning
 


2 days left

2014



Hejhej! Igår bjöd vi ledare alla som var med i hejarklacken på grillmat från Vörå city grill! Haha, blev att kosta 150 €. Och sedan så var det den traditionella fotbollsmatchen "lärarna mot frivilliga 9:or" Såklart så vann eleverna woho! Och sen var det tävlingar. De behövde en till elev från 9c som skulle gå med och olyckligtvis så blev det jag tillsist haha. Nåja, det gick bra för oss, vi skulle ha vunnit om det inte vore för frågesporten som vi sög i HAHA! Nåja 2:ndra plats! Sen åkte jag till Jeres på kvällen och sov över där. 
Idag hade vi ledigt så kom just hem från Oravais. 
 
Imorgon slutar vi klockan 12. Och övar i lokalen inför dimissionen (stavning) haha. Och på lördag är det skolavslutning, härregud vad snabbt det har gått! Firandet på kvällen är ännu osäkert, vet inte om jag åker till faggen eller Vörå. :)
 
 
 


Ny serie?

2014



Sitter och dricker cocacola i massor! Idag fick vi veta betygen i vissa ämnen, jag är väl delvis nöjd, orkar inte bry mig haha. Ikväll ska jag sy om en klänning och mina militärbyxor♥. Inget annat står väl på schemat,det är forfarande kallt ute men solen har tittat fram. Vet ni någon bra serie att börja titta på? Eftersom jag vet inte var jag ska se awkward nå mera nu när swefilmer inte har alla avsnitt :(. Tipsa bara!
 
 


training inspiration

2014



Kom igen tjejer! Snart är det bikiniväder igen och var är dina muskler? Nu har du hela sommarlovet på dig att träna och se mäktigare ut än någonsin! Gör squats (googla) varje dag to get the dream butt and legs! Sen gör 10 sit-ups per dag!  Jag göra 30 av varje varenda dag. När jag ser alla bilder så får jag världens motivation att träna men orkar ändå inte, ser inte resultat. Men det kommer, ha tålamod! 
 
 
 


Sista skolveckan

2014



Hej! Sista skolveckan nudå! Känns så himla härligt att få sommarlov och sedan är det bara att hoppas på att man slipper in till närvårdare YA. Skönt att få ta en paus från Vörå i 3 år. Har inget sommararbete heller,ahah! Förutom att klippa gräs och måla hus med morbror. Jere har fullt upp med arbete hela sommaren så det blir bara sena sommarkvällar för oss två♥. 
 
Denna vecka
Idag regnar det och är kallt, det kommer att vara det hela  veckan. Men veckan kommer att gå chill, imorgon slutar jag 13:30, på onsdag har vi fotbollsmatch lärarna mot eleverna från klockan 12, på torsdag är det kristihimmelfärdsdagen (stavning) så då är vi lediga, på fredag städar vi skåpen och har klassföretåndar timme och slutar 12, sedan på lördag är det skolavslutning och vi får examen inom grundskolan!
 
Igår kväll så körde jag till Jannikes och vi for en sväng till maxmo och Oravais. Ikväll så kanske vi far ut och kör också, det beror på.
 
 
 


Stafettkarnevalen 2014

2014



Hej! Sov bara någon timme på vägen till Helsingfors och vi hade paus klockan 3 på natten och kom till stadion klockan 5 på natten. Så har varit allt för trött hela dagen. Klockan 7 släppte de in hejarklackarna så vi fick ta en bra plats på lektaren. Vi fick platsen ovanför mållinjen så helt awesome! Sen så hade jag fått jätte ont i högra örat efter att ha somnat i bussen med luftkonditioneringen på högsta grad. Och var jätte trött, det ilade i örat varenda gång jag höjde rösten lite, så jag, Jannike och Johan gick i skuggan och vilade. Vi hade tydligen somnat för Stani och Lucas kommer och väcker oss att vi har varit borta i en timme haha. Så vi gick tillbaka men kunde fortfarande inte heja, men gjorde det ändå. Sen sökte vi oss till skuggan och somnade på en stor sten, sen höll det på sådär. Gick till första hjälpen senare och de sa att det var öroninflamation. Nåja, hejarklacken vann inget men vörasamgymnasium vann! Både pojkarna och flickorna!! Congratz!
Klockan 19 for vi hem och stannade på ett abc där vi ledare bjöd alla i klacken på pizza och hamburgare. Kom hem 1 tiden på natten. 
 
Idag är jag faktiskt trött och min röst är helt död. Har legat i sängen hela dagen, det gör inte så ont i örat mera eftersom jag behandlade det igår kväll. Men är snuvig och känns som feber. 
 
 Väntandet på att slippa in till stadion och trängseln mellan hejarklackarna haha!
 


Klacken klacken är ni reedo?

2014



Hellou my ladies and gentleman! Nu är det bara några timmar kvar tills jag drar iväg till skolan och stiger på med hejarklacksbussen iväg mot STAFETTKARNEVALEN! Alla ska vara taggad nuu! I våra blåa kläder så kommer vi stå och heja hela lördagen, sen på natten till söndag så kommer vi hem. Vi åker klockan 11:00 ikväll. Var just upp till Vörå och handlade lite smått och gott.
Men jag måste säga att det INTE alls känns som stafettkarnevalen redan, inte fredag heller, det känns som en torsdag. Har inte börjat packa ännu eller duschat eller nått så hinner inte blogga länge. Nåja, men vi hörs nästa vecka, om jag inte slänger in något inlägg på resan, fast måste spara ström! Hehe.
 
Igår så körde jag med Jannike, Stani och Johan till Hellnäs på en glass, men det hade stängt :(. Så vi körde tillbaka till vörå och det blev lite Kalapää och Oravais vägar till slut. 
 
 
 
Bjuder på gammal bild, nåja hejdå!
 
 


Sommaren är äntligen här!

2014



Aa det verkar så, dehär senaste dagarna så har det varit ca 30 grader på värman. Så himla härligt! Igår stannade jag efter skolan hos Jannikes sen körde vi runt och hamnade i Oravais, då kom åsk-och regnvädret. Haha det gick inte att köra hem, men det löste vi på ett annat sätt. Så imorse var jag skit trött men körde till skolan. Hade hejarklacksövning efter skolan och jaa.. det var bara 1/4 som var på mötet, så kom igen nu hörni! Har rullat håret på mormor nu också. Sen så hmm.. saknar jag min Jere ♥
 
 
 


Gratulerar Jannike!

2014



Hejhej! Igår kl 14 så for jag till Jannikes och vi åt världens godaste smörgåstårta! Sen pratade vi och Johan och Stani kom dit en sväng. Vi var där några timmar och 5 tiden for vi till Lucas på förfest. Så vi väntade på vår skjuts i ca 6 timmar, så det blev allt för lång förfest. Hann ju nyktra till dessutom så även fast vi fick goda skratt på kvällen så var det ända dåligt. Halv 12 så var vi i Åminne, hade stannat på hämbörgör och likaså gjorde vi på hemvägen. Kvällen gick fort vid Åminne och hann inte träffa så mycket folk, lite nya menmen. Kom hem 4 tiden på natten och då var man trött haha.
 
Vaknade halv 2 idag och gick ut och solade direkt efter ett samtal. Härregud det är 27,5 grader varmt här! Man vill ju gå i shorts men vågar ändå inte acceptera att sommaren är här ;D. Så nu åt jag just lite makaroner och ska slöa hela dagen.
 
Grattis Jannike! Vart sent dehär nu men hoppas du fick en treevli fördelsedag! Ångrar inget att jag blev kompis med dej, har fått så himla många minnen med dej! Älskar dej och kommer alltid finnas när du behöver mej! Tae lungt nu tå due byxmyndig pussäää <3
 


Förkyld och feber...

2014



Sådär jätte trevligt till Åminne.. Fick det igår redan, är riktigt snuvig och har just nu 37,3 graders feber, det är ju typ inget men endå. Jannike fyller imorgon så åker dit på kaffe och tårta på dagen! Sen blir det förfest och sedan Åminne på kvällen, tror jag. Hoppas bara på att jag är friskare. Ikväll tar jag det lungt, åker med buss till Oravais och ska hoppa på med Kevin därifrån för att bli på andra tankar. Det finns inget värre än när någon man älskar tappar känslorna för en. Alltså fyfan vad jag mår dåligt, nej det ska jag inte skriva ut på bloggen, det vill ni knappast läsa om. men det är nu som jag behöver någon att prata med.. Sitter och försöka stoppa näsblodsfallet nu... det bara sprutar, wtf?.
 
 
 
 


50 frågor och svar om mig

2014



1. Hur gammal är du om fem år?  20 år och 5 mån till 21
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Var väl Jannike hedå :)
3. Hur ofta gymmar du? Så fort jag får någon med mig, vilket kan vara nån gång i månaden haha.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Fired up, men somnade efter 30 minuter.. sen så brukar jag se serien awkward.
5. Vem ringde du senast? David
6. Vem ringde dig senast? Jonathan
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "me busshållplatsin"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Båda, men ibland orkar jag inte skriva
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? 2 minuter sedan, in the kitchen!
11. Vilken ögonfärg har du? Alla säger olika ; blå,brun,grön,grå osv. Det är ingen som riktigt vet. 
12. När vaknade du i dag? Först kl. 07:30 men somnade om till 08:45 hehe.
13. Vilken är din favoritjulsång? Kanske Last Christmas – Cascada 
14. Vilken är din favoritplats? I famnen på min drömprins eller i ösregnet ♥
15. Vilken plats föredrar du minst? kvarsittning
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I en grav och silver text på min gravstens text.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag var fearless. Nejmen kanske monster under sängen.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När jag stopplade och fastnade med väskan när jag skulle gå ut från bussen, buhu haha!
19. Hur stor är din säng?  120 centimeters.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Jag krachade den stationära så köpte en bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? mjukisbyxor och en tröja eller shorts och tröja.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 3
23. Hur många landskap har du bott i? Bara Finland
24. Vilka städer har du bott i? Vörå, nästa år maybe Vasa!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? haha beror på.
26. Är du social? Yes
27. Vilken är din favoritglass? Twister 
28. Vilken är din favoritefterrätt? glass med kolasås
29. Tycker du om kinamat? Njä
30. Tycker du om kaffe? Senast jag smakade på kaffe så var i 6:an haha.
31. Vad dricker du till frukost? Mjölk eller limsa ^^
32. Sover du på någon särskild sida? Ne, kan sova på alla sidor, men jobbar fortfarande på ryggsidan 
33. Kan du spela poker? Har aldrig provat
34. Tycker du om att mysa/kela? Jajjamensan.
35. Är du en beroendemänniska? Choklad..
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jo, eller vi brukar inte prata
37. Vill du ha barn? Joo, när jag e 25 kanskee.
38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, finska och lite franska och japanska haha.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Jo, åtminstone 2 gånger
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Godis, limsa och hamburgare haha oh gad. Och kläder!
42. Äger du dyrbara smycken? - Nånej, brukar int använda smycken.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Brandy & herr morris ♥
44. Kan du rulla med tungan? Whut?
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min gullunge Sam!
46. Sover du med gosedjur? Har en pupujussi som är Jeres så den brukar ligga bredvid mig, brukar sova med katten! Hatar att sova själv.
47. Vad har du för ringsignal? Har glömt, för har alltid mobilen på vibration.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, min lejonkungentröja som aldrig får slängas!.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Mitt London påslakan.
50. Singel eller upptagen? komplicerat..
 
 
 


Sölase med abc

2014



Steg upp 06:40 idag och sen bar det iväg med Jannike till ya. Vi var på urvalsprov till närvårdare och det gick bra. Får hoppas på att man bara slipper in nudå och det får vi veta i mitten av juni. Det tog 45 minuter och sedan gick vi till abc och har suttit där i 3 timmar. Jag gick till kassan och frågade om busstider men det blev bara krångel. Så well.. vi sitter ännu vid abc men snart kommer mamma efter oss. Vi åker väl kanske till motonet och gwgallerian en sväng då och sen hem. Ska till Österö sen och fira farmors 70-års dag och cyklar väl därifrån till villan, hoppas den inte är allt förstörd :(. Skönt att slippa skolan idag iallfall! Och på fredag så slutar jag och Lina 11:30, shööne! Sen så blir det helg och på lördag fyller bruuden min och det firas med Åminne på kvällen! Nåja, ska väl fortsätta ruttna här nu, hörs!






Zara Larsson

2014



Zara Larsson - carry you home.Hennes nya låt kom ut IDAG! Jag tycker att alla hennes låtar är bra, har bara hört denhär en gång men den var bra redan första gången. Hoppas att hon kommer långt med musiken!
  
 
                 


Ingen vill ha cancer, börja aldrig röka.

2014



Hej! Igår så hade vi musikkonsert på kvällen i Tegengrenskolan, vi lottade ut många korgar med godsaker och sjöng mycket! Sen på kvällen åkte jag och Jannike en sväng till abc. Hade samhällslära prov/förhör idag och finskaprov igår och båda två gick väl helt OK. Imorgon Kl. 07:20 åker jag med Jannike till Yrkes akademin i Vasa på inträdes- och lämplighetsprov. Sen efter det så shoppar vi väl lite grann, kanske går och hälsar på syrran fram och tillbaka. 
 
haha inget e redigerat ..
 


Waiting for the sun to shine

2014



 
Lite uppdatering! Hmm om helgen, var ska jag börja... ingenstans tror jag. Helgen har varit det hemskaste och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva samma sak nåmer! Förkyld är jag också efter att ha cyklat till Oravais hamnen (lavan) och plockat upp ölburkar och glassplitter osv. Fast igår så var Jere hit och hjälpte mig att laga ett par hörlurar och fixa sladdar, sen så satt vi upp sent och pratade om helt crazy saker som ingen annan skulle förstå. Nåja, ska försöka hitta ett sätt att kunna blogga på helgerna också, det går inte så bra via mobilen men ska försöka. Vädret är inte bättre, så har menat ändra bloggen och headern ännu men måste först ut och fotografera och det gör jag nog när solen börjat skina.
 
Idag är det morsdag! Grattis alla morsor på jorden och i himlen! Ska gå till mormor nu och ge en present till henne, så vi hörs! Sen imorgon så har vi finska prov så det blir väl provläsning ikväll.
 
 
 


Gratulerar min älskling! ♥

2014



Grattis till min underbara sötnos Jere som blev 16 år igåår ♥ I present så gav jag 8 pack Sandels öl, nyckelring,ett diplom för världens bästa pojkvän, massagekort, över 1 kg godis, foto ram med åss inuti, pilotglasögon osv.
Hade inte så mycket pengar så fixade ihop det mesta själv! Hehe. Nåja, var till Vasa efter skolan och därefter till Jeres så har inte hunnit blogga,. Men själv så kom jag hem med en jacka, mjukisbyxor, tandborste, skor osv. Så fick mig ganska bra stuff. Ikväll blir det fest, men det regnar så tar inte vespan till Oraais utan the caar. Och nu ska jag äta morsdagsmidda som egentligen är på söndag! Kom ihåg att överraska era morsor! Nåja, hadetgött, vi hörs på söndag eller måndag! Sen så kom ju Kevin också hem, oh gad jag fick nutella, tuggummin, tändare och blåa RAY BAN pilotglasögon! Holy macaroni, är evigt tacksam<3<3<3<3.
 
 
 
 
 


Inte falsk och kall som andra

2014



Hej! Har varit en hemsk dag. På gymanstiken så hade vi boboll/brändboll och när vi skulle fånga bollen så hade vi någon konstig handske. Så när jag skulle ta av den så dro jag av den och mitt på handen så sprack någon sena eller litet skelettben eller vad nu som hände. Men jag kände att något brakade och sedan gjorde det jätte ont och kune knappt röra handen mera. Så nu går jag med bandage runt vänstra handen. 
 
Efter skolan så hade vi hejjarklacksövning så då övade vi lite. Sen så hade jag vespan så körde hem den, nu skulle jag behöva läsa på religionsprov som vi har imorgon men orkar inte så hmm...
 
 
 


Matteprov imrn...

2014



Shit! Jag brukar vanligtvis inte få några kommentarer, kanske en eller två ibland. Och nu när jag loggade in så hade jag fått 12! En massa kommentarer på inlägget jag skrev om "mobbning". Tusen tack för fina kommentarer hörni!  Kanske blir flera såna om ett tag. Nåja, har varit som vanligt hos Jeres hela helgen.  I onsdags så var vi i Vörå och det blev inge Vasa. På kvällen sovde Jere över hos mig. I torsdags var det 1 maj och vi slöade oss mest och på kvällen 22 tiden körde vi till Oravais för att köpa choklad. hahah. Nåja, helgen har varit helt okej. På torsdag fyller min tötis och har redan skaffat 3 presenter utav 12. höhöh. Idag var det slöö, fick brev från YA och nu är det dags för inträdesförhör! Nästa vecka.