Åminne och villaavslutning

2014 
Bloggen ser lite annorlunda ut nu, tog bort dropdownmenyn så nu faller vänstra sidan på plats. Menmen igår var vi till Åminne, vet inte om det var värt det, vi skulle nog inte ha åkt. Frös hela kvällen och då frös man så mycket så man ville hem och trodde man skulle dö. Klockan 2 kom bussen först. Så ingen bra kväll. 
Men ikväll åker jag och Alexander till min villa och äter kräftor med min släkt! Kanske tar en tur till grannvillan om Lina håller hus där ikv! Annars så blir det väl raketskjutas ikväll. 
 
Jag märkte också att jag har haft bloggen i mer än ett år nu haha! Nåja, trevlig helg!
 
 
 
 


Hårfärg efter hudton

2014Jag skulle vilja färga mitt hår men vet inte vilken färg, och jag ät lite rädd att jag inte ska passa i det. Så om du har lite liknande problem som jag just nu så jag har kopierat denna text från frisörer.se, för jag tyckte att den kan vara värd att läsa.

Vilken hårfärg du passar i beror helt på vilken färg din hud har, samt om du har en varm eller en kall nyans i hud

en.

hårfärg efter hudton

Olika hudtoner passar i olika färger

Det finns tre olika hudfärger: Ljus, mörk och olivfärgad.

Alla dessa hudfärger kan vara antingen varma eller kalla. Alltså att de antingen drar åt det blå/rosa hållet (kall) eller att de drar åt det gulaktiga hållet (varm).

 Så ser du vilken hudton du har: För att se om du har en varm eller en kall hudton kan du trycka på huden på ovansidan av tummen. Om hudens färg drar åt det gula hållet efter att du har tryckt har du förmodligen en varm hudton. Drar färgen i huden åt det blåa eller åt det rosa hållet har du en kall hudton.

Du kan också se vilken hudton du har genom att titta på din handleds vener i solljus. Är de blåa så har du en kall hudton, är venerna gröna har du en varm hudton. Vet du inte vilken färg du ska välja kan du alltid välja en färg som dina naturliga ögonbryn har. Den färgen kommer att passa dig perfekt.

Hur vill du framställa dig själv? Vill du vara lite sexigare och synas mer kan en röd hårfärg sticka ut, vill du se sofistikerad ut passar en brun hårfärg.


Ljus hy och kall hudton

Du passar i: Ask-färger, sandfärgat, platinablont, champagne och linfärgat.

Du bör undvika: Kopparfärger. Alltså färger som drar åt det röda och gula. Vill du färga håret rött ska du välja en röd färg som går åt det violetta hållet.

Ljus hy och varm hudton

Du passar i: Färger med guldiga nyanser, både mörka och ljusa. Om du vill vara blond ska du ha en guldblond, kopparblond, kolablond eller en honungsblond färg.

Vill du ha en mörkare hårfärg passar du exempelvis i kopparbrunt. Vill du färga håret rött ska du välja en röd färg som går åt det orangeröd hållet.

Du bör undvika: Silverfärgade toner då ditt ansikte inte blir lika livfullt och får samma lyster i det.

Mörk hy och kall hudton

Du passar i: Bruna färger med kall underton så som plommonfärg, espressofärg och bläcksvart.

Du bör undvika: Varma färger så som guldiga och rödaktiga färger.

Mörk hy och varm hudton

Du passar i: Maghognybrunt, tofféebrunt och varma honungs- och sirapstoner.

Du bör undvik: Blonda asktoner.

Olivfärgad hy och kall hudton

Du passar i: Kastanjbrunt, kanelbrunt och i bruna färger med ask-nyanser. Vill du ha slingor kan du ha lite ljusare askbruna slingor.

Du bör undvika: Koppartoner. Alltså toner som drar åt det röda eller gula hållet.

Olivfärgad hy och varm hudton

Du passar i: Varma bruna färger så som hasselbrunt, mockabrunt, kastanjebrunt och mahognybrunt.

Du bör undvika: Att bleka håret då det inte kommer att se äkta ut. Undvik också plommonfärger.Vad hände med oss? Mitt hjärta har sovit i en månad.

2014Länge sen! Har inte alls haft tid att blogga, men har mera tid nästa vecka med bloggen! Så lite uppdateringar!
 
 • Fyller 16 år om 15 dagar!!
 • Villaavslutning ihelg, osäkra planer ännu
 • Inget ämne i skolan har varit tråkigt, tycker att det är jätte intressant!
 • All vår mat i internatet möglade.
 • En man dog i bilolycka en bit utanför vårt internat..rest in piece
 • Alexander har hälsat på mig mycket
 • Har fått nya kompisar, varit till Vasa och ätit på rax och mäccen ett x antal gånger
 • Skoldagarna pågår från 08:15 till 16:00 eller 15:30.
 • Försöker äta mig till min vanliga vikt..
 • Jag tappar bort min internatsnyckel nästan varje dag
 • Var till Juthbacka förra helgen, regn och kallt. Stannade bara 1 timme
 • Har bakat mockarutor med Alexander, som blev världens godaste!
 • Har varit i både Vörå och Petalax
 • Shoppat lite,biio
 • osv osv osv
Och nu så ska jag till mäccen och äta mat! Dessutom ska jag köpa hårfärg och lite annat. MJÖLK!
Imorgon måste jag ta bussen till Vörå, nödfall!
 
 
 
 
 
 
 
 


ojojoj jag måste bara! Nu spoilar jag!

2014Någon hade kommenterat på swefilmer att det stod såhär på PLLs hemsida "In season 6 they find out who A is. And they think it's finally over. Then the girls recive this text, - it's my turn now bitches. -B
 
Vem i h*lvete börjar på B? Jag var tvungen att googla, jag hittade bara BYRON (Arias pappa) och Bethany Young ( flickan som ligger i Alisons grav. Och Byron kan inte ha gjort det, det skulle vara helt fackat. Bethany kan ju intestiga upp ur graven hon med? Och nu hittade jag BRANDON JONES. Han som hjälpte Spencer med läxorna en gång när hon gick på droger. (ni får googla, kanske det är hans riktiga namn) Sen så finns det ju BEN, Emilys första pojkvän, BIG RHONDA ( hon på radley) osv.
 
Men om series plötsligt byter till -B, så då går jag och lägger mig...
Nej men riktigt seriöst, det är allt för många som ser på PLL så någon måste ha sagt rätt teori, det kan inte vara såhär svårt. Kan hända att allt dehär jag skrev nu är bullsh*t, att någon drev med oss på swefilmer, haha men jag fastnade för det tillrä'ckligt mycket för att göra ett blogginlägg om det! Haha, dessutom sover Alexander.. 
 
 
 


Kände mig döende.

2014Mitt sommarlov har varit det bästa, har gjort underbara beslut. Så jag visste ju att det var för bra för att vara sant. Första skoldagen så vaknar jag med riktigt ont i halsen och känner att feber kommer i rask fart. Så jag tålde inte lukten av mat och hade svårt att få i mig nått. Tänker nog inte gå in på detaljer men åt för snabbt och det kom upp tillbaka. Men mådde prima efter det så tvingade iväg mig. Klarade halva dan, sen gick jag till internatet och sov hela j*vla dagen, Alexander kom med medicin och sånt till mig. Sen på kvällen fick vi tag i en febermätare och där stog det 39.4. Vi var nära på att åka till akuten, ni skulle ha sett mig. Jag var ett kokande batteri, halsen värkte, ögonen sved och gjorde ont, hela kroppen gjorde ont, orkade inte stiga upp ur sängen. Kunde knappt sova, jag var helt färdig, kände mig medvetslös. Allt vinglade och jag kunde inte äta någonting alls. Dricka vatten kunde jag bara. 
 
På morgonen därpå så åkte jag till Petalax, i hopp om att lära mig äta igen. Är så himla rädd att få ätstörningar igen, det tog mig allt för många år att lära mig äta igen efter det som hända då. Så känner nog att mitt liv e ganska mycket över om jag får problem igen. Så Alexander hjälper mig, skulle nog säkert vara på sjukhuset om inte han hade hjälpt mig. 
 
Nåja. skolåret började katastrof men det blir bättre. Så imorgon tänker jag tvinga iväg mig eftersom vi ska på läger i två dagar och sen är det helg. Jag ser faktiskt fram emot att bo på internat, men i värsta fall så börjar jag bo hos Alexanders eller hemma. Pga ätandet. Jag köpte kantarellsmör och tunna ljusa bröd att äta, alltså vafn tänkte jag med? Fyf*n. Mår ju illa nu för att jag tänker på det.
 
Åker tillbaka till internatet ikväll.
 
 


Byebye Vörå

2014Nåjaah, nu har jag och Jannike flyttat in på internatet! Blev en hel del missförstånd med våra nyklar och dörrar haha men annars har det gått bra! Vi bor själva i vår modul än så länge, kmr hamna att bo med syrran haha! Alexander och Roger har hjälpt oss att bära in vårt kylskåp och grejjerna! Alexander har varit världens bästa pojkvän och städat mitt rum tills jag kom hem i fredas och i lördas så hann det bli hur stökit som helst så han dammsugade och plockade upp alla saker och sånt! Sen så har han hjälpt mig att packa till internatet och bäddat alla lakanen och täcke här på naatet! Så jag har planerat en överasknings present åt honom, men schh berätta inte åt honom ;).
 
Hehe nu smyger det folk runt vårt hus haha! Imorgon börjar vi klockan 10 och slutar säkert 12-13 tiden. Så vi åker väl kanske in till stan då eller till abc. 
 
 
 


Bara jag som kan höra kanonen...

2014från The hunger games? Haha, drömde inatt att alla som jag känner var tvungna att vara med i hunger games. Och vart jag än går så hör jag kanonen gå. Tittade på filmerna förra helgen, och kan knappt vänta tills 3an part1 och part2 kommer ut. Men 3an kommer nu i November! Då ska jag och Alexander på bio!
 
Igår var jag med Kevin till dykargräven och simmade, och sen for jag och Alexander till Jannikes och var där hela natten och spelade kort haha! Konstensnatt gick oväntat, sen åt vi mäccen mat till frukost, mådde skitbra.

Internatet på söndag!!! Ska försöka hålla bloggningen igång.
 
 
 


Så blev slutet på mitt sommarlov

2014Hej! Nu var det längesen som jag bloggade! Vet inte riktigt var jag ska börja, har haft det underbart. Det blev översvämning i Piteå centrum när vi skulle shoppa, vattnet gick nästan till knäna så fick gå barfota i alla butiker. Men däremot så kom jag mig hem med 16 tröjor. Japp + en MASSA andra saker! Det var riktigt stor REA i alla butiker, så de mesta tröjorna köpte jag för 49 kr. Vädret var jätte varmt men vissa dagar så blixtade det och sånt. Vi kom hem på onsdas natten-. BTW: Mitt och Alexanders godis i Haparandas candyworld så blev att kosta 500 kr. Hade världens bästa resa, och jag hoppas på att vi åker snart igen. :) 
 
Morgonen efter så steg jag upp för att åka till jobbet. Fick 2 dagars jobb på Tessescafe, men tjänade bra. Och på lördag så åkte jag till Petalax, sen till Solf på Alexanders brors 30 års middag. Fick träffa hans släkt, alla var så otroligt trevliga och snälla! ♥  Sen var jag i Petalax några dagar. Där hann det bli småa översvämningar, målat Alexanders andra brors kök, kollat album, lekt med Alexanders brors småbarn, gått ut med Nora♥, tittat film osv osv. VARMA GRADER!
 
Så nu börjar det bli att packa ihop och flytta till Vasa, för det gör jag med Jannike på Måndag! Skolan börjar strax och sommarlovet har gått snabbare än någonsin! Måste beställa skolböckerna och köpa nya häften och pennor. Allting ska med! 
 
Imorgon innan vi åker till konstensnatt i Vasa (förra året så hade jag varit med i mopedolyckan så hade en kväll hos Jannikes med några moppekompisar) så åker jag, Jannike, Roger och Alexander till Pedersöre! Där ska jag och Jannike köpa ett kylskåp hahahah! Till internatet ofc. Sen fest och sen Petalax och sen börjar skolan! Haha jag
vill nog inte.
 
Nu har jag ju en massa bilder att visa men det kommer bli spammat i bloggen om jag lägger ut alla så lägger ut några!