Min HÖGSTA dröm går i uppfyllelse!

2016 
 
 
 
 
Dessa bilder har alltid varit något som jag bara kunnat drömma om. Jag började faktiskt tveka på att dagen skulle komma då jag äntligen ska få åka till södern. Men hörni idag. Idag är hela resan bokad. Puerto rico, all inclusive hotell, flygbiljetter, Aqualand och djurpark med delfinshow, ALLT. Jag kan helt enkelt inte vara gladare, jag förstår inte ännu att det är påriktigt heller. Hur ska jag kunna sova? Efter 17 dagar åker vi, det är 2 veckor och 3 dagar. Jag ska ÄNTLIGEN (med tusen utropstecken) få åka till södern och dessutom själv med min pojkvän Alexander. Det kommer bli världens bästa höstlov. Det känns förstås mycket pengar att ta från egen ficka men det är SÅ värt det, känns bra att inte behöva använda av föräldrarnas pengar dessutom, jag är ju endå 18. 
 
Nej nu har jag inte tid att blogga, jag måste beställa bikinis och massa södern grejjor! Ha det bra!
 
 


Min instagram

2016 
Det verkar som att mina bilder som jag postar på instagram inte syns här i vänstra spalten på bloggen så jag tänkte bara tipsa er om att ni kan följa mig på instagram vid namner "nataliesundsten". 


Jag är så glad!

2016 
 
Alltså KÄNSLAN när man har betalat 70€ för en matterepetitionskurs som bestod av 9 timmar och sen känns allting så värdelöst för man förstår ingenting när man ska räkna själv och man börjar fundera på att gå i ide redan nu. Sen så rockar man matteprovet!! Jag förstår inte vem som är på min sida för det råka komma precis såna uppgifter som jag lärt mig och jag kan inget annat än älska livet just nu, haha! Nu vill jag bara ut på bar och fira att alla skrivningar e över och att jag förhoppningsvis blir student till våren. Kanske man ska ut ikväll? Nej kanske inte, jag vet inte.
 
Matte, engelska, hälsokunskap och modersmål är skrivna nu. Det känns som att man äntligen har rymt från ett fängelse och hoppat på en båt mot Atlanten. Friheten. Jag har inte haft tid att göra något roligt alls och nu väntar dessutom massor med sammanfattnings och kompletteringsarbeten från närvårdarsidan. Men såfort Zander kommer hem ska vi gå till grannarna och spela WII så min kul-termometer ökar. 
 
På tal om en båt mot Atlanta, imorgon ska jag och Zander boka södernresa!! IIIH! Jag har velat deperat till Södern sedan jag var 13 och började högstadiet, alltså ni vet inte hur mycket jag har längtat till att fylla 18 så jag kan åka utan föräldrarna. Jag har tänkt på det hela tiden i 5 år och nu får jag äntligen åka! Nu är jag verkligen glad att jag är en sparare för nu har jag råd att åka utan att det påverkar något. Känns bra att jag inte har använt mina sommarjobbspengar. Jag har ju aldrig varit längre bort än Sverige för er som undrar varför jag är så desperat haha. Vi kommer boka till höstlovet, som är den 17 oktober och en vecka framåt.
 
Nu har jag sån fiilis inför södern så nu ska jag gå in på nelly och shoppa fullt med bikinisar och andra sommarplagg!<3<3


Sista skrivningen

2016Oj gud hörni, nu var det längesen sist! Jag har haft fullt upp med studentskrivningar men imorgon är äntligen den sista skrivningen avklarad och fan vad jag ska fira. Synd att jag har matte imorgon, vilket jag suger på, så kommer troligtvis stressa mig över det hela kvällen eftersom jag hade tänkt öva ikväll men nu kan jag inte det. Vet ni varför? Jo för att jag måste lämna in min miniräknare och maols tabellbok till en lärare och sen får jag tillbaka den imorgon bitti när skrivningen ska börja. Det är just för att man inte ska kunna fuska genom att programmera in lösningar och sånt på miniräknaren.

Jag kan iallafall berätta att jag testade på Vasas cinemabowling i lördas med Zander, hans kusin och hennes pojkvän. Tiden gick så snabbt så man hann inte bowla så mycket. Nåja jag förlorade första rundan och vann den andra rundan, haha så det gick väl helt okej. Sen så var jag ju också på Vasa by Night i onsdags och samlade alla stämpel så jag fick mig en tröja, sen skaffade Zander en till tröja åt mig så nu har jag två hihi! Annars så har jag börjat komma igång ordentligt nu med bilen min, det är ju alltid svårare att köra sin egen bil än bilskolelärarens bil. Men det ska bli kul att ta tag i bloggen ordentligt nu efter denna vecka, då ska jag verkligen prioritera bloggen först! Det är så synd att tiden är så knapp, dessutom nu när jag bor med Zander så vill jag ungås med honom när han kommer hem från skolan, men jag ska verkligen börja satsa nu. Hoppas ni får en fortsatt bra dag så hörs vi senare! <3Min pojkvän: Drogad och hjärnskakning

2016 
Det finns en sak som jag inte har berättar för er. En sak som hände för ca en vecka sedan när det var Gulis intagning och alla drack sig fulla. Det var inte bara alkohol med i bilden. 
 
Min pojkvän studerar sitt första år på Novia nu och deltog därför också i "Gulis supandet", han drack inte så mycket alkohol den kvällen, ändå var han halvt onårbar när jag hittade honom i vår lägenhet. Klockan var bara 12 på natten och jag hade träffat honom två gånger under kvällen och då drack han med måtta och det gick bra att prata med honom. Han var full, japp. Men så full så han kunde ta hand om sig själv. Senare under kvällens lopp då klockan var runt 22:30 så träffades vi och pratade. Detta minns han dock inget av, vilket är väldigt underligt. Min pojkvän minns inte heller hur han "cyklade hem" 1,5 km. När jag hittade honom klockan 12 i vår lägenhet så låg han tvärs över sängen och var onårbar för en liten stund. Jag hjälper honom till wc:n för att spy men han trillar bara när vi ska gå dit. När jag fått ner honom framför wc:n så ser jag att han blöder från huvudet och blodet har runnit ner för huvudet och ena örat, sedan längs kinden. Jag försöker få svar på vad som hänt men han minns ingenting. Jag försöker trycka papper mot "hålet" han hade i huvudet. I tre timmar hjälpte jag honom att spy och komma sig i säng, det tog tre timmar. 
 
Jag hoppades på att han skulle minnas saker dagen efter, men nej. Han spydde från morgonen till klockan 22 på kvällen, fick inte ens i sig vatten, allting kom upp tillbaka. han spydde över 10 gånger. När jag försökte hålla om honom så skakade han i hela kroppen och hade ryckningar emellanåt. Var det faktiskt bara alkohol han druckit? Eller kan någon ha drogat honom? 
 
Ni vet ju själva hur lätt sånahär saker händer. Någon roar sig på en annan människas bekostnad. Det är inte bara flickor som blir drogad och det vet ni. Vi kom inte till någon annan slutsats än att någon måste ha lagt t.ex. ögondroppar eller annan drog i hans öl. Vi var säkra på det för en bra stund, tills jag testar googla symtom på hjärnskakning. Varenda litet symtom på hjärnskakning stämde in på honom. Han hade huvudvärk, spydde, fick feber på kvällen osv. Så då blev vi mera säkra på att han skulle ha fått en liten hjärnskakning. 
 
Vi borde ha sökt läkare men när man har fått en hjärnskakning så är enda botemedlet att vila, låt hjärnan vila. Så efter flera om och men så besökte vi aldrig någon läkare, för är det egentligen värt att vänta flera timmar vid sjukhuset och sedan få höra att man ska vila? Min pojkvän hade valet och han velade inte. 
 
Till er som rör sig i Vasa trakterna så vill jag bara säga att snälla, håll handen för glaset när ni är på baren, gör det till en vana. Det finns faktiskt idioter som vill droga andra för nöjets skull, behandla människor som testkaniner för att se hur mycket de klarar av. Det verkar som att Alexander både blev drogad och fick hjärnskakning den kvällen, eller någondera, man vet aldrig säkert. Detta var då på Ollis som detta hade hänt, för där befann han sig hela kvällen.


Studentprov och bar

2016Rekommenderar inte denna dryck, haha.
 
Nu är både engelska hörförståelseprovet och modersmåls textkompetensprovet skrivna. Känns bra att snart ha halva studenten över. Just nu försöker jag komma underfund med att göra en flyttanmälan och komma in på min nätbank, men som nybliven 18-åring så är det inte mitt starkaste ämne haha. Imorgon ska jag ut på en barkväll tillsammans med Emma och på söndag kommer min kusin från Sverige hit. Mommo har också kalas på söndag så kommer åka dit en sväng också. Nu ska jag njuta av att inte behöva läsa på något studenprov förrän söndag! Trevlig helg! ♥


18 and legal

2016 Sitter på vårt tillgjorda beerpong bord! ^^
 
Malaxlimpa, räkröra, ost, avokade. You know my favourite♥
 
Maxmos franska chokladtårta, värt varenda 27€ :D Tack A!
Fick välja en klocka + 18 +18 minuters massage!
 
 
 A bjöd mig på Texas grillsteak på Amarillo!
 
KÄNNS BRA NU. Ja, nu känns allting riktigt bra för i lördags var min stora dag! Dagen blev så bra. Jag fick vakna bredvid min kärlek, hade min första förfest (haha), fick äntligen åka på bar och vara med mina två bästavänner. Men med alla bra kvällar kommer det åska. Min åska var att vi köade långt över en timme för att slippa in till Oliver's inn men när vi var längts fram i kön så kommer det folk ut hostandes från baren...Det hade tydligen varit tårgas inne vid scenen, sedan skulle polisen komma dit ,så vi skulle få vänta lika länge till. Vi orkade inte mer och gick till en annan bar. Men det var roligt med gratis drinkar och shottar, mycket godare än vad jag förväntat mig, hah! Besökte iaf O'Malleys och Hullopullo. Men gud så mycket folk det var, tänkte ju aldrig slippa fram när man gick någonstans. Nåja, vi kom hem runt klockan 5 på natten och gick och la oss på direkten. Vi kör nästa helg igen, men då ska jag in till Ollis!
 
Igår skrev jag ju engelska hörförståelse studentprov! Det gick helt okej faktiskt förutom att i början av provet när vi skulel ta på oss hörlurarna så hade mina så högt ljud så jag fick snabbt kasta av dem och ställa om ljudet, så jag missade börjanet av hörförståelsen, vilket sög. Idag är jag hemma från skolan så jag ska ligga och kolla på Netflix hela dagen. 
 
Ni har ju inte fått se lägenheten ännu heller! Men allting är så råddigt eftersom vi fortfarande monterar ihop saker, men det börjat falla på sin plats. Har dessutom ännu saker att hämta från Ikea eftersom det var slut i lagret när vi var dit, suck. Men nu ska jag äta räkröra till frukost och se på serie, hejps! :D
 
 


Börjat på gym

2016
Hej, hur har ni det? Jag har det jätte bra, att flytta ihop med Zander är det bästa jag gjort i år! I måndags gjorde vi ett besök hos H&M inrednings affär och sedan åkte vi till Gigantti och köpte en stavdammsugare. Igår så testade jag och Zander på att åka till ett gym nära oss och det visade sig vara ett superbra gym! 1 km från vårt boende och det fanns t.o.m ett skillt "ladys room" vid gymmet. Så vi kommer nog köpa årskort dit så småningom. Nu ska jag dra iväg på ett studiebesök med klassen så hörs sen! :)


Resan till Ikea och Ideapark

2016


Hej på er! I lördags drog jag med Zander och hans mami till Tammerfors för att besöka Ikea och Ideapark. Vi var över 6 timmar på Ikea och hann vara 1 timme på Ideapark, men hann även köpa massor med saker. Allting blev väl ca 500€, men sakerna var värd varenda peng. Jag har mycket möbler ännu att montera ihop så jag lägger upp bilder på de senare. Jag är jättenöjd med allt som jag fick handlat, hittade så gott som allt som stod på min lista. Igår så hade jag lite förhandskalas för släkten då det bara är 5 dagar kvar nu tills jag fyller 18!  Vi har ännu saker att handla till lägenheten så det kommer jag fortsätta med idag med Zander, så hörs sen! <3Flyttat från Vöråvägen till Vörågatan

2016Hej på eeer! Nu har jag äntligen flyttat hemifrååån! Kommer bli så jvla kuul, jag har flyttat från landet till storstan, känns superbra! Jag gick alltså från att bo på vöråvägen till att bo på Vörågatan, fast det skiljer ca 40 km mellan vägarna. Klockan var 19 igår jag kom till lägenheten för första gången, allting är ju splitternytt från grunden (hela höghuset är nybyggt) så vi har ju inte fått se hur det ser ut innan vi började hyra. Vi hade fått se renoveringsbilder på nätet men det visade inte så mycket av lägenheten som vi skulle bo i. Vi bor alltså i en tvåa men det känns mer som en trea när det finns ett extra rum. Vi fick ju se ritningarna förstås på lägenheten så vi planerade färdigt var vi skulle ha möblerna så det var lätt sen när vi skulle lyfta in alla möbler. 

När vi hade flyttat in alla möbler och flyttlådorna så åkte vi till Halpa-halli och handlade mat, tvättpulver, kryddor och sånt. Det blev ju över 100€ haha och jag  märkte att jag hade glömt mitt bankkort i lägenheten när jag skulle betala, haha. Som tur var så hade Alexander med sitt.  Sedan svängde vi in via mäccen också och då var jag så smart så jag glömde min plånbok på bänken, så idag fick jag ett samtal från mäccen haha. 

Planerna för dagen blir att handla resten av köksgrejor vid minimani och sedan åka in till comboloppis och se över lite inredningssaker. Sedan packar vi upp resten av lådorna och imorgon bär det av till ikea och ideapark! Åh vad jag längtaaar! ❤️