Ivankallan

2017



 

Hej på er! Har ni hört om skräckfilmen som spelades in i Maxmo? Den har nu släppts online så nu kan man se den. Anledningen till att jag bäddat in den här i bloggen så är för att min farmor är med som butiksbiträde och min pappa är uppväxt där filmen utspelar sig, fast inte på själva ön Ivankallan förstås, haha. Jag och min familj har vår villa/sommarstuga i närheten, så denna hamn som visas så besöker vi varje sommar. Nu minns jag faktiskt inte om vi har besökt själva "skräckön" Ivankallan men det har varit på tal att vi skulle det för några år sedan. Helt kul att se kortfilmen ändå! :)

 



Morgonlistan

2017



 
När stiger du upp? På helgerna brukar jag vakna mellan kl. 10-12 och då brukar jag ligga på mobilen en halvtimme och sedan se på youtube på Ipaden i en halvtimme, sedan stiger jag upp.
 
Det första du gör varje morgon? Tittar på telefonen som alla andra haha.
 
Hur lång tid spenderar du i badrummet? Inte alls länge, jag sminkar mig vid mitt sminkbord och efter ansiktstvätten smörjer jag in mig i ett annat rum.
 
 
Äter du frukost? Oftast, det brukar vara ett äpple eller chokladflingor hihi.
 
Är du morgontrött? Ja det brukar jag vara, men det kommer och går ifall jag är mycket trött eller lite.
 
Hur länge tar det att göra dig klar till skolan? Det brukar ta ungefär 20-30 minuter, beroende på om jag sminkar mig eller inte.
 
 
 Vilket alarm har du? På min Iphone 6 så har jag "nattuggla", den är harmonisk och snäll :D.
 
Hur ser en perfekt morgon ut? Jag vaknar klockan 11 och får kramas med Zander i en timme, sedan spelar vi ett spel vi är beroende av (haha) och därefter går han upp och gör en malaxlimpa med räkröra, ost och avokado till mig som han kommer med till sängen. Visst låter det naaaais haha.
 
Hur går du klädd på morgonen? Jag är väldigt frusen så jag har en mysoutfit jag alltid tar på mig på helgerna. På skoldagar så klär jag på mig direkt.
 
 
Hur ser din morgonrutin ut? Vaknar av första alarmet, har färdigt valt ut kläder som jag går och klär på mig i köket så att jag inte väcker Zander, tvättar ansiktet med vatten, går till sminkrummet och smörjer in mig, väntar 5 minuter innan jag sminkar mig, sminkar mig, slänger i mig en snabb frukost, tvättar tänderna och sen ivääg ut.
 
Godmorgon mina fina läsare!♥ Idag är det lördag och jag påbörjar mitt sportlov. Mina planer för nästa vecka blir att åka till Lapu och köra snowboard, tatuera mig iiik, spendera min sista tid i Finland med min pojkvän Zander och sedan förbereda mig inför Portugal. Har ni planerat in något speciellt på sportlovet? :)


Vi ska till Grekland!

2017



 
 
 
 Bildkälla: holidaycheck.de
 
Nu känns det lite extra bra! Jag har bokat resa till Grekland tillsammans med Emma, Jennifer, Nathalie och Julia. Vi kommer att åka den 18 Maj som ett perfekt avslut av yrkesskolan! Alltså åh vad bra det kommer kännas att först åka till Portugal i 4 veckor och sedan komma hem till 3 veckors ledighet, sedan gå i skolan 5 veckor och då åka till södern pånytt och efter det SOMMARLOV. Perfekt med solbrännan iskick till student-och examensfotonen. Ännu har man ju inte fått veta om sommarjobb eller jobb, men jag har en plan B ifall jag inte får ett jobb. Har börjat titta på en ny serie nu som heter "Big little lies" och den är superbra! Jag tittade den på dreamfilm men än så har det bara kommit ut ett avsnitt.
 


Äntligen kommen

2017



Hej på er! Idag har jag varit på möte med internationella för att få alla papper påklart inför Portugal som sker om bara 9 dagaaar!! Det är så sjukt att få spendera en hel månad i Portugal med Emma. Jag kommer såklart att sakna mitt hem men samtidigt så känner jag att jag behöver få åka bort från allt och alla. Vädret borde vara mellan 17-20 grader varmt så en finsk sommar helt enkelt. Idag har det ju varit sån snö yr och jag  börjar känna av öroninflammation. Men imorgon slutar jag skolan 11:30 och sedan tar vi sportlov. Kommer inte att vara i skolan igen förrän ca 20 April. 

Nu har jag fått mitt Anastasia contourkit och jepp, det var lika bra som alla säger. Men egentligen så är mitt contourkit från Makeup revolution bara snäppet under. 




Abikryssning

2017



Denna dag var minst lika bra som Penkkisdagen! Vi åkte till Åbo klockan 12 i fredas och klockan 19 steg vi ombord på Baltic Princess. Vi skyndade oss till buffeen och sedan sminkade vi oss i hytten. Sedan festade vi tills musiken slutade runt klockan 5 och jävlar vad roligt det var. Dagen efter så mådde jag inte ens dåligt så vi åkte även till Ollis på lördagskvällen när vi kom tillbaka till Vasa.



ABI 2017 here comes Piff&Puff

2017



Igår var det penkkis och jag var utklädd till Piff och Emma var Puff. Vi åkte ut på flak genom Vasa centrum med vår kombiklass och buusade i skolan. En riktigt rolig dag som fick mig att bli skitstolt över att jag klarat studenten och dessutom får jag yrkesexamen Närvårdare på samma gång. Klockan 17 på kvällen åkte vi alla till Wazaca för tacobuffee. Efter det så blev det utgång. Just nu så sitter vi i bussen påväg mot Åbo för att sedan stiga på båten och fira abikryssning! 😍



Fotograf: Jenny.S


Glad alla hjärtansdag <3

2017



 
Nuförtiden ser man bara bilder och statusar där folk skriver fördelar med att vara singel, det är synd att denna dag inte kan uppskattas av alla, den kallas ju också "vändagen" men jag är uppväxt med "alla hjärtansdag", fast man får ju säga vad man vill såklart. Det är ju en dag där man får visa sin uppskattning och kärlek till sin partner, jag tycker det är bra att vi har en sånhär dag. Jag älskar ju en riktig kärleksbomb så för mig betyder denna dag mycket, jag brukar gå all in haha. Men idag blev det inte så.
 
Det är så att jag ligger och är sjuk med en dunderförkylning. Det känns hemskt, imorgon ska jag orka sitta hos frissan i 3-4 timmar och på torsdag är det penkkisflaket som gäller. Igår kom min dräkt och den är så varm så jag tror jag kommer klara mig. Men jag och Zander firade alla ♥nsdag igår med mäccen och film. Jag fick faktiskt en present av honom också, det var ett mjölkpaket och 3 subway kex... världens bästa present♥! Nu ska jag ta och lyssna på Joakim Lundells nya låt, ha en bra dag nu hörni! Singel eller ej det spelar ingen roll!
 


Köpte ett kamerastativ

2017



 
 

Hej på er! Idag är det måndag och jag är så gott som ledig idag. Samma med morgon dagen och då är det dessutom alla hjärtans dag. Lite sorgligt att Zander har sin dag fullbokat med andra saker när han vet hur mycket jag älskar alla hjärtans dag :(. Nåja, får skita i allt man har planerat bara. Hade annars en kul girlsnight i helg, skönt att få umgås med riktiga vänner. Har nyss släppt taget om en nära vän och mår genast mycket bättre nu. Snart är det penkkis och abikryssning så det ska bli sååå kul! Beställde just smink för nästan 100€ men tyckte det var dags för lite Anastasia beverly hills, kommer visa er sedan när paketet anlänt.

Jag kom mig iväg till Gigantti och köpte mig ett kamerastativ av märket Hama. Det kosta 30€ så det var inte så dyrt. Nu skulle jag behöva en fjärrutlösare och ett nytt objektiv till min Canon 1100D, ni råkar inte veta någon som säljer? Jag har nämnligen fällt min kamera i golvet så min autofocus fungerar inte längre och jag ser för suddigt för att få till det med manuellt haha. Men ha nu en fortsatt underbar måndag, kom ihåg att försöka hitta 3 positiva saker så ska du se att dagen går mycket lättare! ♥


Januari favoriter 2017

2017



 
 
 
Detta år så tänker jag börja med något som kallas månads favoriter. Varje månad så kommer jag att skriva om mina absoluta favoriter som kan vara produkter, kläder eller saker. Jag är lite sent ute nu med Januaris favs men så får det bli, nu kommer jag med 5 favorit skönhetsprodukter.  
 
1. Dermosils "bronzer brush. Den känns jätte stadig och jämnar ut bronzer pudret riktigt bra. Dessutom är borsten snygg och ja, den är min favorit borste.
 
2. Lumenes Time freeze ögonkräm. Jag köpte ju den på 50% rea vid Minimani och har inte ångrat mig. Dock har jag inte riktigt sett något resultat ännu men den känns behaglig och mjuk. Hoppas den reducerar mina mörka ringar under ögonen som den säger att den ska :).
 
3. Aco's rescue mist. Detta är en fuktighets spray för ansiktet och dekollaget när man känner att man behöver fukt. Dennes antioxidanter skyddar också huden från fria radikaler. Jag tycker den fördelas super lätt vid bara ett sprut och det känns som att den hjälper. Men man blir lite glansig av sprayen så det är ett minus.
 
4. Sminkborttagnings servetter. Detta är något jag verkligen behöver efter en barkväll eller om jag annars bara är för trött för att tvätta bort sminket. Denna förpackning köpte jag billigt i Piteå från deras Cubus butik. Den innåller så mycket bra ingredienser och huden blir itne torr efter användning.
 
5. Läppenna "magneticlips". Denna köpte jag på Emotion i Vasa och den ger en riktigt fin NUDE färg. Jag brukar använda den till baren. Den hålls på väldigt länge också.
 


Update update

2017



 
 
Halååja hur har ni det? Själv så har jag fått 37,3 graders feber till helgen nu 3-4 veckor irad, vet inte vad felet är. Men det stoppar mig inte från att ha roligt så imorgon blir det girlsnight med Emma och Jenny som börjar hos mig och som sedan eskalerar ut till baren. Just nu har vi gjort hälften av vårt slutprojekt i skolan som kommer att vara en kväll på Hoplop för 8-9 åriga barn. Nästa vecka kommer att bli väldigt BRA, jag är ledig på måndag och tisdag (vändagen) och på onsdag kommer vi åka till Jakobstad en hel dag på studiebesök. Inte så kul när man just läst på nyheterna om mannen som blev styckad, usch. På torsda blir det bästa dagen och då menar jag PENKKIS och dräkten fick jag fixad tillslut så den borde hinna komma. På fredag åker vi kombielever ner till Åbo med buss och sedan ut på abikryssning tillsammans med maaassor av andra blivande studenter. Hoppas verkligen inte att jag blir värre sjuk än vad jag är, men nu ska jag koka lite ris och broccoli, ha det så braa!


Jag ska tatuera mig

2017



 
 
Idag började vi 12:30 i skolan och slutade 19:30, det blev en lång dag men endå väldigt kul. Vår snälla lärare bjöd oss på bröd, bullar och kaffe vid 16 tiden och sedan klockan 17 började kvällen för barn med downsyndrom. Vi hade disco, lekar och bjöd på popcorn, kex och trip. Barnen var HELT underbara. Idag känns det bra hörni, jag har bokat en tid till en tatuerare i Vasa, äntligen! Jag är väldigt nöjd med min tatueringside och den känns väldigt ovanlig, speciellt stället den kommer vara på, så den kommer ni få se sedan. Imorgon planerade jag att åka till Gigantti med Zander för att köpa ett kamerastativ, nytt objektiv och en fjärrutlösare ifall det finns. Såklart blir det ett stopp via Subway efter lite kex, kan ju inte bli mer beroende haha.


Partykungen slutat leverera till Finland

2017



 
 
Hej på er! Helgen börjar ta slut men den har varit riktigt bra för min del. Just nu sitter jag med lite smått panik över den kommande Penkkisdagen då alla studenter klär ut sig och kör runt på flak genom stan. Det råkar tydlgien vara så att Partykungen.se inte levererar till Finland längre och där var det enda stället där min och Emmas utklädnad fanns, såå nu har vi problem. Vi hade väldigt otur när kompisarna beställt därifrån för en vecka sedan men nu kan vi inget åt det. Penkkis är ju ändå om mindre än 2 veckor så vi blir tvugna att hitta på något annat. Köpte mig en ny tröja från Stadium Outlet som bara kostade 8 €, nu längtar jag bara till våren så man kan ta sig ut på en springrunda.
 
Den kommande veckan så ska vi till Jakobstad på studiebesök, sommarjobbsträff med klassen och nu på tisdag så kommer vi ha en kväll på skolan där vi bjudit in barn med downsyndrom för att ha disco, ansiktsmålning och kurragömma med oss. Kommer bli jätte mysigt! :D
 


Jag känner mig gammalmodig

2017



 
Hej på er! Snart är det helg, woho! Har börjat känna mig väldigt gammalmodig nu när jag bränner skivor till bilen när alla andra har auxkablar, haha. Men jag kommer mig inte för att köpa ny bilstereo, jag gillar den jag har. Outfits bilder har lämnat bort lite från bloggen, så nästa vecka ska jag åka till Gigantti och köpa ett kamerastativ så vi får ordning på det hela. Det börjar också bli dags att handla en dräkt till penkkis och börja fundera på abikryssningen som inte är långt borta. Dessutom är det mindre än 4 veckor tills det blir dags för Portugaaal. Sportlov kommer ju också där före!