Happy halloween

2017



 
 
 
Igår firades det halloween och Katjas födelsedag på hotell Scandic. Var även till Fontana också men om jag ska vara ärlig så hade jag inte alls kul där, vet inte vad det var som gjorde det. Menmen vaknade i morse av att Kiara försökte bita i mina fransförlängningar haha, inte alls kul. Idag ska jag bara se på Stranger Things på netflix och sedan bege mig till Molpe på matbjudning. Är ju ledig ännu imorgon och i övermorgon så få se vad som hittas på ifall jag jobbar eller vad jag gör. :)


Fransförlängningar

2017



 
 
 
Idag hade jag en ledig dag, så åkte iväg till fina Katsiaryna och fick mig ett par fina fransförlängningar. Hon är så himla duktig och snabb, tog inte ens en timme att göra dem. Har bara kvar att färga brynen nu så slipper jag sminka mig, jeii. Gjorde några ärenden på stan sedan och sprang runt i varje butik för att söka efter en saknad del i min halloweenkostym eftersom det inte hunnit komma från Ebay, men det fanns ingenstans och det är sååå synd för det skulle varit perfekt! Men imorgon blir det en bra dag, då firar vi Katjas födelsedag på hotell Scandic och sedan iväg på Halloweenfest till Fontana. Nu ska jag skriva lite på en skoluppgift om händer och naglar och sedan börja ta natten, ha det bäst! ♥


Ny bloggkamera

2017



 
 
 
Jag har inte visat er min nya kamera som jag köpt, men här är den. Den populära bloggkameran Sony a5000. Den var på en ganska så stor rea i april och min systemkamera har ju blivit fällt i golvet så autozoomen funkar inte längre och jag orkar inte fota i manuelltläge, så jag gick in till Gigantti och köpte denna goding. Jag minns faktiskt inte vad den kostade längre för köpte även en kameraväska skillt och den var väligt dyr såå. Men den är liten, smidig, lätt att använda, bra med vikbar skärm, wifi funktion så för över bilder via en app till t.ex. mobilen och för att inte glömma så är den skitsnygg. Men under min användning av den så är jag nog lika mycket besviken som nöjd. Att fota t.ex. outfit bilder så blir bara inte bra. Ansiktet blir avlångt i kameran och den är helt enkelt inte tillför att fota porträtt. Bilderna blir lite väl suddiga hur man än vrider och vänder och så var det något med videoinspelningen, jag minns inte ifall det var så att man inte kan zooma eller hur det var. Jag hade tänkt returnera den men eftersom priset var så långt så behöll jag den, ibland använder jag nog min systemkamera ändå. Funderar på att köpa ett nytt objektiv till den. 
 
Snö hörni! Helt sjukt att det kommer så mycket på en gång. Jag bytte till vinterdäck igår som tuur! Det började snöa igårkväll när jag körde tillbaka till Vasa och imorse tog det allt för länge att borsta bort snön från bilen. Menmen, mysigt med snö men jobbigt när man inte äger ett par ordentliga vinterskor. Har faktiskt beställt hem ett par supersnygga skor, inte så mycket till vinterskor men kommer gå ed dem iallafall! :)
 


Sydney

2017



 
 
 
 
Var för någon dag sedan till Sweet Vaasa cafeet och testade på deras Sydney chokladkaka, lika god som alltid. Har börjat märka is på vägen nu och hörde att det skulle snöa på torsdag, hohho. Just nu håller jag på att sälja mina gymnasieböcker och närvårdarböcker så om ni vet någon som är intresserad så är det bara att ta kontakt. Det blir att åka på dancehall nu ikväll, längesen jag dansade nu när det var uppehåll över höstlovet och gången före det så var jag sjuk. Har bara sökt runt på olika hotell till min kommande resa idag och städat lite. Duscha ska jag också gå och göra innan syrran kommer hit. Jag har annars börjat se en ny serie som heter Life unexpected, vet inte vad jag tycker om den men huvudrollen är min favoritskådespelare så tänker se den iallafall :).


Drömväskan blev min!

2017



 
 
 
 
ÅH vad jag har velat ha denna! Den är en kall silverfärg, ifall bilderna ger den ett annat ljus. Jag skulle till apoteket en dag och så gick jag förbi Glitter i HS center och såg en hylla med accessoarer som var på 70% rabatt. Jag svängde snabbt in för att bara ta en titt, det slutade med en hel massa köp, haha. Även denna väska, det var den sista. I ca ett år så har jag gått och tagit på väskan och varit så himla nära att köpa den men jag behöver inte den, jag tror att den bara kostade typ 15 € haha, inte alls mycket för en väska tycker jag. Men jag behövde den inte så har alltid gått förbi och nuuuu låg den på ca 4€! Jag känner dock att den kommer bli mycket använd, är helt kär i färgen. Materiell lycka var det här jao! :D
 
Just nu sitter jag i soffan och ser på Bianca Ingrosso och Jon Olssons vloggar. Jag blir sååå sugen på att åka utomlands nu! Dagens planer ser ut som att det blir en promenad idag, vädret är så himla fint, ska gå en runda i Metviksparken, knivhuggningen skrämmer inte mig höhö. En hårinpackning sitter jag också med, äppelcidervinäger i hårbottnen och kokosolja i hela håret. Dags att skölja av det nu och sedan bege mig ut, kanske kissorna får komma på en promenad idag igen :)!
 


En dag i Tammerfors

2017



 
 
 
 
Igår spenderades dagen med halva familjen i Tammerfors. Vi shoppade på både Ideapark och Ikea. På New Yorker handlade vi mest, den är lätt min favoritbutik, skulle kunna köpa allt från butiken. Jag fann mig en tröja med snörade ärmar, ett par skor för bara 2 € och underkläder. På Ikea köpte jag småsaker och ett tvbord. Shoppade inte så mycket, tror allting blev under 60€ så det kändes ju ändå bra. Idag vaknade jag sent, men har gjort lite ärenden i stan och hämtat lillasyster som kom hit med buss, vi har ätit tortilla och ser nu på Netflix. Tror det får bli en lugn helg för mig, firar ju endå halloween nästa helg så :). 
 


Lunch vid Bank food & wine

2017



 
 
 
Bästa Carina bjöd på lunch idag vid Bank food & Wine, tusen tack! Min dag har spenderats i Vörå hos mormor som bor bredvid oss, har räfsat löv åt henne tillsammans med min lillasyster. Något som gjorde mig riktigt glad var att se mamsen glida hem i sin nya bil, en riktigt snygg en jisses! Imorgon blir det väckning klockan 8 för vi ska iväg till Tammerfors. Ha det gött! ♥


Oktober outfit

2017



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jacka-Aukia // Jeans-Gina Tricot // Boots-Nelly.com // Halsduk-New Yorker // Mössa-Gina Tricot
 
Hej på er! Hur mår ni? Jag mår iaf bra, eller nja. Har ju varit till hvc två gånger idag och tagit både blodprov och svalgprov. Sedan jag kom hem från Grekland i slutet av maj så har min hälsa bara krånglat, problem hit och dit. Menmen, jag lever ju och går på egna ben! Vet inte riktigt vad jag ska göra imorgon men på torsdag så blir det Tammerfors! Ska besöka Ideapark och Ikea, måste börja skriva mig en shoppinglista nu också. Ett par högskaftade boots med låg klack är jag iaf ute efter! :)


Throwback: Puerto Rico

2017



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om det är något som jag kan längta tillbaka till nu som då så är det min första södernresa till Puerto Rico. Det är nu exakt ett år sedan jag åkte dit och som nybliven 18 åring tillsammans med sin pojkvän så var allting spännande. Älskar att resa och har många resor framför mig. Idag har jag jobbat på dagis med småbarn och de är som vanligt suuper söta! Morgondagens planer är ännu osäkra men mitt alarm kommer stå på 07:15 iaf. 
 


Kattpromenad och dermalogica

2017



 Riktiga miniatyrprodukter som Skincity skickade till mig! :)
 
Idag är det söndag och jag kom mig först ur sängen när klockan var halv 2 på dan. Det fick bli en brunch på Subway och lite shoppingärenden. Just nu tittar jag på en av Step Up filmerna och ska strax göra lite mat. Har försökt vänjt mina kissor att gå i koppel nu och tappade helt hoppet i början men har vant dom vid att ha på den lilla selen här inne nu först och vi gick ut första gången idag. Det gick superbra med Kiara men Nala är ännu lite osäker. En del av mig tycker att det känns fel att ha katter i koppel men jag vill hellre att kissorna inte ska känna sig instängda, även om de är innekatter så ska de få ta del av utevärlden. Så jag gör det för deras skull! :) De fick även en ny leksak när de varit så duktiga så nu springer de runt i lägenheten som yra höns, haha!


Ny header och höstlovsplaner

2017



 
Höstlovet har nu börjat och tyckte det var dags för en ny header. Alexander var snäll och följde med mig för att fotografera så stort tack till honom, som tack övar jag alla mina massagerörelser såsom ansikts-, fot-och handmassage på honom. Är ännu en aning förkyld och går just nu på antihistmin dessutom så känner mig inte som den piggaste. Men nu på höstlovet så har jag en del planer. Jag har planerat in dagisjobb, räfsa löv åt mommo, lillsyrran kommer hit en kväll och en resa till Tammerfors. Mest ser jag ju framemot Tammerfors då vi ska åka till Ideapark och Ikea, jag behöver en ny höstjacka och lite möbler till min kommande egna lägenhet.
Mera av fotograferingen får ni se senare, så kom snart tibax! ♥


Manikyr torsdag

2017



 
 
Hej! Idag vaknade jag klockan 7 och åkte iväg till skolan till 8 tiden. Vi har gått igenom manikyr nu hela dagen och övat på lackningar och handmassage. Det är bara en dag kvar nu av skolan och sedan tar vi höstlov en vecka! Imorgon ska vi ta och öva det vi är osäkra på och känner att vi vill göra ännu en gång, för veckan efter höstlovet så startar vi igång med kundbetjäning, men mera om det senare. Vi har även ett eget projekt på gång som ska bli kul att berätta sedan! Nu ska jag ta och se på det nya avsnittet at Riverdale så får ni ha det så göttt! :)
 


Studiebesök hos Carpelan Cosmetics

2017



 
 
 
 
 
Hej på er! Igår var jag och min klass på 5 tjejer och vår lärare till Kvevlax för att besöka Carpelan Cosmetics. Vi fick höra om deras oliak produktserier och vi fick även ta del av en sminkning med Youngbloods sminkprodukter. Jag hade inte trott att Youngbloods produkter var av mineraler och så bra! Efter att fått se och höra om deras produkter så blev jag väldigt intresserad! Vi fick gå runt och se deras produkter och salonger, även en liten goodiebag fick vi med oss hem. Själv så köpte jag mig en rosegold Tweezerman som jag kommer behöva när jag gör ansiktsbehandlingar och sminkningar. Är riktigt taggad på att få testa ansiktsmasken från det koreanska märket, hörde bra om den!


40 random fakta om mig

2017



 
Smeknamn: Nata
Favoritglass: Kingis toffee
Skostorlek: 37
Favoritnagellack: Essences gelnagellack
Hur ofta dammsugar du?: 3 ggr i veckan pga kissorna drar ut kattsand och råddar haha.
Kommande resa: Tammerfors på höstlovet och Bali i vinter, supertaggad!♥
Dröm som liten: Författare
3 saker som gör dig gladast: Kissorna, dansskolan och kosmetologutbildningen
3 saker som gör dig ledsen: Kylan, stygnen i armen och att behöva flytta
Största mål i livet: Resa till världens alla ändor.
 
Brinner för dans.
Har en dröm som kosmetolog i Stockholm.
Har lidit av ätstörningar i ca 7 år.
Älskar att vara ute i naturen och skogen.
En dag ska jag skaffa en beige pomeranian.
Mina inredningsfärger är grått, blått, vitt och svart.
Jag är dålig på att simma .
Nej tack till kebab och bacon.
Jag har flygit 14 gånger på 1 år.
Jag älskar barn.
 
Jag brinner för produkter.
Tittar aldrig på film ensam, bara när jag är med någon.
Ena veckan var jag med i en mopedkrock och följande vecka en bilkrock.
Älskar att springa.
Smilgropar är det vackraste som finns.
Jag älskar mina fräknar.
Jag tänker alltid positivt när det händer något.
Tycker det är onödigt att vara osams med någon om det inte finns en bra anledning, tar alltid tag i saken.
Om jag skrattar så jag gråter ändras min röst och får hela omgivningen att skratta.
Jag vägrar se skräckfilmer.
 
Jag har alltid varit en sparare men börjat inse att om en subwaysmörgås gör mig glad eller dendär silverringen på Glitter så ska jag köpa det.
Jag längtar tills den dagen då jag får mitt första barn, dock inte helst på minst 5 år.
Älskar att åka snowboard.
Ända resan jag saknar är Puerto Rico.
Jag vill döpa min flicka till Kira .
Jag ritar mina egna tavlor.
Har alltid haft min lingonvecka i 8 dagar.
Favoritfärgen är blå men vill inte ha annat än mina bruna ögon.
Jag har självlockigt och fluffigt hår.
 


091017

2017



 
 
 
 
Måndag idag igen och det betyder Dancehall ikväll. Bjuder på lite musik för att komma in i stämningen, haha. Nej men får se hur det blir med dansandet ikväll, är ännu förkyld och stygnen i armen kommer begränsa uppvärmningen och dansandet så är lite kluven. Imorgon ska vi allafall på studiebesök till Carpelan cosmetics så det ska bli intressant. Hoppas ni får en bra start på veckan! ♥
 


New jewelleries

2017



 
En lugn helg har det varit, men har haft spa med kokosolja, äppelcidervinäger och honung. Finns inte mycket jag kan göra nu förrens armen är i skick. Ni får urrrsäkta mina naglar på bilden, vintern förstör dem. Men köpte mig en del nya äkta smycken och tycker såå mycket om ringen! Nu i veckan ska vi börja med manikyr i skolan, vi är många som är super taggade på det! Något som också är så himla roligt är att vi har fått en ny klasskompis! Har ännu inte lärt mig skriva hennes namn haha så hon får vara mystisk ett tag till, men en super rar tjej är hon :). Vet inte vad som hände igårkväll riktigt men fick världens kramp och värk i övredelen av magen, hoppas inte grannarna hörde hur jag skrek av smärta, har ingen jvla aning vad som var problemet för jag var fem före att ringa ambulansen. Smärtan lade sig efter en timme, google säger ju att jag har magsår men nu när jag ätit frukost så har jag inte känt av någonting så tror inte riktigt på att det är magsår. Menmen, tiden får utvisa. Kommer nysa bort laptopen snart pga min förkylning så måste nog göra annat ett tag nu, haha. Kanske äta lite Ben & Jerrys som var på rabatt på Mininani! Men ha en mysig söndag allihopa! ♥


Hemmagjorda ansiktsmasker till höstens kalla vindar

2017



 
Nu när hösten är här så är det dags för lite omvårdnad till huden. Hösten bidrar med fina färger men också med kalla vindar och en påfrestning för huden. Huden blir torrare för varje grad som sjunker och det börjar bli dags för lite mera fukt åt huden. Själv så använder jag mig av manukahonung 1 gång i veckan, den har gjort skillnad i min hud, dock så är den väldigt dyr. Ett bra alternativ är då att göra egna billiga men effektiva ansiktsmasker. Här är några tips på fuktgivande och näringsrika ansiktsmasker.
 
Torr hy
 Mosa 1/2 avokado
1 tsk honung (antibakteriell, fuktande, läkande)
 
Orenhy/ Blandhy
2 msk honung
1 tsk kanel
 
Aknehy/ Fethy
Mosa 2 mogna jordgubbar (salicylsyra)
1 tesked honung
 
Mogenhy
1 msk naturell yoghurt
1 tsk honung
5 droppar arganolja
 
 
 


Skincity

2017



 
 
 
 
 
Har ni hört talas om Skincity? Om det är något som intresserar mig så är det hudvård! Vi håller ju på att lära oss om huden i skolan nu just, så gissa vem som är taggad på att gå till skolan på mårnarna, haha. Vår lärare började prata om Skincity och jag gick genast in på deras hemsida. Jag fann en blogg, en nätshopp och ett hudtest. Jag klickade på hudtestet och där skulle man fylla i information och hur ens hy ser ut, om man har rynkor, torr hy, finnar och liknande. Jag kryssade i det som jag visste o min hy och la även med en bild på mitt osminkade ansikte. Det tog inte alls länge, efter 2 timmar så hade jag fått från en hudterapeut på skincity  en helt egen hudvårdsrekommendation för just min hy. Jag var lite skeptisk i början men när jag kollade vad det var för produkter och när jag läst på ett tag så insåg jag hur logiken föll på plats. Detta var ju precis vad jag behöver! Priserna på produkterna var ju väldigt höga, runt 20-30€/st. Men samtidigt så kanske det var dags att satsa lite mera istället för citymarkets billiga produkter som inte direkt gjorde någon nytta.
 
De rekommenderade mig produktserien Paulas Choice, har hört att hennes produkter har gjort stor skillnad för många. Så jag valde att lägga 3 av hennes produkter (av ca 10 som var rekommenderade) i min varukorg och priset blev snabbt över 80€. MEN, jag brinner ju för produkter så jag körde på. Produkterna kom från Täby i Sverige och jag tror seriöst att det bara tog 2 dagar för produkterna att komma! Sjukt snabb leverans och paketet var ju bara det gulligaste. På köpet fick jag två testprodukter, en kokeshi samt en necessär. På bilden ser ni en ansiktsrengöring, ett serum och en exfoliant (peeling). Enda felet var att jag hade beställt ett ansiktsvatten istället för rengöringen som nu håller på att korrigeras, det råkade vara ett packningsfel. Jag skulle ha beställt mera produkter men när man väl påbörjar en ny produktserie så behöver man låta huden få vänja sig några veckor före man kör på hela serien.
 
Jag är riktigt nöjd med detta, har ännu bara provat produkterna och de känns behagliga och speciellt peelingen som man ska lämna på huden utan att tvätta bort ( den innehåller inga korn) så känns lyxig. Hoppas att jag hittat produkter som passar mig nu. Varför inte göra hudtestet du med? Ifall du är intresserad så kan du klicka HÄR för att göra testet. Eller gå in och kika på BLOGGEN eller NÄTSHOPPEN. Ha det bra underbara läsare!♥ PS. Jag fick även en 10% rabattkod när jag gjorde testet och deras frakt till Finland är gratis.
 


Vilda dagar och hjälplös

2017



 
 
Hej på er från en förkyld och trött tjej. Kunde inte sova inatt pga min förkylning, när jag vaknade så var jag helt säker på att jag låg med 39 graders feber men nope, hade 36,7 och det är ju ingenting. Så fick dra mig upp ur sängen och då kom ju de stora problemen. Jag kunde inte sätta på mig varken bhn eller lägga upp håret i en hästsvans. Haha fick hjälp tillslut av Alexander som fick kämpa med min hästsvans i 15 minuter haha, men jisses vad man känner sig hjälplös. Kunde knappt bära min egen matbricka i skolan. Men så är det nu och får leva med det i 8 dagar till. Har ni förresten varit in till Minimani nå i veckan? Där har de massor med bra reapriser och allt på bilden fyndade jag för 1 €/st! Har varit dit en extra gång nu och hittade en snygg skylt att ha på väggen, också för 1€.  Idag gick vi igenom ansiktsmassagen och det tog så gott som hela skoldan till att öva det, imorgon kör vi på med ansiktsbehandlingar. Det börjar närma sig nu, manikyr nästa vecka och sedan tar jag höstlov. Efter höstlovet börjar vi med kundbetjäning och det ska bli såå kul! Ska dricka lite berocca nu och se på The Carrie Diaries, väntar så ivrigt på att nya avsnitt av Riverdale ska komma ut nuu :D!


It's October and I can see yellow

2017



 
 
Nånu ser jag klart och tydligt hur löven faller från träden och det blir gult och orange på marken. Vinden har varit så kall idag och jag vaknade med feber och sjuk hals. Fick endå ta mig upp för att åka och sy stygn i min armbåge. Så nu får jag inte böja armen på 10 dar, ska bli kul att se hur det skall gå haha. Mina planer att åka båt ihelg skulle ha varit till.... UMeååå! Men det får jag skippa nu när jag inte riktigt kan festa, suck. OM jag ska vara ärlig så har jag längtat till hösten en aning, det är ju bara så himla mysigt med varm choklad, filtar, tända ljus och de fina höstkläderna! Igår började vi öva med fotborren i skolan och imorgon ska vi dra igång med ansiktsmassage. Få se hur länge flunsan sitter i men ska vila idag nu när jag är ledig.  Har även just haft min första riktiga kund i fotvård, och det känns ganska stort med tanke på att det råkade vara en utbildad kosmetolog. I början fick man ju en aning blackout och jag hade kvällen före kommit hem från en stressig Sverigeresa så var ju inte den piggaste. Men trodde aldrig jag skulle få sån bra feedback! Jag blev så glad och lättad över de fina orden jag fick höra, känner mig mera självsäker i mitt jobb nu.