Puerto Rico throwback

2016



 
 
 
 
 
 Jag blev såå beroende av denna tomatsoppa, tänker på den varje dag!♥
 
  
 
 
 
 
  
                       
 
För en månad sedan så låg jag vid poolen i Puerto Rico med min älskade pojkvän och levde LIVET. Nu går jag runt med en förkylning, tittar ut på snöslasket och sitter ensam hemma. Då kan man ju inget annat än att drömma sig tillbaka! Jag är 10/10 nöjd och glad över att jag filmade hela min resa och la ut det på youtube så att jag alltid kan drömma mig ordentligt bort till paradiset. Så nu mina vänner! Jag har en dröm som väntar!
 


Mina hårprodukter

2016



 
 
 
Hej på er! Nu tänkte jag dela med mig av mina hårprodukter. Vad jag använder för schampo, balsam, hårinpackning och håroljor. Jag har även flera hårprodukter än dessa men detta är de som jag använder flitigast. Innehåller affiliatelänkar.
 
  • Timoteis shampo & balsam är parabenfritt, siliconfri och utan färgämnen. Fungerar för normalt och fett hår. Finns att köpa vid t.ex. citymarket.
  • Macadamias hårinpackning är fri från sulfater, parabener och alkoholer. Reparerar hårstrukturen på djupet och ger håret nytt liv. Finns att köpa här.
  • Maria Nilas hårolja är vegansk och sulfat-och parabenfri. En vårdande arganolja som mjukgör,återfuktar och stärker håret. Den tar bort friss, skyddar mot UV-strålning och bevarar hårfärgen. Den doftar dessutom som godis (skittles). Finns att köpa här.
  • Schwarzkopf gliss hårolje elixir ger näring till håret, märkbart mindre hårslitage, utjämnar hårstrukturen och ger glans. Finnas att köpa vid t.ex. citymarket. (ca 7€)
  • Macadamias hårolja är fri från samma ämnen som hårinpackningen. Håroljan ger håret näring och en fuktkick. Den gör håret lent, mjukt och friskt.
 Idag är det söndag och jag hade tänkt gå till Minimani en sväng men det är en sån snöstorm så jag tror jag går lite senare. Alexander ska få sin lillajulsklapp så jag måste gå förr eller senare. Jag undrar ifall de har Black friday erbjudanden där och ifall de ännu har det, hoppas det! :)


I'm as black as Black Friday

2016



 
 
 
4
Jacka: H&M / Tröja: Gina tricot / Jeans: Cubus / Skor: Dinsko? / Mössa: Gina Tricot
 
 
Igår cyklade jag till centrum och shoppade i 2 timmar och fyndade detta på bilderna. Från butikerna H&M, Gina Tricot och Citymarket. Men somsagt i gårdagens inlägg så blev jag besviken på alla dessa reor. Jag klädde mig iaf total svart, vad tycks om det ;)? Idag är det lördag och jag är super förkyld så kommer vara hemma ikväll, men jag har spenderat den som en riktig shopaholic lady och handlat två par skor, ansiktsmask, ögonfransserum och lite till, jag tror det blev runt 140€ så nu får jag nog säga tack och hejdå till Black weekend, haha. Jag handlade på Xbeauty (-25% på allt) och Nelly (-20% på allt).
 
Glad lillajul till er alla! Jag hoppas inte ni också sitter själva med en serie på tvn, skulle gärna velat ha Alexander här nu men sånt är livet. Har hittat en ny serie iallafall som jag är uppslukad av, så den kommer jag tipsa om lite senare. Ha det så bra läsare, puss! ♥
Innehåller affiliate länkar.


Black friday 2016

2016



google bild
 
Nåjaah, idag är det black friday... 15 minuter till haha. Fast det är väl hela helgen i de flesta butiker? Jag har iaf varit och shoppat idag, men jag måste säga att jag är väldigt besviken. Jag trodde det skulle vara mera och saftigare rea. I H&M var ju allting på rea men t.ex. Gina tricot och Cubus. Nåja, jag fyndade massa produkter på citymarket istället, hah. Det blir så sent att börja ta bild på allting nu så jag gör det imorgon! Dessutom så var det inte ens mycket folk ute, jag trodde det skulle vara långa köer till provrummen men nope, kanske i Bikbok men det är ju så litet så. Nåja, godnatt på er! Vi hörs imorgon. ♥


Lillajulmys med klassen

2016



 
 
 
Idag bestämde jag mig för att försöka klara av dagen. Så jag åkte till knowhow mässan i Bottniahallen med Emma och Jenna. Där gick vi i någon timme och sedan åkte vi till skolan och hade lillajulsmys med klassen. Vår snälla lärare bjöd oss på glögg och lite gott att tugga på. Jag passade på att dricka 4 muggar glögg eftersom jag har så ont i halsen, haha. När jag kom hem så fixade jag och Zander ihop kycklingvingar och klyftpotatis, kommer sakna honom så mycket nu när han åker iväg över helgen till Petalax. :(
 
Imorgon är det BLACK FRIDAY och jag köpte min iphone 6 på en black friday för något år sedan, så jag hoppas hitta något bra iår också. Jag har inte koll på vilka butiker det är som kör på den stora rea dagen, men de flesta är det väl. Helgens planer är ännu osäkra, men om jag fortfarand är förkyld så kommer jag nog vara hemma. 


NA-KD wanties

2016



NA-KDs hemsida 
 
 
Jag vaknade för inte så länge sedan, har druckit varm saft nu med honung och äter kokosbollar till frukost haha. Ligger bara i soffan och försöker bota min förkylning men det är inte så lätt. Jag vet ju att man ska vila och dricka mycket men det känns inte som att det hjälper så mycket. Något jag kan göra är ju att se på serie och blogga så det kommer jag nog göra hela dagen. 
 
Att vara sjuk ger ju som sagt mera tid åt att blogga. Så nu har jag lagt ihop några modeller som bär sjukt snygga kläder från NA-KDs hemsida. Priserna på kläderna är väldigt dyra men jag har valt ut plagg som ligger på 20-50 €. Chokers tycker jag lika mycket om som lace up plagg, som jag älskar. Jag äger en choker som jag köpt från glitter men funderar köpa flera för det är ju så himla snyggt. Partytröjor vill jag gärna ha flera av! Men jag har en shoppingregel nu om höstrarna och det är att om jag ska köpa en vanlig långärmad tröja så MÅSTE den vara av ett tjockt och varmt tyg för annars kommer jag bara att frysa, det har jag på klart. (Inlägget innehåller affiliatelänkar)
 
 


Vardagslyx

2016



 
 
Veckan startade superbra med att Zander var en ängel som hämtade pizza åt oss så vi bara kunde mysa resten av kvällen. Men nu ligger jag ju sjuk i soffan och har varit hemma idag. Imorgon kommer jag också att stanna hemma. Tittade nyss klart på filmen Me before you och den var riktigt bra. Snart så kommer Emelie att komma hit med en låda kokosbollar så det längtar jag verkligen efter! 
 
Har annars fått riktigt torr hy nu på sistone, även om jag haft torrhy hela tiden så är det riktigt extremt nu. Jag har googlat runt massor och tycker att allt slutar med att man ska använda olivolja i ansiktet. Så ska köra på det nu framöver. ar ni börjat fundera på era julklappar ännu? Jag insåg just att det börjar vara försent att beställa från ebay ifall man vill det, jag som hade så många ideer därifrån men får ta det till födelsedagar istället. Det har alltid tagit en ca månad för ebay grejerna att komma så vågar inte riskera det. Något som jag älskar och tycker är perfekt som julklapp är dessa produktförpackningar som finns i varannan butik. Det kanske bara är jag som skulle uppskatta en sådan, jag vet inte, är ju lite beroende av att testa nya produkter så hihi. Ha en mysig kväll nu sötnosar, så ska jag lägga på bloggalan på tvn. :)
 


Filmtips & sjuk

2016



Skönt med bekväma lågklackade skor! ;)
 
Jag mätte febern idag på dagis och det visade inte så trevligt. Känner mig väldigt yr nu och matlusten är så gott som bortblåst och på samma gång kokar jag inombords så får se om jag måste stana hemma imorgon. Nåja, jag klarade iaf att inte bli sjuk till galan och det var ju det som var viktigast. Igår hade jag annars min kusin från Sverige hit på besök och alltid lika trevligt att få träffa henne, skjutsade sedan henne till båten. Idag kommer jag nog bara att ligga i soffan och se på serie och film resten av kvällen, det passar inte riktigt att jag skulle bli sjuk nu.
 
Ni råkar inte ha några grymma filmtips? Jag tittade nyss en superbra film vid namn Nerve, så den ska ni kolla in. Nu funderar jag att se på Suicide squad eller Me before you.
 
 
 
 


GALAN2016 bildbomb

2016



Heej på er! Hoppas alla som var på galan igår hade det riktigt bra. Jag njöt iallafall av allting, det känns så bra att vara runt massa människor med samma intresse eftersom så gott som ingen av mina vänner bloggar, förutom några enstaka. Så ett stor tack till Maria och Ida för att ni gjort detta möjligt för oss, ni är grymma! Dresscoden var black & white.
 
Förfestade lite innan galan med choklad drinkar hos Katjas.
Cocktailmat som bjöds på under galan, vi kom dit till 18:30.
 
 
 
 
Kvällens programvärdar var Nicke Alden och Janina Kronlund.
Fina Maria.
Jarina vann årets fotoblogg.
Fick en hälsning från Helen Torsgården. :)
 
Lindas Lantliga vann årets kreativa blogg.
Siri vann årets instagrammare
 
 
 
Estenomernas modeshow
 
 
Estenomerna. :)
 
Nellie var en av artisterna.
Fick även en hälsning från denna kille och sedan en hälsning av Penny Schulman också! :)
 
 Sandra vann årets mode/skönhetsblogg.
Karolina vann årets blogginlägg
Chevelle vann årets youtuber.
Ted & Kaj vann årets podd
Caroline vann året personliga blogg
Fick också en hälsning från denna dam!
Nellie och hennes dansare, hennes låt "you" var riktigt bra.
ÅRETSBLOGG
Påvägen ut fick vi varsin goodiebag och därefter blev det efterfest vid Elbanco där det bjöds på mat.
Som ni ser så är en del bilder väldigt suddiga. Det är just för att jag råkade tapap min systemkamera i golvet innan galan (ofcourse) och då slutade autofocus att fungera så fick köra på manuelltläge hela kvällen och det hade jag ingen erfarehet alls av. Hoppas ni gillar bilderna iallafall! ^^


In my ears right now

2016



 
 
Just nu sitter jag och taggar fram bästa möjliga galafiilis som jag kan få! Det är bara några timmar kvar nu och jag ska försöka lägga upp galabilderna redan imorgon. Vill ni titta på gala i livesändning så glöm inte att gå in på min blogg ikväll mellan klockan 18:30 och 23?, jag har bäddat in videon hit så ni kan hitta det enkelt.  Efter galan som slutar klockan 23 så är det efterfest och sedan på natten kommer jag dansa iväg till Fontana, så imorgon sover jag nog länge. Ha nu en underbar lördag folks! ♥
 
 


#Galalistan2016

2016



galalistan-2016
 
HÄR  fick jag listan ifrån! :)
 
Hur känner du dig inför Galan 2016? Jag är så taggad och förväntansfull och ser framemot precis ALLT. Förra årets gala blev så himla lyckad och jag kände verkligen gemenskapen. Jag vet bara att jag kommer njuta till max! ♥

Vem kommer du att gå på Galan med? I år kommer jag gå med Jessika och Katja, ska få in dem mer i bloggvärlden hehe.

Har du din galaoutfit under kontroll? Klänningen är det enda som jag har haft på koll länge nu. Skorna har jag faktiskt suttit och slipat, så de inte ska vara så hala ikväll. Håret och acessoarerna tar jag itu med när det är dags!

Vilka tre saker kommer du garanterat att ha med i din väska? Mitt ID, puder, läppenna och kameran på axeln.

Har du övat på dina poser till röda mattan? Nej, vågar inte testa några nya poser, jag får köra på det som jag brukar göra haha. :D

Är det någon du inte mött personligen som du ser fram emot att träffa på Galan? Jag ångrar faktiskt att jag inte läst flera bloggar, men det finns nog en och annan som jag gärna träffar. :)

Vilken kategori i prisutdelningen är du mest taggad inför? Det är nog årets blogg och mode/skönhets blogg eftersom min vän Henrietta är nominerad.

Vilken programpunkt kommer bli den roligaste? Överraskningarna! :D

Efterfesten hålls vid Bank. Vilken låt vill du absolut dansa loss till? Zara Larsson har ju alltid varit min idol så om hennes låtar spelas så kommer jag verkligen att känna mig som hemma!

Om du skulle summera bloggåret 2016 med en mening, hur skulle den meningen lyda? Ett år där många börjat satsa mera på sina bloggar, även jag.

 

Måste ju bjuda på lite bilder från förra årets bloggala! #GALAN2015

 
 
 
 
 
 


Paket från Cocopanda.fi

2016



 
 
 
 
Vems cykel cyklade jag på riktigt när jag beställde 7 produkter från Cocopanda.fi på deras "Single peoples REA" dag, haha. Jag är långt ifrån singel så känner mig lite fräck som säkert gjort slut på någon reaprodukt som någon singelmänniska längtat efter. Fast nånej shoppingpolisen får ta mig då ;). Det som jag beställde var 2 julklappar, två produkter som syrran ville ha och 3 produkter till mig själv.
 
Till mig själv så köpte jag en primer från NYX som jag har hört att är bra, jag blir alltid glansig under min makeup så hoppas en "shine killer" ska hjälpa mig. Nummer två är en till produkt från NYX som är ett "setting spray" som ska hålla min makeup på plats hela dagen, den ska fungera bra i alla väder så ska bli kul att testa och se. Sist men inte minst så köpte jag en akryllåda som passar perfekt att ha vid sminkbordet med tops och bomullspaddar, då jag sminkar mig. 
 
Skönt med fredag nu efter första praktikveckan. Ikväll kommer jag bara att ta det lungt och mysa med choklad och serie. Det förtjänar jag eftersom idag fick jag veta klartecken på att jag blir STUDENT i vår!! Jag är så glad över mina resultat också, jag fick över mina förväntningar, speciellt i modersmål. Imorgon kommer jag göra "GALAlistan" så glöm inte att kika in och titta då! Ha nu en härlig fredag, du förtjänar det! ♥


Nytt och fräscht inför GALAN

2016



 
 
 
 
obs: ni vet ju att bilder aldrig ger rättvisa när man ska visa sin nya hårfärg ;). 
 
Hej på er! Idag har jag hållit hårt om Zander innan han åkte iväg på brandkårsövning och sedan vidare till Petalax, där är han från torsdag-söndag nuförtiden p.g.a. jobb, snyft. Jag kommer göra ett djupare inlägg om detta men jag ligger ju sömnlös om nätterna nuförtiden så jag längtar aldrig till helgerna mera eftersom jag sitter här i lägenheten själv då. Klockan 17:30 cyklade jag iväg till Artistica där syrran jobbade och skaffade mig lite nytt och fräscht inför GALAN som äger rum i stadshuset på lördag. Syrran färgade min utväxt i en kallbrunfärg, klippte topparna och lade i ett färgbalsam så att mitt hår skulle bli mera askigt. Jag är som vanligt jättenöjd och nu ser mitt hår riktigt askblont ut, precis som jag vill ha det! Jag ser nu att mina toppar ser väldigt slitna ut på den senaste bilden men det är nog för att jag cyklade hem i regnväder, haha. Jag har ju väldigt självlockigt hår så det vill ju gå sin egen väg. Imorgon är det fridaaay och jag ska faktiskt inte göra någonting :).


November återfuktning

2016



 
Hej på er! Nu är tredje praktikdagen avklarad och jag trivs bara mer och mer med arbetet som dagisfröken. Jag försöker verkligen tänka efter när jag är på dagiset ifall jag skulle kunna jobba med det i resten av mitt liv, men jag tror inte att det finns något alls som jag vill göra i hela mitt liv. Jag har ju planer på att nu till hösten 2017 börja studera något helt annat än vårdaryrket, ifall jag sedan i livet ångrar mitt val av närvårdare. Men nu har jag också börjat fundera på att söka jobb nu på våren, så lite kluven är jag nog. 
 
Idag var jag en sväng in till Citymarket och köpte ett plussakort så jag skulle få -25% rabatt på dessa två hudkrämer från Nivea. Jag är ju en person som vill testa nya produkter hela tiden men denna sensitive nattkräm och dagkräm vill jag inte vara utan. Tipset på dessa så fick jag från bästa svärmor så tacket går till henne♥! Båda produkterna kostar ca 7,90€ st, vilket blev att kosta 15,80€, men med plussakort fick jag dem för sammanlagt ca 12€. Dessa krämer har en superlen konsistens, irriterar inte det minsta, reducerar rodnad och fungerar utmärkt mot torrhy! Perfekt till vår kalla Novembermånad.


Grattis på farsdagen pappa

2016



 
 
 
Mitt nya rattfluff :)
 
Grattis på farsdagen alla farsor ute i världen! Igår var jag till Vörå och firade min pappa tillsammans med familjen. Idag vaknade jag klockan 12 och gjorde mig genast en omelett som jag gjort nu de senaste dagarna, nami. Tittade sedan på serie resten av dagen och nu har jag storstädat hela lägenheten och tvättat kläder i sammanlagt 3 hela timmar. Jag har ännu bara ätit en omelett idag och lite godis så håller på att hungra ihjäl, men snart kommer Zander med mat till mig från Petalax.
 
Imorgon börjar första praktikdagen och det ska bli så skönt att inte behöva starta bilen varje morgon nu i 6 veckor eftersom jag kan gå till dagiset.:)


Mesh stripe tights

2016



 
 
 
Äntligen kom mina nya träningsbyxor hem till mig! Jag köpte dessa från nelly.com för ca 16€ och det var absolut värt det. Dessa träningsbyxor känns så bekväma och stadiga, dessa kommer bli flitigt använda på gymmet. 
 
Vad tycker ni nudå om all snö som har kommit? Det har kommit ganska så mycket, få se om jag hamnar att ta cykeln istället för att köra bil idag då jag ska till gymmet! Imorse när jag vaknade så var klockan runt 12 och det var så himla sköönt att få veta att man är ledig idag och få ligga med mobilen i en timme och sedan stiga upp och göra sig en god omelett och se på the vampire diaries och sedan äta Pandas enkeli konfekt. Haha min drömmorgon. 


Redo för vintern outfit

2016



 
Jacka: H&M / Tröja: H&M / Jeans: Cubus / Skor: Dinsko (tror jag det var) / Öronmuffar: Cubus
 
Efter att ha shoppat mig ny jacka, tröja och öronmuffisar så börjar jag känna mig redo för vintern. Har ni hört att ikväll klockan 11 så ska det börja snöa och det kommer sluta imorgon klockan 9 på morgonen, det sägs komma mycket snö. Vad tycker ni om det då? Själv så vet jag inte om jag vill ha snö eller inte, jag har nog ingen skillnad. Till bloggalan får det faktiskt komma snö så alla får ta fina vinterbilder :). 
 
Idag avslutade jag mellanskedet med bilskolan och nu kommer jag vänta ett år på att göra det fördjupade skedet. Idag hände något som känns så himla roligt men ändå så himla sorgligt. Idag var min sista skoldag för iår. På måndag börjar min 6 veckors praktik med 4-5 åriga barn och därefter får vi jullov och vips så är det nyår och 2017 är i full fart. Så jag kommer sakna att få vara med kompisarna på dagarna men å andra sidan så är det skönt att få komma bort ett tag från läxor och sådant. 
 
Imorgon ska jag kliva upp ur sängen med stora steg och ta mig an att gå och köpa ett gymkort, jag har ännu inte köpt ett månadskort men jag tänkte börja med 3 månader som kommer kosta mig 105€ men det är ju en investering i mig själv så då tycker jag det är värt det. Vem vet, kanske jag lever lite längre av det eller orkar springa några extra 100 meter ifall jag blir jagad ;). 


Skolfoto 2016

2016



 
 
Gookväll på er! Idag är tisdag och mina skolfoton kom för några dagar sedan. Jag har ju, som de flesta andra, alltid blivit missnöjd med fotonen men förra året och detta år är jag faktiskt nöjd. Idag har jag ringt till min praktikplats, nu är det 6 dagar kvar tills jag åker ut på dagispraktik. Imorgon ska jag och handla med Zander, på torsdag blir det gruppkörning med bilskolan i tre timmar till Kauhava och på fredag är vi lediga. Zander kommer att vara borta från tors-sön denna vecka så det kommer bli ensamt utan honom :(. Jag har ändå massor med läxor att göra som ska vara inlämnade på fredag. Ha en trevlig kväll nu läsare!♥


Bean boozled

2016



Hej på er! Kom just till skolan nu och jag hade 100% batteri på mobilen när jag kom men eftersom det är så kallt så sänktes det till 27%, men nu när jag kommit in i värman så är det 100% pånytt, suck iphone 6. Rekommenderar inte den till vintern. Förra veckan körde jag till Vörå för mörkerkörningsövning och igår påbörjade jag mellanskede, så idag ska jag på en timmes körlektion klockan 11. När jag kom hem till Vörå så hade lillsyrran skaffat sig VR glasögon och det omtalade spelet bean boozled, jag var ju då tvungen att testa. Spelet går ut på att man snurrar en pil som kan landa på karameller med olika färger och smaker. Om man får en blå karamell så kan smaken vara t.ex mögelost eller blåbär och då ska man ta en av de blåa karamellerna som finns i en låda och äta den, har man tur eller otur. Jag hade väldigt tur när jag spelade, fick mest de goda hihi.

Igår var jag med två klasskompisar och vi handlade oss varsin svart vinterjacka, bilder kommer senare. Sedan på kvällen åkte jag till samma butik och fortsatt att shoppa en tröja och ett par öronmuffisar. Annars så passade min galaklänning helt okej så jag tror jag behåller den. :)



Välj att äta det som du verkligen vill ha

2016



 
 
 
 
 
Vet ni vad jag just märkte. Förstås så har jag tänkt på det förut men det var nu som det klickade till att ja, jag måste göra det. 

Hur ofta äter ni snabbmat eller på restaurang? Finns det gånger då ni är jätte snåla på en subway smörgås? Men vad är det riktigt som ni tänker då? Äh jag kan inte, jag har ju mat hemma eller att det kostar så mycket. Men har ni tänkt på varför vi egentligen har pengar, varför vi jobbar 5 dagar i veckan. Jo det är för att vi ska ha råd att kunna gå till dendär goda restaurangen runt hörnet, för att UNNA oss efter vårt hårda arbete, det är vi ju faktiskt värda. Om ni riktigt tänker efter så lever vi bara en gång och även om vi slösar 10€ på en pizza, kommer vi sakna den 10 lappen någon gång? I don't think so. Varför ska man laga det vanliga tråkiga spaghetti när man kan äta vårrullar eller liknande, hah.

Alltså jag skriver detta för att jag antagligen borde uppgradera mina recept och är väldigt trött på vanlig mat. Jag har ju aldrig varit någon som gillar mat heller så när jag flyttade hit till Vasa och hamnade bredvid goda snabbmatskedjor så blev jag jätteglad. För JAG tänker sluta vägra gå dit jag vill för att jag kanske har mat att laga hemma eller pengar som borde sparas. Well man borde alltid spara pengar men jag tänker inte sluta som någon gammal tant i rullstol med 1 miljon som sedan staten tar av mig, nope. Jag tänker faktiskt leva livet och börja unna mig det som jag faktiskt längtar efter och vill ha. Jag tycker också att ni borde göra det, det känns som att vi sparar för mycket, eller så är det bara jag. :)

Ps. Igår var jag på baren och jag ligger inte i soffan nu och är trött, slö och snål på en pizza hehe. ;)



Tips: Mina favoritnagellack

2016



 
Hej på er. Essence är märket på olika sminkprodukter med ett förvånadsvärt billigt pris. Jag har sammanlagt 5 nagellack, puder, concealer, läppenna, ögonskuggor och ögonbrynsskuggor från märket. Produkterna har kostat mellan 1€-4 €, alltså skitbilligt! Men idag tänkte jag ge er en recension på de fem nagellacken som kostar 1,99€ styck. 
Alltså, för det första så vill jag bara säga att dessa nagellack är mina favoritnagellack. Dessa nagellack torkar snabbt, håller jätte länge om man lägger två lager och håller vad de lovar. Det finns dessutom massor av färger att välja mellan, dessutom gelnagellack. Jag skulle verkligen vilja rekommendera Essence nagellack. Jag kommer iallafall att köpa flera. Essence finns att köpa vid bl.a. Tokmanni, Minimani och Halpahalli.


Välkommen till vårt HEM

2016



 3 tavlor som jag har ritat hittills, mera kommer att ritas.
 Blåbärsmuffins och vaniljglassdoftljus ♥
 
 
 
 
 Älskar vår dammsugare, lättare, snyggare, går snabbare, roligare och så mycket skönare för ryggen.
 Mitt sminkbord och skrivbord, men just nu mest sminkbord. Detta är tillfälligt, mycket ska ännu fixas såsom spegel och ledsjöar så detta har ni inte sett klart om.
 Bordet och stolarna som vi har målat själva och nyköpta sittdynor
Kistan, som vi använder som soffbord, har vi också målat själva.
Älskar kuddarna ♥
 
 
 
Min 70€s lampa från Ikea som är ställbar och vårt sovrum ska ännu fixas mera.
 
ÄNTLIGEN kan jag visa er min och Zanders lägenhet! Jag borde ha gjort detta för 2 månader sedan men det tog flera veckor för oss att packa upp allting. Vi har ännu en hylla, två speglar, ledsjöar, två flyttlådor, dekorationer och massa smådetaljer att fixa, men det tar sin tid så jag vill ändå visa er hur det ser ut just nu. Jag tycker jätte mycket om vår lägenhet och jag trivs SÅ bra. Vi har tre rum i vår lägenhet + badrum och balkong. Det är super skönt att ha köket och vardagsrummet i ett så att man kan se på tv medan man diskar och att ha ett eget rum för sminkbord och Zanders skrivbord. Nu har jag inte fotat allting i vår lägenhet men det är för att jag funderar göra en video på det istället, så vi får se om det blir något av det.  
 
Idag så ligger jag hemma med min förkylning som jag haft i mer än en månad nu. Jag hostar och är hes. Igår testade jag också feber och det var 37,5 och eftersom vi snart har praktik så tänkte jag ta en dag och vila ut. Igår så hade vi öppethus i vår skola och vi var i skolan både på dagen och på kvällen för att informera om vår närvårdar-linje. På dagen var vi guider till niorna från olika skolor och informerade om vår linje, på kvällen informerade vi om linjen och övade på Looptest. 
 
Först nu fick jag ett kort att få gå till posten och hämta ut min galaklänning, det tog lite längre än vad jag förväntat. Men jag kan inte hämta det ännu eftersom jag har ingen bil. Min bil ligger ca 3 km bort längs en gata och startar inte. Idag får jag förhoppningsvis tag i startkablar så DÅ ska min bebi hem igen. Ni har väl inte missat SNÖN? Det har jag haha, men såg på snapchat att det hade snöat. Nu ska jag se vidare på Jocke och Jonnas serie, ha en bra onsdag gullisar! :)♥
 


Att bo med min pojkvän

2016



 
 
 
Nu är det 2 månader sedan jag flyttade till en lägenhet i Vasa med min pojkvän Alexander, som jag varit tillsammans med i 2 år o. 3 mån. Det gick väldigt snabbt eftersom iden kom plötsligt, men jag har inte ångrat det en enda sekund.
 
När jag bodde hemma i Vörå så visste jag inte riktigt om jag längtade att komma hem eller komma till skolan med kompisarna, inget av det egentligen. Jag kände ingen glädje av att komma hem för att se på serie tills jag somnar och att sakna Alexander gjorde bara varje dag värre. Jag och Alexander träffades bara på helgerna eftersom vi bodde ca 70 km ifrån varandra så gick det inte att träffas mitt i veckan. 
 
Det bästa med att flytta hemifrån är nog att få inreda hela lägenheten precis som man själv vill från NOLL. Vi köpte allting nytt eller så målade vi några möbler vita. Man började må så bra av att få bort gula färger och få inreda i egna favoritfärgen såsom blått, vitt, grått och svart. Nu till hur jag börjat må efter flytten och det kan ni säkert gissa. varenda liten nerv i min kropp har blivit lycklig. Jag gillar att köra bil ca 8 km till skolan och samköra med två gullisar, jag gillar att få komma hem till ett nytt och snyggt fräscht hem, jag gillar att få ha hur mycket sött och gott jag vill i skåpen och få välja vilken mat jag vill äta, jag gillar att bo nära allting (shopping, bio, snabbmat, kompisarna, gymmet...) och jag älskar att få komma hem till den snällaste och mest underbara människan jag känner VARJE DAG. Jag är äntligen lycklig och känner att jag mår bra hela tiden. 
 
Att bo med Alexander har bara förstärkt vårt förhållande, inget annat. Vi har inte tröttnat på varann och vi kommer bra överens om hur vi delar på sysslorna. När det gäller att handa mat så brukar han betala allt som både han vill ha och det som vi båda vill ha. Sedan betalar jag det jag själv äter som inte han vill ha. Efter det så går vi igenom kvittot och delar det ungefär 70-30, eftersom han äter sååå mycket mera än vad jag äter så tycker vi båda att det blir rättvisast såhär. Vi brukar städa varannan fredag och om jag lagar maten så diskar han och tvärtom nästa dag, så att båda hjälps åt. Men saker vi har köpt som kaffekokare och soffa så har den som mest velat ha det betalat hela summan, det känns kanske hemskt att tänka att det är lättast så ifall det tar slut men det är lättast att ha egna saker så jag tycker inte man ska dela på allting. Nu blev det så att jag betalade den nyköpta soffan så Alexander betalade flera mindre saker istället.
 
Det är ju också viktig med egen tid. Ibland sitter jag och bloggar medan han tränar eller är på sin dator men vi brukar också titta på en gemensam serie om kvällarna och äta något gott, känns så himla bra! Så att flytta var det bästa jag gjort, och vi har inte börjat bråka mera på något vis så det känns så bra.