Swish Swish Bish

2017 
 


Arken & första dansveckan

2017 
 
 
Hej på er! Nu har första danslektionerna i Dancehall och Female Vibe gått. Dancehall är lite tuffare skulle jag nog säga, Female vibe känns mera roligt på nått sätt. Men detta kan ju ändras förstås. Kommer säkert att blanda ihop koreografierna i ett senare skede haha, i skolan lär vi oss massor med olika massageövningar dessutom så det blir mycket att komma ihåg. Idag har jag varit ledig och besiktat bilen och ska börja se en ny serie nu, annars händer det väl inte så mycket, längtar typ till skolan imorgon haha. Ska lägga en mozzarella pizza i ugnen nu och senare ikväll ska jag ut och träffa Emma en sväng. :)
 


Villaavslutning

2017 
 
 
 
Hade ni en bra villaavslutning? Min var helt bra. På kvällen var jag med några vänner på deras villa, vi sköt raketer och spelade kort. Vi hade även jätte stora vågor, det var helt otroligt! Vicki simmade även i vattnet som var 9 grader kallt! Imorgon ska jag och besikta bilen och ikväll blir det dans på Kipinä. Jag var även på Dancehall igår och det kändest riktigt bra, jag behöver något att underhålla mig med medan jag bor ensam. Kissorna är ändå mer gosiga än någonsin när det bara är jag som pajjar om dem, får knappt sovit om nätterna för de bara väcker mig av att slicka i mitt öra, öga eller näsa haha! :D Nu kommer syrran hit så jag ska byta och nu och sedan drar vi iväg till Kipinä, ha det gött! 


Min egna studentpresent

2017 
 
Hej på er! Jag har inte visat er vad jag köpte till mig själv i studentpresent. Jag visste ju att jag skulle klara av närvårdarstudierna men studenten var jag inte alls säker på. Jag satsade på godkänt och fick ändå helt bra betyg så efter att vi varit i Vasa stadshus så körde vi via Power och jag sprang in efter en laptop som jag tittat på ett tag. Vet inte destu mer än att den är en Asus, haha. Alexander förstår sig så bra på datorer så jag förklarade mest bara utseendet och sen skötte han resten av sökandet. En fin grå/silver Asus blev det, för helt förmånligt pris dessutom. 
 
Igår umgicks jag med Emma på en utekväll och vi hade en sån skön skoldag på dan! Vi övade bara fotmassage hela dagen, verkligen avslappnande inför helgen. Imorse klockan 6 tog Zander sina väskor och drog iväg till Magaluf med sina boys, så veckan kommer kännas ensam men jag har ju Kiara och Nala som sällskap. Nu ska jag ta och göra mig i ordning och köra iväg till butiken för att handla kattmat och sedan en sväng via Subway. Hoppas alla får en trevlig villaavslutning ikväll! Jag kommer hålla hus i Österö. :)


ATM på kosmetologlinjen

2017 
För er som är nyfikna på vad vi går igenom i skolan så håller vi just nu på med fotvård och övar kundbehandlingar, visst går det snabbt! Det känns som att vi knappt har lärt oss något teoretiskt men bra går det iallafall. Vi har gjort ett arbete om fotproblem och pratat om olika hudvårdsprodukter såsom rengöring och krämer. Något som vi också varit tvugna att göra så är ett matteprov och läs-och skrivsvårighets test. Proven var ju relativt enkla men blev endå stressad, speciellt över matteprovet. Man fick inte använda någon miniräknare utan det var "uppställning" och "trappan" som gällde, haha det kunde jag såå inte. Fick skriva mina invecklade uträkningar dit istället och lämna bort svaret, minns ju bara det jag lärt mig till studenten. Menmen hörni, jag trivs. Min klass är underbar och vi kommer bra överens. Redan i tisdags så hade vi skolfotografering med gruppfoto, porträtt och IDfoto, som vi ska visa vid maten.  
 
Igår tog svärmor med mig och Zander till en restaurang och bjöd på supergoda räksmörgåsar så tack för det! :) Idag var vi bara 3 i klassen, resten var sjuka så får hoppas jag inte dras med i flunsan. Vi pratade faktiskt bara teori idag om hudens uppbyggnad, funktioner och lärde oss en del muskler på svenska, finska och latin. Ikväll blir det att testa på ännu en ny danskurs, Streetstyle. Jag har ju redan anmält mig till två kurser men vill ändå testa på flera olika danser. Även om jag har jättesjuk nacke från female vibe koreografin i tisdags och igår var det ännu värret. :/
 
För er som enkelt vill följa min kosmetolog utbildning så finns nu en skilld kategori med namnet "kosmetolog". :)
 


Anmält mig till Kipinäs dansskola!

2017 
 
Både i måndags och igår så var jag med min syster Jessika och testade på olika dansstilar till Kipinäs dansskola. Vi testade på dancehall och female vibe. Båda föll oss i smaken, den ena var tyngre än den andra men vi anmälde oss till båda danserna som kommer gå på måndagar och tisdagar. Priset blev 210€ för en termin, vi fick både syskonrabatt och eftersom vi valde 2x60min i veckan så blev den ena kursen billigare. Om vi bara hade valt en danskurs så skulle priset ligga på 130€ tror jag. Men jag är nöjd och supertaggad över att börja dansa påriktigt nu! Senast jag dansade var för ca 7 år sedan, då gick det en hiphopkurs i Vörå på Norrvalla och dansade även mera än så tycks jag minnas. Jag har länge funderat att dansa på Kipinä men har bara hört att allting är på finska där och min finska är inte så bra, men båda våra danslärare kunde svenska och det var många svenskspråkiga där så det kändes nice.
 
Jag är ju ledig varje måndag och onsdag från kosmetologstudierna och det har ju varit skönt. Men nu börjar jag bli uttråkad, känns ju bra att få blogga i lugn och ro nu förstås. Bloggen har verkligen stått stilla och jag antar att det har börjat kännas som ett jobb utan lön. Det har varit en sån press att få upp ett inlägg varje/varannan dag så hela mitt liv har drabbats. Att hela tiden tänka på att fota till bloggen har varit jobbigt och stressande. Mennnn, nu har jag haft en bra paus så nya tag skall tas. Har ju fått nya ämnen att blogga om nu när jag studerar till kosmetolog och börjar dansa. Hoppas ni ser framemot lite mer aktivitet så kör vi igång pånytt! ;)
 


Back to school

2017 
 
 
 
 
 
Tänkte uppdatera er lite om vad jag gjort under min sista semestervecka. Jag har bland annat testat på äventyrsbanan i Vasklot, relaxat i Tropiclandia, ätit på Smiths burger och tagit hand om min kissor. Något som också hänt är att skolan har börjat för mig, har fått träffa min klass, lärare och tittat runt i skolan. För er som missat så har jag börjat studera till Kostmetolog vid Vamia i Vasa, är riktigt motiverad och taggad på att vi ska komma igång med utbildningen. Vi är annars en mysig klass på 6 pers och även en gammal lågstadievän är där.