At the beginning

2016 
Igår kom Jenna hit, så jag och Emma åkte ut en sväng med henne till centrum. Vi talade väldigt mycket så nu har jag blivit riktigt sugen på att flytta till en lägenhet, ååh det skulle vara så jäkla rolit att få inreda! Men om jag har tur så kanske min önskan går i uppfyllelse nästa år eller t.o.m i år, beror på min pojkvän hihi.  Nåja, ska bli kul att studera barn & unga i höst ochdärefter söka till... Novia maybe. Haha jag, Novia, vart tog min barndom vägen? Igår var jag bara tvungen att se filmen "Anastasia", ni vet dendär filmen som är baserad på en sann historia om familjen Rovanov från Ryssland? Nåja, den är en mysig tecknad familjefilm. Men oj, jag hade glömt hur bra kvalite ritade filmer hade!
 
Imorgon är det fredag gott folk och jag ska ta mitt pick och pack och dra hem till Vörå. På kvällen ska jag åka på Vörå-revyn tillsammans med min familj och därefter åker jag ut med Dennis och Lina.  På lördag kommer Alexander och väcker mig och sen drar vi till Petalax och sen får vi se vad vi hittar på för skoj. Jag har ju bara en 45 mins dag imorgon så jag önskar er trevlig helg redan nu! ;)


Still counting

2016 
Idag när jag och Emma vaknade så var all snö bortsmältad, och det var nog veckans skönaste känsla. Jag tycker vintern kan dra åt ett annat håll så man får börja använda tunna jackor och håliga jeans. Jag fryser superduper lätt så vantarna kommer jag inte lägga bort förrän juni haha, men vinterjackan plockar jag gärna bort. Vet ni, idag hände nått fantastiskt. Jag hittade den perfekta bomberjackan! Jag har velat ha en enda sedan förra året men har inte hittat den rätta. Jag har en bild i huvudet på hur jackan ska se ut och idag, när jag som minst sökte, så fann jag den. Åh ni vet inte hur exalterad jag är haha, ska bli så roligt att visa upp den när den har anlänt. Imorgon börjar jag kl.8 så får se hur det kommer gå haha.


Glad påsk 2016

2016 
Glad påsk på er allesammans! Jag har varit oaktiv nu i några dagar eftersom jag har haft fullt upp med att umgås med Zander och Miira, shoppat i Vasa och varit på bion "Allegiant", sett på serie och ätit supergod påsk middag. Det har varit en riktig mysig påskhelg och ännu är den inte slut! Jag har dessutom hunnit övningsköra lite med Alexander eftersom jag börjar bilskolan om en vecka.  Hoppas ni har en fortsatt bra helg!


Jag kan inte använda läppstift

2016 
 
Det är inte så vanligt med utstickande läppstift, men skulle vara roligt om det skulle vara det. Tänk vad kul om man kunde använda en utstickande färg och få den att reflektera över sig själv, som en parfym. Hah förstår ni? Men alltså jag skulle inte våga använda läppstift i all regnbågens färger, jag håller mig till NUDE färger som inte sticker ut men som ändå ger en jämna fina läppar. Dock är detta nytt för mig, jag har hunnit köpa två stycken läppennor som jag brukar använda när jag orkar hah. 
 
Det sägs ju att ljushyade människor ska använda kalla färger som går mot lila och grått. Medan mörkhyade människor ska använda färgersom går mot orange och brunt. Om man verkligen gillar en färg så tycker jag definitivt att man ska strunta i vad som passar vad till vilken hudton, kör ditt eget race.
 
Men stopp vänta. Jag glömde berätta att jag inte kan använda läppstift. Jag har ganska stora läppar (har hört det hela mitt liv) så antar att det är så. När man var liten så var det något negativt, men nu är det positivt, wierd. Nåja, jag har ganska stora men torra läppar, så därför fungerar inte läppstift för mig. Jag får inte färgen att sitta snyggt. Men då uppfann de botemedlet. The läppenna.
 
Läppennor är dessutom mycket roligare enligt mig, man kan rita dit färgen hur man vill hah. Men ja, jag vill nu rekommendera läppennor till de som har torra läppar och läppstiftet inte vill sitta snyggt. Det har verkligen hjälpt mig, dessutom så tycker jag itne att läppennor färgar av sig på samma sätt som läppstift. Men ja, man får fylligare läppar med läppstift så om det är det du är ute efter så go for it, men för mig så är det läppenna som gäller. :)
 
 
Dock så är jag ingen smink expert, så om ni inte håller med mig får ni gärna lämna en kommentar. Detta har fungerat för mig och jag är jätte glad för det, så ha nu en fortsatt trevlig dag! :)
 
Just nu så letar jag efter den perfekta kalla ljusa NUDE läppennan, någon som har tips på en sådan?
 
 


Allegiant

2016 
Oj så bra det är att man kan köpa chokladbollar i skolan, haha. Vi har börjat sent dessa två dagar nu men imorgon slår det till med kl.8, sedan på eftermiddan så åker jag till Vörå på ett arbetsskift. Jag vet inte om det är för att alla vårkläder har börjat synas i butikerna men jag har kommit in min första riktigt shoppingfeber-period. Haha, jag vill shoppa varje dag, jag kan hålla mig från att köpa men jag vill bara gå runt och se i ALLA butiker. Som tur så planerar jag att åka på bio med Alexander på fredag, vi funderar på att se "Allegiant", vi var på bio på "Insurgent" och den var super bra! Nåja, då får jag gå i butikerna före hihi.
 


Tips för en bättre blogg

2016 (google bild)
 
Hej på er! Jag fick lite bloggtorka så tänkte dra en del tips åt er om hur man får en så bra blogg som möjligt. Jag kommer tipsa er om vad du ska tänka på innan du börjar blogga, uppdatering och innehåll, hur du får fler läsare och andra viktiga saker! Här är några tips som kanske kan ge er lite inspiration. :)
 
Innan du börjar blogga, tänk på:
 
Bloggportal. Jag valde att blogga på blogg.se eftersom jag gillar den enkla addressen och jag vill ha en unik bloggdesign. På blogg.se handlar det mycket om kodning så det tycker jag är väldigt roligt. T.ex nouw.com och devote.se har väldigt enkla designer och är bra val för nybörjare inom bloggvärlden. :)
 
Bloggnamn. Att ha sitt för- och efternamn är en bra ide, då hittar man lätt din blogg via google om man söker på ditt namn. Men ett kort, fint och unikt bloggnamn är också en toppenide. Ett bra exempel på det är kissies.se, det sätter sig lätt på hjärnan och är lätt att komma ihåg. Du vill nog undvika komplicerade/långa bloggnamn.
 
Din egna stil. Hur är du som person, skriver du smileys eller saklig text? Snäll och rolig eller seriös med fakta? Har du en mode-, bak-, rese- eller livstilsblogg? Jag skulle säga att jag har en livstilsblogg. Jag beundrar er som bloggar om ett visst ämne, då behöver man inte vara orolig att ens vardagsliv blir tråkigt att läsa om, hehe.
 
Design och layout.
Bloggdesignen ger första intrycket. Du behöver ingen proffs modellbild som header utan snarare en vanlig bild, ett collage eller bara en text. Alla gillar olika men jag gillar en stilren blogg.
 
 
Om uppdatering och innehåll:
 
Kvalitét och kvantitet. Kvalité på inläggen kan vara väldigt viktigt om man vill få nya läsare att stanna. Snabbinlägg som skrivs i bussen utan bilder, som bara publiceras för uppdatering, kanske inte inte ger den positivaste bilden av din blogg. Genomtänkta inlägg med fina bilder får mig att fastna. :)
 
Bilder. Som ni redan vet så behövs bilder i så gott som alla inlägg. Jag gillar starkt bloggar med skarpa bilder i en ljus nyans, det fastnar jag oftast för. Så ljus upp dina bilder och öka på skärpan så ska du se att det blir bra. 
 
Tidsinställ inlägg. Inlägg som detta kan jag bra tidsinställa så att det publiceras imorgon. Bra inlägg att tidsinställa är olika tips, åsikter, modecollage osv.
 
Variera. Eftersom jag har en livstilsblogg så ser jag till att ha varierande inlägg, det gör att läsarna inte tröttnar. Jag kan slänga in modecollage, åsikter, tips, musik osv. Om du har en t.ex modeblogg så kan du variera mellan modecollage, dina favoriter, hiss&diss och de senaste inköpen. :)
 
 
Såhär får du fler läsare.
 
Kommentera. Se till att lämna en kommentar på de blogginlägg du läser varje dag, då ökar du risken för att få en kommentar tillbaka och att andra hittar din blogg.
 
Använd andra sociala medier. Dela din blogg på twitter, youtube, facebook, bloggrupp på facebook, instagram eller varför inte skype. Då hittar nya människor till din blogg.
 
 
Viktiga tips:
 
Skriv ner dina ideer. Om du sitter vid skolbänken och av någon anledning kommer på världens bästa ämne att blogga om, SKRIV NER. Skriv ner iden på mobilen, kalendern eller fast på handleden! Du komemr att tacka dig själv när du sedan har bloggtorka.
 
Var dig själv. Du har dubbelt så stor chans att få dina läsare att stanna om du bara är dig själv. Detta gäller inte bara bloggandet, om man spelar någon annan så förlorar man på det i längden.
 
Jag försöker själv lära mig av mina egna tips men ibland lyckas det och ibland inte. Alla bloggar är bra på sitt sätt och ingen kan tvinga dig hur du ska blogga eftersom bloggning är ett frivilligt intresse. Ha en fortsatt bra dag fina människor! ♥


I need you in my life

2016 
 
Än en gång åkte Zander tillbaka till Nylands Brigad. Men han kommer tillbaka på torsdag kväll eftersom det blir påsklov då, så det är nais. I helg har vi inte gjort så mycket, sett på Family Guy och pratat hah. Sen så har jag också masserat stackarn i 20 minuter, förra helgen blev det en timmes massage hehe. Jag åker till internatet först imorgon klockan 11 eftersom vi börjar först kl.12:15 så det ska bli skönt att bara få ta det lungt ikväll. :)


Tuuri med Emma och Jenna

2016 
 
Billiga grejer, ca 40€ tillsammans (y)
 
Igår hade jag ju 45 mins skoldag så klockan 12 åkte jag, Jenna och Emma till Tuuri på en liten roadtrip och shopping. Som vanligt så fanns det jätte mycket att se och vi hann inte ens gå igenom allt. Jag behövde ju ingenting men köpte ändå hem en del grejer. Vädret var ju i allafall på topp! Jag är jätte nöjd med mina inköp! När vi väl var inne i Tuuri så stod jag vid Essence hyllorna allt för länge, heh. Jag har sökt en läppenna jätte länge och nu ångrar jag att jag inte köpte två haha.
 


Yes, jag fick det!

2016 
Idag ringde de och erbjöd mig ett sommarjobb, super kul! Jag ska få jobba inom vården i Vörå hela sommaren och dessutom blev jag erbjuden att jobba 60 % (ca 3 dagar per vecka) så då hinner jag sola och bada i pina colada också! Det blir perfekt! Imorgon är det fredag och vi har osäkra planer på att åka till Tuuri, det skulle passa bra eftersom jag bara har en 45 mins lektion runt klockan 11. Om det inte blir av så åker jag till Petalax med Carina.  
 
Just nu sitter jag och söker efter ett par skor och en jacka som jag MÅSTE ha, men båda två är slut överallt,haha. 
 


Första studentprovet, check

2016 Necessär från H&M
 
Hej på er! Idag hade jag alarm kl. 06:10 och därefter tog jag mina matlådor och gick till bussen med Emma. Studentskrivningen började klockan 09:00 vid Aftis i Vasa. Jag skrev hälsokunskaps provet till ca 12:30, sedan gick jag ut. Jag kan väl säga att det gick helt okej, man skulle svara på 6 frågor av 10? så den femte och sjätte frågan fick jag chansa på. Även om jag studerar till närvårdare och har läst helt mycket så är jag ändå osäker på om jag blir godkänd, men nåja det ser jag om en vecka! Innan vi åkte tillbaka till internatet så shoppade jag lite grann med Emma och Ebba, köpte en läppenna och en necessär som matchar till min nya väska. 
 
Imorgon har vi ca 2-3 timmars skoldag så det kommer bli skönt, sedan levererar fredagen med en 45 mins lektion så kan det bli bättre? :)


När vårsolen kommer fram börjar man...

2016 
 
...längta till sommaren! Åh, hur kan man vara så mycket gladare på sommaren? Jag njuter av solen, miljön, vädret och precis allting annat på sommaren! På vintern så är det bara grått, kallt och tråkigt så man vill inte ens stiga utanför dörren. Efter några veckor, ca 4-5 så börjar min praktik i Vörå så då får jag bo hemma resten av skolåret och bara invänta sommaren, suuuper. Nu börjar jag också tänka på mina planer inför sommaren.. För det första så hoppas jag att jag får ett sommarjobb! Men andra planer är att åka på min kusins bröllop till Stockholm i juni och kanske ta en seglingtur i Stockholm i juli osv. Får se, jag tar planerna när de kommer. Har ni några sommarplaner som ni också längtar till? :)


Helgen: I want summer

2016 
Happy monday everybody! Jag har varit till Vasa och shoppat med Zander och Carina + ätit lunch i fredags, shoppade lite kläder och accessoarer med lite godis också. Idag började jag kl.12:15 och slutar kl.16, sköönt. På onsdag skriver jag studenten i hälsokunskap så nu blir det bara att läsa läsa läsa. Jag har väldigt korta skoldagar nu framöver så får se om jag tar en shoppingdag med Emma någon soligdag. Hoppas ni får en god fortsättning! :)


Selfie-thursday

2016 
Hej på er! Det fick bli en selfie torsdag idag eftersom det inte har hänt så speciellt mycket. Har varit i skolan och haft matte, samhällslära och engelska sedan tog jag bussen till Petalax så nu sitter jag här och inväntar min pojkvän. Japp, det är torsdag och jag skriver trevlig helg. Men vet ni, kombi har sina fördelar ibland. Jag har EN 45 minuters lektion imorgon och Alexander kommer hem redan ikväll så inte en chans att jag struntar i denna möjlighet. Men imorgon ska vi faktiskt in till Vasa igen, jag ska med Carina och Alexander för att köpa handskar och sedan ska vi äta lunch någonstans. Hoppas ni får det bra, tjingeling! ♥


Första kombidagen...igen

2016 
Nåja, första kombidagen avklarad...igen. Började 10:30 idag och slutade 14:00 så det blev en kort dag, vilket passade perfekt efter att ha stannat upp till klockan 3 inatt, haha. Imorgon börjar vi klockan 8 så det blir en tidig morgon, har inga skillda planer efter skolan förutom att läsa på studentprov. Vad tycker ni annars om tröjan och solglasögonen som jag köpte åt Alexander? Jag tyckte att de matchade superbra, eftersom svart och blått är mina favoritfärger hih. 


Indiskkräm och nytt Ipad skal

2016 
 
 
Hej på er fina människor! Idag är det måndag, men jag sitter hemma. Det var meningen att vi skulle påbörja vår sista kombiperiod idag men av någon anledning så är vi ledig??. Alexander åkte tillbaka till Nylands Brigad igår men jag är ännu i Petalax, åker till internatet ikväll istället. Idag har jag varit nyttig och gått ner till butiken och köpt choklad, i en lite mindre snöstorm. Jag har också hunnit se på serie men något jag som vanligt inte har hunnit med så är att läsa på studentprov, suck. 
 
I helg så har min vackra svärmor gjort en underbar indiskkräm och det åt vi medan vi såg på melodifestivalen. Jag har sett på "The dressmaker" tillsammans med Alexander och den filmen var väldigt underhållande, fast i slutet så spårade den ur, haha. Jag har också fått mitt nya ipad mini 4 skal som är i färgen silver och jag är supernöjd!
 
 
 


Orange country

2016 Ja, jag har ju börjat se en ny serie som sagt och serien är så mysig så måste bara berätta om den. 
 
Dramaserien gick på tv mellan åren 2003 och 2007 så IALLAFALL den första säsongen är inte så nyfilmad. Jag brukar inte gilla serier som är gammalmodiga, med dålig kvalite och gamla kameror haha. Men denna serie har kvaliten i skick men jag hoppas på lite mindre "gammalmodigt" i de andra säsongerna. Den handlar om blonda Ryan som kommer från en liten "våldsam" by men som en dag pga hans handlingar tänkte hamna i fängelse, men tack vare hans advokat så behöver han inte det. Fattiga Ryan blev utkastad på gatan och blir nu erbjuden ett lyxliv av hans advokat som gärna vill hjälpa honom. Serien handlar mycket om att livet inte behöver vara bra för att man har mycket pengar. 
 
The O.C som serien heter, påminner mycket om One tree hill och 90210. Ryan karaktären är väldigt annorlunda så därför har jag väl fastnat för serien, sen så är den en bra tidsfördrift hehe. Ni kan se serien på dreamfilmhd.bz med svensktext. :)
 
 


Våga Vilja Älska Väskan

2016 
 H&M - 24,90 € ...BILLIGT!
 Kicks - 7,90€
Ekosoppi - 22,80€
 
 Hej på er. Igår kväll packade jag förfullt för att vara 3 veckor på internatet och åka till Alexanders på helgerna, så det blev en del. Idag komemr Alexander hem från militären och jag åkte till Vasa för att sedan kunna ta mig till Petalax, jag var tvungen att vänta i staden i två timmar innan jag kunde fortsätta färden så jag lunkade tröttsamt genom butikerna och kände bara hur förkylningen tog kål på mig. Men shoppingsinnet var någorlunda iskick. Jag köpte två ljus och en chokladplatta till Alexanders mamma och Kjell, en överraskningspresent till Alexander (jag visar bild imorgon eftersom jag inte vill förstöra överaskningen ;).), en beauty blender från Kicks och en ursnygg väska. Emma gick med mig halva tiden så att jag inte skulle tråka ihjäl, hon hittade denna väska och vi blev båda förälskade. Så vi köpte hem varsin väska, så nu fanns det bara 1 kvar i butiken hihi. 
 
Just nu sitter jag och lackar tånaglarna i färgen silver hehe och jag känner att jag borde läsa på studentprovet som jag skriver om 2 veckor men jag vill inte ha så tråkigt, så jag kanske ska se på serie medan jag inväntar min älskling som kommer kl. 11 ikväll.
 


Makeup revolution contour palette REVIEW

2016(Detta är INTE ett sponsrat inlägg)
 
Hej! Igår kväll fick jag hem Makeup revolutions CONTOURING palett i puder form och i kräm form. Paletterna var så billiga så var tvungen att köpa båda två. Jag ville först bara ha i puderform men det kan vara roligt med krämform också. Puder till vardags och kräm till fest. Jag har väntat i ca 4 veckor på att de ska få in paletten i puderform och tillslut hittade jag den. Jag har inte sett att de har haft båda paletterna i lager på samma gång, dagen efter att jag hade beställt så fanns inte krämformen kvar!? Så de är verkligen storsäljare, men är de verkligen så bra som folk säger? Lugn, jag har redan provat. :)
Igår kväll provade jag båda två och hade sminket i ansiktet i ca 1-2 timmar.
 
CREAM contour palette: Jag skulle ge den 8/10 i betyg. Jag vet inte om det berodde på att mina penslar inte var av bästa kvalitet, men färgerna verkade inte heller vara av bästa kvalitet. Jag var tvungen att ta jätte mycket färg och även om färgerna var matta så var de ganska oljiga. Men när jag väl fick till en bra contouring så var jag nöjd med paletten. Den är verkligen värd sitt billiga pris iallafall. Men jag hade velat ha liiite kallare färger. Det känns som att färgerna skulle bli väldigt oljiga under kvällen. Det VÄRSTA med paletten var att efter jag tvättat bort allting (efter ca 2 timmar) så fick jag ca 10 små röda prickar överallt i ansiktet, det var som små "mini finnar", så jag kommer nog använda denna contouring paletten väldigt sällan, kanske när jag känner för att sminka mig lite extra mycket. Jag har ju inte hört att någon annan reagerat på paletten så, jag tog också väldigt mycket färg så det blev väl för tjockt lager. :/ (Slut i lager)
 
POWDER contour palette: Jag skulle ge den 7/10 i betyg. Färgerna var fina, samma toner som kräm paletten. MEN jag tror inte en sekund på att de ljusa färgerna kommer hålla på fester. Det var svårt att få pudret som man ville ha det, man behövde ta väldigt mycket färg. Highliterna var super fina men jag kommer nog behöva köpa ett "smink setting spray" för att tro att det kommer hålla en hel kväll. Men den ljusaste bruna färgen så var super bra. :) LÄNK/KÖP: HÄR
 
 
SAMMANFATTNING: Båda palett formernas färger var väldigt pigmenterade, speciellt de bruna färgerna. De hudfärgade vet jag inte om jag kommer använda lika mycket av. Men det är roligt att öva contouring så jag tycker du ska köpa någon av dessa om du ville pröva. De är båda värt priset och jag ångrar mig inte. Det går ju alltid att kombinera färgerna, först krämen, sedan pudret, så hålls sminket säkert bra. :) OBS. jag använde mig bara av paletternas färger + en foundation som bas. Jag använde ingen skilld concealer eller highlighter så det kanske skulle ha behövts för ett bättre resultat. Hörni annars så var inte leveransen den bästa, paletterna var en smula skråmade och det var puder ovanpå den ena paletten. Nåja, nog med negativitet, jag rekommenderar dessa och om ni funderar på att köpa någon av dessa så vänta inte för länge för de säljer slut på dem väldigt fort. :)


Aloe vera needs

2016 
Godmorgon! Vaknade för inte så länge sedan, har inte ens hunnit äta frukost. Jag mår som igår så jag kommer bara vila hela dagen för att kanske orka läsa på studentprov ikväll. Jag hade ju skrivit att jag skulle beställa Aloe vera produkter från foreverliving.se, men det gick inte att beställa hem utan det skulle komma till närmsta återförsäljare så det orkade jag inte med. Men som tur så skriver Ida åt mig att hon har hemma, vi brukar annars alltid skicka med produkter från Sverige men vi trodde att vi var för sent ute, fast det var vi inte. Så vi lämnade med dessa tre produkter. De är väldigt dyra det blev att kosta ca 60€, men jag tycker att det är värt det.
 
Den gula dunken är en slags juice som man ska ta ca en matsked av 1 gång om dagen. Produkten ska rensa kroppen från slaggämnen och annat skit som kroppen får i sig dagligen. Det är en som en energi-boost, man blir riktigt pigg av den.
 
Läppbalsamet funkar super mot spruckna läppar och t.ex söndersnuten näsa. Det doftar dessutom godis!
 
Aloe vera gellyn så påskyndar läkningsprocessen och för mig så fungerar det mot rodnad och ärr osv. 


Kusin middag

2016Vitchoklad och choklad mousse tårta ♥
Faceswap med kusin Ida
Idag fick jag svar från labratoriet och allting var normalt, förutom leukocyterna som var förhöjda men det gör inget. Men med tanke på mitt tillstånd och hur jag mår så blev jag sjukskriven, det blir alltså inge jobb för mig. Det känns ganska konstigt, orkade gå ut och sola lite men är ändå så himla förkyld så det känns hemskt. Nåja, kusinerna var iaf hit på en traditionell middag och vi hann prata bröllop, resor och dokusåpor. Kusin Sofia ska gifta sig på midsommarn så äntligen har man en anledning att åka utomlands!♥ Jag längtar jätte mycket! Imorgon åker de hem till Sverige och jag kommer ta det lungt och se på tv-serien The O.C.  Men jag måste säga, sportlovsvädret har varit PERFEKT! Sol, ljusblå himmel och 0 grader, kan det bli bättre än såhär?