HVC svaljprov och blodprov

2016 
Hej på er fina läsare♥. Jag har ju inte mått så bra, har ju varit förkyld utan feber och snuva så det mest varit huvudvärk och halsont. Men igår började jag hosta/harkla upp blod, bara blod utan slem. Så efter att ha oroat mig som en galning och sökt runt på nätet (som säger jag har cancer) så ringde jag till hvc i morse. Jag åkte dit för en stund sedan och nu väntar jag på provsvar från labratoriet. Jag tog svaljprov, sänkan och hb (blodprov). Så nu sitter jag här och oroar mig för att ha körtelfeber eller lunginflammation. Menmen, jag har inge feber så jag orkar ändå sitta vid datorn men kommer att gå till sängs snart och lägga på någon ny serie. Jag orkar inte riktigt tänka så försöker hitta en serie med svensktext men finner ingen.The O.C funderar jag att se på men den har inte svensktext så hmm..


5 km promenad och utekväll

2016 
 
Igår träffade jag kusinerna som hade kommit från Sverige och vi gick ut på en ca 5 km lång promenad (i skogen såg vi en älg), jag har ännu jätte ont i halsen men det förvärrade det inte iallafall. Sen på kvällen så blev det en utekväll med brudarna, kom hem ca 4 tiden på natten. Nu ligger jag med brusten röst, jag har ätit isglass och druckit varmsaft med honung men inget tycks hjälpa. Det var meningen att jag skulle jobba senare i veckan men som det ser ut nu så kommer jag inte orka, igårnatten tog nog all min energi för hela veckan. Men det blir att se senare hur jag gör. Nu ska jag fortsätta med det jag har gjort hela veckan, titta på 90210, även om jag bara har 2 avsnitt kvar haha. Har ni lyckats hålla er friska? :)


Kom hem ♥

2016 
Åh, kom hem nu Zander, jag orkar inte vara utan dig längre. ♥
 
Men vet ni vad som är riktigt bra? Jo, det är att vi inte är vana att se varandra på vardagarna utan bara på helgerna och Zander får komma hem så gott som varje helg, men endå tanken av att veta att han är så långt borta är inte så kul. Att han är i militären så har faktiskt påverkat vårt förhållande rejält. Vi uppskattar varandra mera när vi ser varandra på helgerna och vi har roliga än någonsin! När vi skickar till varandra så är vi gladare och det blir inga korta svar, utan en smiley och ett hjärta kommer alltid med i slutet av meningarna. Vi har ju så mycket att berätta åt varandra när vi träffas också eftersom vi inte hinner prata i telefon varje dag så kortfattat så kan jag säga att nu har jag fått visat och lära känna Zanders "kompis" sida, vi är bättre kompisar än vi var förut. Jag känner också att jag har kommit in i en "gladare period" haha, så det hjälper nog till mycket hah. Jag har hört att militären antingen gör slut på förhållanden eller gör de starkare, och jag är så glad över att vi blir starkare!


Studentprov och huvudvärk?

2016 
Hur går det till? Att läsa på studentprov när man är superduper förkyld med halsont och jätte stark huvudvärk? Ibland måste man, jag har ju inte ens kommit igång och det är bara några veckor kvar till studentskrivningen i hälsokunskap. Det var meningen att jag skulle ha dragit iväg till Tuuri och shoppa med vännerna men det blev ju inte av när jag inte ens kom mig upp ur sängen.. Men nu ska jag ta och krya på mig med lite serie och glass för mitt huvud sprängs snart. Hej så länge!


Februari wanties

2016 
Gina wanties
Top, €16 / Blue jeans, €53 / Underwire bra €18 / Plastic glasses €7,95
 
Jag var ju till Gina tricot i måndags och såg denna snygga gråa axellösa tröja, men den fångade inte mig tillräckligt. Men nu måste jag köpa den, den är ju jätte snygg till vardags! Jag provade också ett par solglasögon men de passade inte riktigt på mig så skulle vilja dit och prova mera hihi. Men allt är från Gina tricot. :)


Andra sportlovsdagen

2016 
( Tog farväl till A igår så nu ser jag honom inte på 2 veckor, shoppade sedan med mamma och fann mig två produkter från Rimmel, Pelikan pennor och ett par perfekta jeans från Gina tricot.)
 
Andra sportlovsdagen och jag slappar redan. Idag har jag tagit det relativt lugnt och ätit en ordentlig frukost medan jag sett på 90210 serien och pratat med Emma. Sedan har jag lackat naglarna, städat och läst bloggar. Jag måste säga att det så himla skönt att få vara hemma emellanåt också, jag har verkligen saknat mitt rum haha. Har inga planer nu i veckan utan jag väntar på överaskningar hehe, men ihelg ska jag åka till Vasa med mina brudar Emma, Jenna och Nida på lite roligare grejer. Seda börjar det riktiga sportlovet och då får jag besök av kusinerna från Sverige! Nu ska jag ta och beställa hem några aloe vera produkter från foreverliving.se så ha det bra!


Utlandspraktik dröm

2016♥ (Bilder från Portugal) ♥
 
Åh vad jag blir skakis! Jag längtar såååå hårt tills jag blir 18 år och går på inriktningen barn och unga så att jag kan åka på utlandspraktik tillsammans med Emma! Jag vet inte vilka länder man kan åka till men Portugal och Norge borde vara ett alternativ. Jag skulle välja att åka till ett varmt ställe eftersom jag aldrig har fått chansen att åka längre än Sverige. Nåja, man kan ju alltid drömma om vita stränder, vacker natur och stora vågor! Har någon av er varit på utlandspraktik?


Sea front och fan ed

2016


Fredag: jag, Carina och Kjell åkte ner till Ekenäs för att spendera natten på Sea front hotell. Vi kom dit ungefär 21 på kvällen så vi tittade mest på tv och pratade, dagen efter så åkte vi in till Nylands Brigad där Alexander + 100 tals andra svor faneden. A hade över 38 graders feber och det var en lätt snöstorm därute som var snö blandat med regn, så nu sitter jag i bilen tillbaka till Petalax och försöker värma honom. 

Det var första gången jag bodde på hotell och för att vara ett 2 stjärnigt hotell så var det riktigt mysig och snäll personal även om det inte fanns något att göra vid hotellet.  


Sista dagen med klassen

2016 
 
 
 
Idag har vi bara haft någon timmes skoldag eftersom vi är i slutet av vår period med närvårdar studier, så vi hade om feedback för minneskompis projektet och bjöds på kaffe och chokladmuffins. Nu är jag vid internatet och ska packa för att åka ner med Alexanders mamma och Kjell till Dragsvik, sedan så har jag två veckors sportlov. På sportlovet så kommer mina kusiner från Sverige till oss och så har jag inklämt tre jobbdagar och helgplaner med mina babes. Det var sista lektionen med klassen idag dessutom, eftersom vi har kombi och praktik resten av läsåret. Enda gången vi träffas igen är när vi ska skriva yrkesprovsplanering i skolan, om ca 8-9 veckor. Hoppas ni får en trevlig helg! ♥


Därför ska du studera till närvårdare

2016 
När jag gick sista året i högstadiet och det var dags att välja vidare utbildning så hade jag ingen aning alls, som många andra. Man borde inte få panik över att man inte vet sitt drömjobb eller vad man vill göra med livet, sånt tar man reda på längs vägen. Jag visste att jag gillade att skriva, så journalist var ett alternativ för mig då och då skulle jag ha sökt till medieassistent, men jag ville inte bo i en lägenhet då och det hade jag varit tvungen att göra eftersom skolan saknade internat. Men när jag hade varit en vecka på prao/pryat vid HVC så öppnade jag ögonen mera för vården och att söka till närvårdare blev ett alternativ.
Mina val blev tillslut 1.Närvårdare 2.Kosmetolog 3.Gymnasie.
 
Jag har aldrig varit intresserad av att jobba på dagis eller sjukhuset men det blev ett sista minuten val ändå. Inträdesprovet/urvalsprovet var inget alls att oroa sig över, det gick mest ut på att våga prata och inte vara så blyg. Jag är själv väldigt blyg men ändå gick det ur bra som helst. Jag slapp in till närvårdare i YA Vasa och flyttade in på internat. Jag hade sett fram emot att bo på internat och tänkte på allt roligt man får göra med sina kompisar och visst, man skaffar massor med nya kompisar. Men nu är det bara tråkigt att bo på internatet, så ha inte för höga förhoppningar ;). 
 
Våga lämna kompisarna. Det spelar ingen roll om du söker till en skola där du inte känner en endaste prick, du skaffar alltid nya vänner. Jag kände t.o.m. några av flickorna i min klass från förut, men jag umgås ändå mest med mina nya vänner Emma och Jenna från Vasa. Om du är nervös över att du inte ska lyckas bli bra vän med någon eller passa in i gänget så tycker jag att du ska ta och TÄNKA OM. Alla andra är precis lika nervösa och rädda som du kommer vara!
 
Jag går nu på andra året och nästa år splittras klassen eftersom alla får välja ett kompetensområde/inriktning. Det fanns att välja mellan akutvård, barn och unga, mentalhälsoarbete och missbrukarvård, sjukvård och omsorg, munhälsovård, handikappomsorg, äldreomsorg, rehabilitering, fotvård och kundbetjäning och informationshantering. Jag valde att studera mera inom barn och unga och som tur så ordnas det i Vasa nästa år, medan t.ex mentalhälsoarbete och missbrukarvård bara ordnas i Pedersöre. Det beror helt på hur många från Vasa, Närpes och Pedersöre som söker till en viss inriktning.
 
Längs min väg till närvårdare så har jag utvecklat stora saker som empati, självsäkerhet och mera socialitet. Jag njuter av att kunna hjälpa andra och kan nu sätta mig in i andras situationer lättare. Jag känner mig som en lyckad närvårdare när jag kan få ett dagisbarn att skratta eller en åldring att le. Att få en åldring att se meningen med livet eller att ett barn lär sig skriva är guld dagar som närvårdare, självförtroendet och självkänslan kommer att växa för alla tre. 
 
Om du väljer att studera till närvårdare så kommer du att få pröva jobba som dagistant, som en vårdare på ett åldringshem och inom hemservicen. 6 veckor per praktik och det är tre praktiker på två år. 
 
Till er som går ut högstadiet snart och inte vill börja på gymnasiet, eller till er som vill byta utbildning så vill jag bara säga att om du börjar studera till närvårdare så kommer du att lära dig bli en bättre människa och få massor med allmänbildning tills vidare i livet. Du lär dig att ta hand om dina framtida barn och du lär dig ta hand om dina föräldrar när de börjar bli gamla. MERA FOLK TILL NÄRVÅRDARYRKET, DE BEHÖVS ÖVERALLT! ♥
 
 
 
 


Tattoos

2016 
Vi har talat om tatueringar idag och har själv blivit jätte sugen på att tatuera mig, såklart då jag fyller 18. Jag skulle gärna tatuera någon ros på axeln eller någon vacker text. Har ni några tatueringar? :)


Nu händer det grejjer

2016(Skoluppgift)
 
 
 Nu händer det grejjer! Det handlar inte om att jag har bloggtorka utan jag hinner inte blogga. Har haft fullt upp med kompisarna och skolan så det har inte blivit av. Men nu är det bara några dagar kvar tills jag åker till Dragsvik för att hälsa på min militärpojk♥. Efter helgen så har vi "restvecka" och med det menas att vi ska vara i skolan och göra undan underkända uppgifter om vi har, men jag har inget så jag tar två veckor sportlov istället. Ikväll har jag varit med Emma och Nida runt i staden en sväng, så kom hem för någon timme sedan. Imorgon slutar vi kl.11:30 så hinner kanske slänga in ett inlägg då. Hoppas ni har en fortsatt bra kväll :).
 


Guld fredagskväll

2016

I torsdags fick jag helg och då på kvällen åkte jag med Julia på en tazza till abc.


I fredags var jag till mommos och rullade håret åt henne och på kvällen åkte jag ut på en körning med Dennis och Lina, hann då träffa många gamla vänner så det var en guld kväll. 


I lördags hade vi öppet hus vid skolan jag går på så jag pysslade och sådant där. Efter det kom Alexander efter mig och vi åt tillsammans med hans mamma på Pikku quattro som en vändags lunch.  På kvällen såg vi på melodifestivalen.

Ikväll har jag anlänt till internatet igen, sagt farväl till Alexander som åkte in i militären och annars haft bra kväll med A's mamma. Hoppas ni får en bra starta på veckan för jag börjar klickan 10:15. ;)


Tisdags snapshots

2016
Balayage

2016

Hej, har varit väldigt oaktiv ser jag, men kan berätta lite vad som skett. I helgen var jag som vanligt med Alexander och vi var på pizza med Lucas och Biggen i lördags och sedan hos Lucas. Igår var jag från klockan 8 på morgonen till klockan 14 på dan och färgade håret, klippte topparna och övade en hårfrisyr inför hårshowen på lördag, till syrran. Idag har vi mest jobbat med ett projektarbete och fått godis av vår snälla lärare haha, imorgon börjar vi först klockan 12:30 så det ska bli riktigt skönt. Hoppas ni får en bra dag i det glashala regnvädret...Act of Goodness

2016 
 
Just nu är jag hos Alexanders och väntar på att han ska komma hem från militären. I onsdags så var vi på teatern "Act of goodness" och den var väl helt okej, alla fick väl sig en tankeställare skulle jag tro. Idag har jag sovit till kl.12 och det har varit jätte skönt, har dessutom hunnit baka Ugglas frasgodis. Får se sedan vad vi hittar på i helg men Alexander har varit på ett 5 dagars läger ute i skogen i regn och slask så få se om han orkar.


Catch up med Eme

2016 
 
 
 
 
Igår spenderdade jag hela eftermiddan och kvällen med min saknade Emelie, vi åt mat, gick på cafe, besökte stället där hon bor, träffade upp annat folk, diskade, lackade naglarna, sminkade oss och sedan var vi ut och körde till ca kl 12 på natten. En händelserik dag som jag inte ångrade en sekund av, det var riktigt roligt att få träffa henne igen. Nu är det bara några dagar kvar av veckan så jag ska bara ta det lungt nu och smätta på det senaste avsnittet av PLL, så hörs vi sen!


En kväll i stallet

2016
Igår var jag till stallet med Jenna och Emma, vi tittade på när Jenna hade ridlektion. Vi var borta i ca 4 timmar så hann int göra något annat igår så det var mest IT. Idag ska jag ta bussen in till staden och möta upp en saknad bästavän och imorgon ska vi åka på en teater från skolan som heter "act of goodness" så det blir en lättare dag.