Vilken proteinbar smakar bäst?

2015



Jag har ju börjat träna på gym nu, även om det inte går så bra. Haha men jag försöker! Min pojkvän har berättat att det är lika viktigt att äta mat med mycket proteiner i efter träningspasset som att göra träningspasset. Ibland kanske man inte har tillgång till det? Och man behöver oftast få i sig mera protein än vad som finns i maten, PROTEINBARS eller PROTEINSHAKE är vad som behövs! För ni är väl medvetna om att man behöver proteiner för att bygga upp muskler? Eftersom jag verkligen inte gillar proteinpulvret som ska hällas i vatten/mjölk och bli till proteinshake, så kör jag på den dyrare varianten-protein bars! 
 
Jag har inte tränat nå länge men jag har hunnit prova 4 olika sorters typer av protein bars och jag tänkte tipsa om vilken som smakar bäst och ger mest proteiner!
 
 
 
GAINOMAX PROTEIN ♥
Absolut den godaste som jag har smakat! Choklad utanpå och toffee inuti. Konsistensen är perfekt, det är lite som att tugga kola men lättare och utan klumpar. Smakar så nära vanligt godis som möjligt. 10/10
Jag köpte den på Halpa halli i Vörå för 1,99 €. Den väger 60 gram och har 20 gram protein i sig.
 
SO LO-CARB! PROTEIN
Den får en andra plats. Smaken var god, det var bara konsistensen som gav minuset eftersom den var lite torrare. 9/10. Jag köpte den på Halpa halli i Vörå för 1,99 €. Den väger 61 gram och har 22 gram protein i sig.
 
PROTEIN DIET
Smaken var helt okej men konsistensen var lite sämre, torrare och svår att svälja pågrund av det. Men den gick nog att äta. 8/10 . Jag köpte den på ABC i Vasa med 30 % rabatt så är inte säker på vad den kostar men ungefär 2 €. Den väger 60 gram och har 20 gram protein i sig.
 
NATURDIET
Den var igen lite torrare och svår att svälja/tugga. Smaken var nougat och inte min favorit. Men denna har bara hälften så lite protein som de andra stängerna, det är nog inte riktigt en proteinbar. 7/10. Men den var på 50 % rea och kostade 30 cent. BILLIGT! 60 cent normal pris på halpa halli i Vörå!
 
 


En dag i Lapua

2015



Har haft en riktigt bra och rolig dag i Lapu! Det var en härlig känsla att få åka snowboard igen! Vi åkte i tre timmar och sedan lärde jag min lillasyster att åka snowboard i gratis backen. Jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur bra hon var för att vara första gången! Sen åkte vi hem och lagade tortilla och har sett film nu med Alexander, den hette nightcrawler. Det handlade om en man som filmade de senaste olyckor som hände från polisradion och filmen var riktigt sjuk enligt mig, usch! Imorgon blir det ingen Avon bloggträff, stannar hemma istället.
 
 
 
 


Först nu börjar saker och ting hända

2015



Har sovit bort hela sportlovet så det finns inte mycket att berätta.  Just nu så väntar jag på att Alexander har tränat klart så vi kan dra till Vörå någon gång. Har drömt mycket inatt, både en bra dröm och en mardröm. Mardrömmen gick ut på filmen " the final hours" så allting brann upp och jag och en flicka vid namn Lucy var de ända människorna kvar på jorden fast då mittiallt blev vi räddade av en vattenscooter och sånt,haha. 
 
Imorgon så åker jag, Alexander, Victoria och mamma till Lapua. Jag längtar verkligen att få ta fram brädan ur garaget! Ni kanske kan få se lite bilder också sen på kvällen. Eftersom syrran har köpt bil nu så far vi iväg på Avon bloggträff i Vasa på lördag. Sen på söndag så blir det packningsdag för skolan börjar på måndag och allt ska med till internatet! 
 
Har suttit och ätit granatäpplen också haha
 


Talking body

2015



 Lite musik som variering :)
                             


In store now!

2015



 
Shoes from H&M

H&M black shoes, €34 / H&M black boots, €41 / H&M short boots, €41 / H&M high heel boots, €41 / H&M ankle boots, €54 / H&M high heel boots, €34


Lan

2015



Gokväll på er! Idag har jag och Alexander inte gjort någonting, bara slappat. Jag har inte ätit så mycket heller så jag gjorde faktiskt en bärsmoothie åt mig idag och den blev god. Nu sitter jag i en soffa i Petalax med Alexander, Patrik och Lucas. Det blev en lan kväll med cs.
 


Prövade sushi för första gången

2015



Inte ens mina föräldrar har provat,haha. Men jag smakade på sushi hos Alexanders förra veckan men hann aldrig blogga om det. Det var inte som jag trodde att det skulle vara, jag menar att jag kände ju till alla ingredienser. Det nya var alger och crab fish, och det smakade helt normalt. Det var bättre än jag trodde, det gick ju faktiskt att äta, haha. Det var ganska gott men med stark sås så blev det allt för salt. Ingenting jag skulle äta mig mätt på men gärna prova igen!
 
 


En sorglig vecka som jag inte vill tänka tillbaka till

2015



Hej på er! Nu har febern gått bort och förkylningen är nästan borta. Det har varit en sorglig vecka som jag egentligen inte vill tänka tillbaka till. Nu ska ni få läsa om min vecka redan från starten!
 
Måndag: Detta var min lediga dag! Jag och Alexander vaknade i mitt rum förkylda, och jag skulle åka till Artistica i Vasa och klippa + hårfärgning. Vi var jobbigt förkylda och trötta så jag tog en panadol, men den slutade verka sen när klippandet var igång. På kvällen hade jag nästan för hög feber för att åka till dagis dagen efter.
 
Tisdag: Det var pulkdag på dagis tillsammans med lillasidan så då umgicks jag mycket med Sami också. Jag var jätte hes i rösten och kunde knappt prata men ville så gärna vara där. När jag kom hem så hade jag 39 graders feber, så det blev att stanna hemma på onsdag. Hade en svår natt, jag bara frös och frös och frös.
 
Onsdag: Jag var fortfarande jätte sjuk, jag hahde 39 på morgonen och låg i sängen hela dagen. Oj, jag glömde berätta att jag sovde i lilsyrrans rum för det är en del av vardagsrummet utan dörr och riktiga väggar och det är dessutom bredvid kakelugnen ^^. Så där är det varmt ja (y). Kollade senaste PLL och jag dog nästan. Natten här så var den värsta någonsin!  Febern steg upp till 40 grader, mina händer var varma som elden och mitt ansikte rök det nästan från. Jag vaknade cirka 10 gånger under denna natt och drack flera glas vatten under natten.
 
Torsdag: Hade ännu lite feber på morgonen, men det hålldes på 38 väldigt länge. Jag åt fullt med glass och sånt, och tittade på tv hela dagen. Den dagen var jag ledsen när det var den sista praktik veckan på dagis och jag älskade att vara på den plats jag var på. Alla barnen var så underbara och personalen var så trevlig! Jag kommer att vare sej jag får det eller ej gå tillbaka och vara de tre dagar jag missat på dagis, i maj! Det får fast bli på sommarlovet, men de ska fullgöras! 
 
Fredag: Jag hämtade mina saker från dagiset, tog en hejdå&vi ses kram av barnen, gav en blomma till min handledare som tack för skjutsen vissa dagar och allt annat, jag kunde inte ha fått en bättre handledare!♥
Jag var ännu så hes i rösten så jag kunde inte stanna men febern var helt borta. Sen så tog jag ett farväl av Sami också som jag har blivit så bra vän med! 
 
Lördag: Det är idag det då, ingenting står på schemat idag. Saknar barnen är det enda som pågår i mitt huvud, de blev som omtänksamma vänner för en :'( Snyft snyft, ska väl bara se någon film med Alexander ikväll och sedan gå och sova. Det känns som jordens undergång nu när skolan väntar efter sportlovet...
 
 Jag la i en askblondnyans och färgade roten men jag vet inte riktigt vad som hände med nyansen för jag ser den inte, haha.
 
Snön börjar försvinna, det står bara +2 grader på mätaren dessa dar
 
 


Sjuk på hög nivå

2015



Nu har jag över 39 graders feber så orkar inte blogga, men jag har tappat rösten eller låter som en kråka. Det gör ont i hela min kropp och jag har på mig så mycket kläder som det går men fryser ändå som en bebis. Vi hörs när jag är frisk!


Glad vändag 💟

2015



Hade en oförglömligt rolig och underbar kväll igår, jag åkte nog iallafall till Petalax ungdomsdans haha. Träffade så många vänner som man inte sett pålänge och känslan av att få se att dom också hade saknat mig så var underbar! Jag kom dit med min kusin Josefine, Sami och hendry. Haha jag och Sami är på samma praktikplats så vi är lite som bros. Sedan kom Alexander och han togs emot med öppna armar och jag kunde inte släppa taget haha. Men jag tog ett hejdå till vännerna och sen åkte vi hem till Alexanders och somnade direkt.

Vi har precis stigit upp och ätit frukost. Jag hade före inte ätit något på över 20 timmar så jag var rent ut sagt utsvulten. Nu så ligger vi bara i sängen och myser lite medan jag bloggar och tänker ta en atm bild vad jag fick i alla hjärtans dag present av A och selfie hah. Älskar hörlurarna och SKITTLES!!💝









Detta tycker jag om hårinpackningen...

2015



Minns ni när jag hade köpt denhär för några veckor sedan? Jag skrev att jag kommer lägga in ett inlägg om vad jag tyckte om den. Och nu ska ni allt få höra!
 
Jag ångrar INTE en endaste sekund på att jag köpte en halv liter!! Jag kommer nog aldrig att köpa någon annan hårinpackning, denhär är perfekt. Redan efter första användningen så blev mitt hår som nytt igen, man kändes nyklippt! Ni vet den känslan i hårtopparna när allt slitet är borta och håret känns tjockt och mjukt när man har varit till frisören, så känns det efter 7 minuter av macadamias hårmask! Jag använder den en eller två gånger i veckan och håret blir så tjockt och mjuk. Jag hittar inget negativt med den förutom att om man inte tvättar bort det bra från hårbottnen så börjar håret se lite flåttigt ut.
Tveka inte, gå direkt hit!---> http://sv.hajuvesi.fi/harvard/macadamia-natural-oil/macadamia-natural-oil-deep-repair-masque
 
 


Could this be the greatest love of all?

2015



Idag har jag varit glad, men det känns som att dramat i mitt liv har gått bort för några månader men nu börjar det småsakerna, som får ens dag att kolapsa komma tillbaka. Det är en lokalfest imorgon och jag kan inte ens se att det ska bli roligt, så jag vet inte om jag ska åka dit. Men nu medans jag skriver dethär så kom jag just att tänka på att jag fortfarande hänger på falska vänner och glömmer de riktiga. Hur kan det vara så svårt att förstå vem som är ens riktiga vänner? 
 
 


Kommer Lissie förblöda?

2015



Det började med ett litet sår på tassen men av slickandet med tungan så har det förvärrats så vi var nära på att ringa veterinären. Vad gör man med ett sår på tassen som inte läks fast man sitter och trycker emot med papper i en timme i sträck och det fortsätter droppa blod? Jag trodde min misse skulle dö idag, hon låg i min famn och såg svag ut och med uppspärrade ögon och mun så såg hon inte så levande ut mera... Har ni några tips? HHon har blödit i tre dagar nu och förlorat en massa blod, men vi har byggt en stödkrage åt henne så hon inte kan slicka på såret.. 
Bilden är tagen för 2 dagar sedan då såret ännu var litet


Har gått upp 5 kg

2015



Idag har det varit blankhalt på vägarna, dessutom har graderna lugit på +6 grader. Jag slutade klockan 14 så då åt jag och mamma tortilla och sedan gjorde vi fruktsallad med vaniljvisp♥. Nu klockan 18 så ska jag skriva hälsolära prov på distans så om någon försöker att få tag i mig så kommer jag nog ha telefonen på tyst. Idag märkte jag också att jag har gått upp 5 kilo i vikt! Alltså vah, vad händer? Jag har stått på samma vikt sedan åk.7, kanske bara gått upp 1 kilo.Och nu helt plötsligt, jag äter samma som jag alltid har gjort, det enda annorlunda som jag har gjort är att träna lite men jag tycker inte att jag skulle ha kunnat gå upp 5 kg på några dagar p.g.a. muskler?? Nåjaa men hmm, vad mer kan jag säga? Då avslutar jag med att jag trivs superduper bra på min praktikplats, skulle kunna arbeta där resten av mitt liv! :)
 
I hela mitt liv så har jag varit underviktig så att se när jag staplar upp till normalvikt är hemskt.

 
 
 
 


Dagens väder

2015



Idag åkte Alexander hem klockan 17:30. Min praktikdag var från 7-14 och samma imorgon. Jag har suttit och läst på prov nu som jag har imorgon i 2 timmar och ska ta paus nu! Idag var det botnia skidaset för tre Vörå skolor och min lillasyster tar hem Sundstens stolthet med att ha orkat skida 26 km när jag och min storasyster tog det kortaste möjliga. (y)
 
 


Nu ska vi styrketräna

2015



Idag har vi ätit glass, tittat på film och slöat oss. Ikväll åker jag iväg med Alexander hem till Vörå och han stannar ännu imorgon för han är ledig. Dessa två bilder är från gårdagens inlägg också,haha. Det är glitter! Nu ska vi träna, hörs!
 
 


Barnvaktshelg i Petalax

2015



Fredagen: Igår så steg jag upp klockan 5 på morgonen och slutade 13 på dagen. Halv 15 på dagen så skulle jag ta bussen till Vasa men den stannade inte fast jag vinkade så mamma skjutsade mig till centrum i hopp om att jag skulle hinna ifatt bussen men det gjorde jag inte. Så jag såg en liten minibuss och som tur så gick den till Vasa! Så jag slapp dit iallafall. Sen gick jag till Lucas och åt lite kinamat och sedan skjutsade han mig till Alexanders. Och hos Alexanders var Miira, Alexanders brorsdotter. Så jag lekte med henne då på kvällen och sen var jag med Alexander, Lucas och Robert en sväng till ABC och köpte proteinbars♥ Sen så sminkade ju jag och Mira Alexander också ;).
 
 
Lördag(idag): Alexanders och hans bror for iväg på brandövning. Så Miira väckte mig halv 10 så då steg jag upp och åt gröt med Miira. Sen har vi tittat på två barbiefilmer och en monster high film. Vi har också byggt med modelera och gjort glittertatueringar.  Jag har inte hunnit umgåtts med Alexander just någonting så jag ska nog föreslå att vi avbryter kvällens planer så vi hinner umgås.
Dessa dagar så är det flera plus grader och solen har skinit starkt, så det gillar vi! 
 
 
 
 
 


I want proteinbars!!!

2015



Denna vecka har jag gymmat med min kusin Josefine. Och efter 2 och en halv timmes gympass med många pratpauser(haha) så började jag bli jätte snål på proteinbars, jag har varit snål på det varje dag sedan dess. Så jag kommer nog köpa en del såna. Jag ska nog passa på att gymma när jag ändå bor i Vörå för tillfället. 
 
Imorgon blir det väckning klockan 5 på natten/morgonen, för jag blir hämtad 5:45 av min handledare. Så det blir en tidig fredag på dagis men när jag slutar klockan 13 så ska jag ta nästa buss till Vasa och fråga Lucas var fitnesstukku butiken ligger och sen sitta på med honom till Petalax.  
 
Nu är det så att vår lilla kissemisse e sjuk och jag har sökt runt på symptomen och det blir nog ett samtal till veterinären annars finns chansen att döden tar henne. :'(
 
 
 


Mina Victoria's secret bodymists & bodylotions

2015



Hej! Jag tänkte nu göra ett inlägg om alla mina VS bodymists och bodylotions. Anledningen till att jag gör det så är för er skull. Jag kommer att beskriva dofterna av alla dessa så att ni har lättare ifall ni funderar över att köpa någon. Jag kommer också att betygsätta dofterna från 1-5 hjärtan.
 
 
Pure Seduction- Den luktar lite plommon och melon men en söt och härlig doft! ♥♥♥♥4/5
 
Sheer Love- Den luktar rosor och blommor. En ljuvlig doft som passar den finaste dam! ♥♥♥♥♥5/5
 
Secret Charm- Den luktar lyxig och fräsch, doften är underbar med jasmin blomman. ♥♥♥♥4/5
 
Strawberries and Champagne- Den luktar mycket champagne och kanske inte faller unga tjejer i lukten, den doftar mera vuxet. Någon söt blomma gömmer sig också i den (men jag håller den kär för jag fick den av Alexander) ♥♥♥3/5
 
Mango Temptation- Den luktar otroligt sött och mango! Doften är söt,söt,söt. ♥♥♥♥4/5
 
Amber Romance- Den luktar mer av vanilj och toffee men med någon blomma tillsatt.  ♥♥♥♥4/5
 
Love Spell-  Den luktar som persika och körsbärsblomma, doften för ungdomen! (när jag först luktade på den så tyckte jag att den luktade läsk) ♥♥♥♥♥5/5
 
 
 LOVE SPELL och SHEER LOVE är mina favoriter, man känner sig fräch av båda två. Men för ett tag sedan hade jag pure seduction som favorit, så det ändras hela tiden mellan dofterna ska ni veta. Alla gillar olika dofter- för vi är alla olika så ni ska nog dofta på testers om ni får chansen före. 
 
Bodylotion med samma namn som bodymistsen så har samma doft men bodymistsen luktar sötare.


Sweaters from sheinside.com

2015



 
Sweaters from sheinside.com
 

Loose pullover sweater, €16 / Black cotton sweatshirt, €14 / Sweatshirts hoody / Loose sweater, €23 / Loose crop top, €13 / Off the shoulder crop top, €19


18-års kalas

2015



Idag hade syrran 18-års släktkalas för släkten. Började planera träff med Josefine också så det blir väl gymmet med henne i veckan.♥ Alexander och jag plockade isär min dator igår till 80% och jag blev ju såklart paranoid att den skulle gå sönder eftersom jag har 7 års bilder osparat på datorn.  Men det gick bra och vi hittade felet att det var löskontakt i "laddningsstationen" så det får hans bror löda åt mig i helgen.
Alexander har brandövning på lördag så därför ska vi vara i Petalax då.