St Tropez gradual tan in shower - recension

2017



 
 
 
Här har vi en produkt som jag så gärna ville testa på så jag köpte den från Ebay för ca 15€, på Kicks kostar den 30€ tror jag. Det är en brun utan sol som gör att man blir stegvis brunare...i duschen! Man ska alltså första tvåla in sig som vanligt och efter man sköljt bort duschtvålen så smörjar man in hela kroppen jämnt, eller var man nu vill bli brunare, med denna lotion och låter det verka i 3 minuter, sedan sköljer man av den. Sedan kan du torka dig och klä på dig som om inget har hänt. Så denna produkt är ju super ifall man inte orkar syssla med att smörja in sig EFTER duschen och låta det verka en timme innan påklädning och sedan behöva skölja av det 6 timmar efter. Man ska alltså bli stegvis brunare för varje application med denna produkt och detta är vad jag tycker om den.
 
För det första så måste jag säga att färgen är lika fin som i St Tropez vanliga brunutansol (som jag också har) så det är ett plus. Den typsika bus lukten så sitter ändå där men något svagare skulle jag säga än deras vanliga BUS. Färgens styrka är jag ändå lite besviken på. Jag såg endast väldigt liten skillnad, då hade jag produkten i mer än 3 min dessutom. Jag hade hoppats på att det skulle räcka att smörja in sig typ 2 gånger för att endå vara nöjd med lite mera sunkissed look. Men jag måste nog smörja in mig 4-5 gånger innan jag är nöjd. Så denna är jag nog endå tveksam på att köpa pånytt, jag tycker inte att den är värd 30€ iallafall. 15€ för en flaska till så kan kanske gå, men produkten är ju inte så dryg heller. Det går endå åt mycket produkt och att behöva smörja så många gånger så gör att det inte är värt det. 
 
Men att använda denna på vintern då man bara vill ha ytterst lite färg så går ju bra, men akta den torra huden, där vill den lägga sig, även om man är blöt i duschen! 
 
 


-50 % på IdealOfSwedens mobilskal

2017



HÄR - kommer du till hemsidan för att se alla skal!
 
 
 
 
Isblåa skalet / Rosa skalet / Nattblåa skalet
 
Ros skalet / Frukt skalet / Palm skalet
 
Vitgulda skalet / Havs skalet / Mönster skalet
 
Huuuur fina skal? Deras marmorskal har lockat mig supermycket och nu tänker jag slå till då det är CYBER MONDAY. Ideal Of Sweden har -50% på sina mobilskal. Mitt favorit är den första ljusblåa! Vet inte hur länge de finns i lager nu när det är så stor rabatt, så ingen anledning att vänta. Klicka på länkarna för att komma direkt till något av dessa skal. ♥
 
(inlägget innehåller adlinks).


Eksem, torr hy och kliandehårbotten.

2017



 
 
Hej på er! Jag har aldrig haft problem med huden när det gäller torrhet och eksem. Förra vintern började jag väl få lite torrar hud på händerna och det kunde klia på benen men då hjälpte det med bassalva/body lotion. Men nu har det dykt upp något ensvist eksem, har ju varit till södern massor nu så kanske huden fick en liten vinter chock haha. Nåja, jag har provat med att smörja bassalva och även kortsion, men inte ens det hjälpte lika bra som det naturliga. Det jag nu vill komma till är att om någon lider av eksem eller torrhud överlag så har jag ett par tips som ni kan prova.
 
Manuka honung fungerade superbra på eksemet, det verkar starkt antiinflammatioriskt och tar även bukt på den envisa bakterien MRSA. Manuka honung läker även akne, småsår, envisa sår och bett. Om du börjar känna dig förkyld så kan en tesked oralt om dagen hindra förkylningen från att bryta ut. Jag brukar använda honungen som ansiktsmask i allt från 20 min till några timmar, huden blir jämnare i hudtonen och minskar orenheter helt klart. Dens pris ligger väl på runt 30€ på Life butiken, men för mig har den varit värt det. Många gånger är den även bättre än antibiotika, sjuukt.
 
Kokosolja/olivolja + äppelcidervinäger. Nu har jag även kunnat få torrhårbotten som kan klia ibland, då gör detta underverk. Jag blandar äppelcider och vatten 50/50 och sprayar med en sprayflaska i hårbotten och 5 minuter efter så dränker jag håret i antingen kokosolja eller olivolja. Jag har det i någon timme eller över natten och när jag duschar bort det dagen efter så är inte bara håret silkeslent utan hårbottnen är återfuktad och frisk igen. Det räcker med en gång. Prova även detta om du har psoriasis i hårbottnen. Oljorna tillfär näring och binder in fukt och ÄCV återställer hudens PH värde.
 
Omega 3 kosttillskott. Att inta en eller två tabletter oralt varje dag minskar inflammationen inifrån, det är inte bara det yttre vi bör sköta. För att hålla kroppen och inflammationerna i skick så bör vi inta lika mycket Omega 3 som Omega 6, men via maten så får vi betydligt mer Omega 6, vilket gör vår kropp lite i obalans. Därför bör vi ta kosttillskott av BARA Omega 3, inte 6. Den minskar även risken för hjärt-och kärlsjukdomar, blodpropp osv. Detta är ju då en fiskolja så om du ofta äter fisk så är inte detta behövligt.
 
Bananskal & cayennepeppar minskar inflammationen. Haha gör inte som jag och smörj in hela ansiktet med cayennepeppar.. det sved minsann. Lägg det bara på utsattområde och skölj av efter ett tag.
 
Sedan så finns ju en bra bassalva som heter Canoderm på apoteket, själv så har jag en halvliters flaska av den och smörjer ofta in hela kroppen efter dusch. Hydrokortison går även att köpa receptfritt från apoteket i olika styrkor. Detta är några saker som har fungerat för mig och som jag vet att fungerat för andra så ifall det finns något du vill tillägga så får du jättegärna läna en kommentar här nedanför :).
 
 


TB Augusti outfit

2017



 
 
 
 
 
Väst-H&M / Huppari-Cubus / Jeans-Freddyjeans / Skor- Stan Smith / Väska-H&M
 
Här har ni en lite oldie outfit som jag trivs bra i. 
 


Black Weekend

2017



 
 
 
Blackfriday har slagit stort igen i Vasa och reorna är överallt! Jag hade inga planer på att köpa något men ville ändå gå ut en sväng med Emma. Haha rätt som det var så fyndar jag plagg efter plagg. Här är en del av det jag köpte i fredags. Flora Danica förpackningen i bakgrunden så är ett duntäcke som jag köpte från Jysk, de hade stor rea även där och jag kommer behöva ett eget täcke när jag flyttar in i min egna lägenhet. Det är klart nu! Vi har kommit överens om hyra och jag får flytta in i slutet av December, tjohooo! Det är en etta på 34 kvadratmeter och den är nyrenoverad och riktigt myysig. Har redan massor med inredningsideer men får lägga i en lägre växel och inte slösa allt för mycket pengar nu haha. Hoppas på att få bo där länge iallafall då det är nära till alla ställen jag brukar vara på. Min helg har iallafall varit riktigt bra, känner mig väldigt glad! :)
 


Inflyttningsfest

2017



 
 
 
Hej på er! Helt sjuk vilken jobbig fredag jag hade förra veckan, skolan var kaos, jobbet var kaos och kvällens planer blev inställt. Nåja, vad kan man, det är iallafall en ny vecka nu och det känns mycket bättre. Har börjat med helkroppsmassage nu i skolan och åå så skönt det ska bli när vi övar på varann! Ikväll åker jag iväg till Botniahallen på KnowHow mässa med några klasskompisar. Lördagen var ju ändå helt lovande, var på inflyttningsfest till Molpe! 


Hårmodell & Övning inför julshow

2017



 
 
Hej på er! Imorgon är det fredag och min vecka har varit helt bra, det fanns någon som gjorde min dagar en aning lättare och lyckligare så är tacksam för det. Men igår var det en annorlunda skoldag då jag fick agera som hårmodell, kände mig riktigt fin efteråt och plockade ut sammalagt 80 hårnålar på kvällen. Vi har även på både Dancehall och Female vibe börjat öva inför vår julshow som äger rum den 16 Decemeber klockan 18:30, minns inte var vi skulle hålla showen. Det är i varje fall suuperkul! Jag har lärt mig jätte mycket på danslektionerna, det har SÅ varit värt varenda cent! Jag kommer definitivt att fortsätta på båda danskurserna. Imorgon kommer jag att ha mamsen som kund på ansiktsbehandling och efter skolan har jag ett jobbpass på eftis, sen på kvällen kommer det bästa. På lördag ska jag kanske få se på min kommande nya lägenhet och därefter väntar en inflyttningsfest. Men nu måste jag nog göra lite mat, har bara ätit frukost ännu och då har jag jobbat 4 timmar också. Så ha det bra så hörs vi sen! ♥


Kosmetologmässan 2017 & fräcka grannar

2017



 
 
 
 
 
 
 
 
Väckning 04:45 och off to Jyväskylä it was! I fredags var det somsagt Kosmetologmässa i Jyväskylä och jag började morgonen med att hämta upp 3 brudar från klassen och sedan iväg till skolan där bussen väntade. Resan dit tog 4 timmar och vi sökte först upp ett matställe, det fick bli pizzaaa. Sedan gick vi runt på mässan, vi fick gratis produkttester och köpte även en del produkter. En sväng via Espresso House och min favoritbutik New Yorker hann vi också med! Hade en trevlig skoldag på 14 timmar iallfall. Hade en riktigt mysig dag även igår.
 
Idag var det meningen att jag skulle ha firat farsdag med min familj men någon hade glömt på en lampa i bilen så den startade minsann inte. Fick fråga flera grannar om hjälp och blev bara mer och mer irriterad när alla nekade att hjälpa mig. Det värsta var nog att ägaren till bilen som var parkerad bredvid min bil så kom ut lungt och sansat med sin kompis och sade att han hade startkablar men att han var "busy", alltså upptagen. Alltså hur fräck får man vara, hans bil står parkerad centimeter ifrån min bil och ändå vägrade hjälpa. Allt detta får mig bara mera taggad inför att flytta härifrån. På tal om det! Jag tror jag har hittat den perfekta lägenheten! Måsta bara vänta på några svar först och förhoppningsvis så får jag gå på visning! Det ska bli så kul att få flytta och inreda den nya lyan, även om jag har möbler och grejor från förut så är ju ändå hälften Alexanders. Så får se hur mycket jag köper nytt och hur mycket jag behåller.
 
Imorgon ska jag jobba i Solf så måste försöka få bilen fixad tills dess. Hoppas ni får en trevlig start på veckan imorgon, kom ihåg, se det positiva i måndagen så känns det lättare! Ha det bra. ♥
 


Söker lägenhet

2017



 
 
Hej på er! Första bilden är från i lördags då jag var ut med Emma och Jenny, det känns riktigt bra med mina fransförlängningar nu och igår färgade jag även mina ögonbryn så det går snabbt på mårnarna nu :). På fredag så var det meningen att vår klass skulle ha åkt på kosmetologmässa till Jyväskylä men tydligen fick vår klass inte åka med nu och det var riktigt synd, hade sett så framemot den. Istället fick vi en ledig dag på fredag. Annars så håller vi på med behandlingar i klassen. Vi övar på manikyr, pedikyr och ansitksbehandlingar. Snart är det dags för helkroppsbehandlingar.
 
En annan sak som händer i mitt liv just nu är lägenhetssökande. Jag söker mig en etta här i Vasa med hyran på ca 450€ i månaden och vill gärna flytta in från och med den 01.01.2018. Lämna gärna en kommentar om du vet någon som bjuder ut en lägenhet!! :)
 


Sugen på en avslappnande ansiktsbehandling?

2017



 
 
Hej på er! Här har det inte hänt så mycket så har inte bloggat då heller. Har bara gjort det vanliga att dansa, jobba på dagis och varit i skolan. Idag var vår första kundbetjäningsdag. Jag assisterade först en fotbehandling med Katja och sedan gjorde jag en fotbehandling med Hien. Vår salong heter Studio Parcos och vi har även en hemsida till den, studioparcos.fi. Där kan ni se behandlingar som vi lär oss att göra och vi tar jättegärna emot kunder att öva på! Så in och boka en tid, vi gör ansiktsbehandlingar, manikyrer, fotvård osv. :D