Eksem, torr hy och kliandehårbotten.

2017 
 
Hej på er! Jag har aldrig haft problem med huden när det gäller torrhet och eksem. Förra vintern började jag väl få lite torrar hud på händerna och det kunde klia på benen men då hjälpte det med bassalva/body lotion. Men nu har det dykt upp något ensvist eksem, har ju varit till södern massor nu så kanske huden fick en liten vinter chock haha. Nåja, jag har provat med att smörja bassalva och även kortsion, men inte ens det hjälpte lika bra som det naturliga. Det jag nu vill komma till är att om någon lider av eksem eller torrhud överlag så har jag ett par tips som ni kan prova.
 
Manuka honung fungerade superbra på eksemet, det verkar starkt antiinflammatioriskt och tar även bukt på den envisa bakterien MRSA. Manuka honung läker även akne, småsår, envisa sår och bett. Om du börjar känna dig förkyld så kan en tesked oralt om dagen hindra förkylningen från att bryta ut. Jag brukar använda honungen som ansiktsmask i allt från 20 min till några timmar, huden blir jämnare i hudtonen och minskar orenheter helt klart. Dens pris ligger väl på runt 30€ på Life butiken, men för mig har den varit värt det. Många gånger är den även bättre än antibiotika, sjuukt.
 
Kokosolja/olivolja + äppelcidervinäger. Nu har jag även kunnat få torrhårbotten som kan klia ibland, då gör detta underverk. Jag blandar äppelcider och vatten 50/50 och sprayar med en sprayflaska i hårbotten och 5 minuter efter så dränker jag håret i antingen kokosolja eller olivolja. Jag har det i någon timme eller över natten och när jag duschar bort det dagen efter så är inte bara håret silkeslent utan hårbottnen är återfuktad och frisk igen. Det räcker med en gång. Prova även detta om du har psoriasis i hårbottnen. Oljorna tillfär näring och binder in fukt och ÄCV återställer hudens PH värde.
 
Omega 3 kosttillskott. Att inta en eller två tabletter oralt varje dag minskar inflammationen inifrån, det är inte bara det yttre vi bör sköta. För att hålla kroppen och inflammationerna i skick så bör vi inta lika mycket Omega 3 som Omega 6, men via maten så får vi betydligt mer Omega 6, vilket gör vår kropp lite i obalans. Därför bör vi ta kosttillskott av BARA Omega 3, inte 6. Den minskar även risken för hjärt-och kärlsjukdomar, blodpropp osv. Detta är ju då en fiskolja så om du ofta äter fisk så är inte detta behövligt.
 
Bananskal & cayennepeppar minskar inflammationen. Haha gör inte som jag och smörj in hela ansiktet med cayennepeppar.. det sved minsann. Lägg det bara på utsattområde och skölj av efter ett tag.
 
Sedan så finns ju en bra bassalva som heter Canoderm på apoteket, själv så har jag en halvliters flaska av den och smörjer ofta in hela kroppen efter dusch. Hydrokortison går även att köpa receptfritt från apoteket i olika styrkor. Detta är några saker som har fungerat för mig och som jag vet att fungerat för andra så ifall det finns något du vill tillägga så får du jättegärna läna en kommentar här nedanför :).
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?