9 appar som motiverar din träning

2015Hej! Jag surfade runt lite och då hittade jag en artikel om dessa 9 träningsapparna. Jag kopierade av texten men källan hittar ni här: http://improveme.se/new/magazine/article/9633/lt-mobilen-bli-din-personliga-trnare?utm_source=sprinkle&utm_medium=widget-5422d6dc9e51a&utm_content=www.kissies.se
 
Runkeeper – den traditionella appen som håller reda på hur långt du sprungit eller promenerat. Innan man vant sig hoppar man (undertecknad gör det i alla fall) högt när tanten plötsligt hojtar till hur länge du hållit på och hur långt du kommit. 

Lifesum – ännu en klassiker som hjälper dig att hålla koll på kalorier. Du kan få hjälp med att lägga upp en plan genom att välja om du vill bli mer hälsosam eller om du kanske vill gå upp eller ner i vikt. Lifesum påminner dig om träning samt ger tips och förslag. 

7 Minute Workout
 – Sju minuters högintensiv träning utan redskap. Ett bra sätt att komma igång för den som har ont om tid..

Endomondo – Löpning, Cykling, Promenering, Fitness Motionsspårare & Personlig Coach Med GPS.
 
Tabata –Timer – Som namnet säger är det här en timer som hjälper dig hålla reda på intervallträningen.

Bara Yoga Gratis – Din personliga yogatränare i mobilen.

Full Fitness – Personlig tränare som ger dig tips på olika övningar för alla delar av kroppen.

Jillian Michaels Slim Down – Jillian som arbetar med amerikanska Biggest Loser delar med sig av tips om hur du kan gå ner i vikt, mat du ska äta, och visar hur du ska träna
 
Spring – Musik som motiverar! Utnämnd till ”Bästa nya musikapp” av Apple, Spring är en musiktjänst för träning med inbyggd GPS.


Sköön dag

2015Idag har jag och Emma suttit i fönstret och solat i flera timmar, det var hur mysigt som helst! Annars så tittar jag bara på one three hill. Jag har med mig två flaskor mjöd men de är inte färdigt ännu så jag får bara vänta, suck. På torsdag så har vi moddeprov och ni får höra kvällens planer senare mot veckoslutet.
 
 
 


Måndagen once again

2015Dagen har gått snabbt, nu ska jag se ett one three hill avsnitt ochh sedan kommer Alexander hit♥
Jeans-Cubus♥ Tröja- Carlings♥
 


Örhängs tips

2015Nu tipsar jag om hur jag placerar dessa örhängen i mina öron.
 


Veckans händelser

2015Hej! Det har gått några dagar sedan jag bloggade sist, , ursäkta mig för det. Men nu delar jag med mig av veckans händelser.
 • I tisdags så var jag med Emma och några andra i klassen på teatern "Vår klass" i Vasa teater. Den var 3 timmar lång och handlade om Konflikter mellan judar och katoliker i Poland på 1900-talet. Man måste nog vara medveten om historien för att förtstå teaterns budskap. 
 
 • I onsdags så var jag med Emma och hennes vän Kevin på kaffe, sedan shoppade vi en stund, det var en intressant dag. :)
Gina tricot. norm. 7,90 €. 70 % REA- 2,45 €
 
 
 • I torsdags så kom Alexander och träffade mig, vi åkte in till centrum och shoppade lite. Vid H&M fick man ta gratis polaroid bilder (och jag som just har sett ett avsnitt av OTH där de tog såna, så jag var extra glad att man fick ta de gratis) Så vi tog det och klockan 18:15 började bion:Insurgent. Filmen var sååå bra! 
LUMENE- 13,90 € hos KICKS
 
 • I Fredags(igår) så fick jag 5 kompisar hit på kaffe. Sen så hade en olycka hänt i Vörå så vi hjälpte till där resten av kvällen nästan.  
 • Lördag(idag) INGA PLANER, förutom att beställa lite kläder från nelly.
 


Ruinerna i Gamla Vasa

2015Idag har vi i kombi konst och kultur gått en runda till ruinerna och andra "minnesvärda monument" Vädret är soligt och varmt! Imorgon har vi fysikprov så efter att jag har väntat klart på att Emma ska skriva prov så ska vi gå tillbaka till internatet och läsa på det. Imorgon åker jag med Emma och några i klassen + läraren i modde till vasa teater kl.19.
Klänningar till skolavslutningen

2015Det ska börjas i tid! Här har jag gjort ett collage med sju klänningar från nelly.com. Ett litet tips från mig till er är att ni ska skippa de mörka färgerna och ta till ljusa klänningar med blommor eller ej. Ni som går ut högstadiet i år, de flesta brukar bära vita klänningar.
 
 
Graduation dresses
 
Graduation dresses 

Pleated dress, €53 / Oneness red skater skirt, €39 / Te Amo cocktail prom dress, €69 / AX Paris flower print skater dress, €69 / TFNC patterned skater skirt, €83 / John Zack embellished dress, €56 / White lace cocktail dress, €39


I want you to know

2015Helgens planer: Ikväll åker jag till Oravais för att träffa alla old friends. Imorgon jobbar jag åt mormor och på kvällen kommer Alexander hit, det är inte lätt att bo över 70 km från varandra. På söndag så kommer jag att läsa läxor, packa och sedan iväg tillbaka till internatet. 
 
Bilder från veckan:
 


New in: Sminkborst set

2015Imorgon är så gott som första kombiveckan avklarad och den har gått lika snabbt som alla andra veckor, kombi kommer nog inte bli något problem för mig. På modersmål så är vi indelade i grupper på ca 6 st som ska göra en tidning, alla får skriva om precis vad det vill och sedan får alla i YA läsa den. Bästa uppgiften i modersmål ever! Idag hade vi en journalist från Vasa bladet på besök och hon berättade jätte mycket intressant och jag lärde mig jätte mycket. 
 
Har varit med Alexander 3 dagar i rad denna vecka men saknar honom ändå lika mycket som alltid! Jag hade beställt ett set med sminkborstar så det har kommit nu. :)
 
 


9 månaders dag

2015Jag får aldrig nog av dig Alexander! Det finns ingen så lojal, ärlig, snäll, omtänksam, snygg, goosig, rolig, underbar, duktig, smart och elegant som du! Ibland undrar jag om jag förtjänar din kärlek ♥ Du är den enda jag någonsin har kunnat se en framtid med. Du har gjort det möjligt för mig att klara av svåra tider hemma och i skolan, utan dig skulle jag inte stå med den kunskap jag har idag. Jag hoppas du vet hur tacksam jag är för att du orkar sitta och läsa läxor med mig, du är hela mitt hjärta babe♥
 
 


15 bekännelser om mig

2015 1. Jag har fobi för ormar.
 2. Om du tänker skrämma mig så skriker jag högre när jag är beredd på det.
 3. Jag gillar fortfarande inte rosa och rött.
 4. Jag har otroligt svår att bli brun när jag solar.
 5. Jag vill flytta till Sundom om några år.
 6. Jag gillar inte bacon och kebab.
 7. Om jag inte hade sluppit in till Närvårdare så ville jag bli kosmetolog.
 8. Jag ÄLSKAR att dansa hip hop.
 9. Jag missbrukar polly godis.
 10. Jag använder inte smycken, det är för jobbigt.
 11. Jag vill bli författare.
 12. Jag har haft ätstörningar från 2:an i lågstadiet till 8:an, men de finns ännu lite kvar i mig.
 13. Min framtida bil måste vara blå.
 14. Om jag får en dotter skall hon heta Aurora, som min favorit prinsessa som liten (törnrosa)♥
 15. Jag läser inte någon jag inte känners blogg


Glöm inte sminkets utgångsdatum!

2015Om det är någonting som jag inte har tänkt på så är det att smink har utgångdatum. Jag har 8 mascarror som jag brukar använda lite nu som då, men de är från högstadietstid och t.o.m. lågstadiet. Jag har som tur inte fått nån riktigt irritation i ögonen, bara lite. Men nu när jag vet att det finns ett utgångsdatum så hamnar jag att slänga 3/4 delar av mitt smink! Jag har googlat runt lite hur länge smink håller så här får ni:
 
Mascara: Håller ca 3-6 månader max. Jag måste slänga 7/8 mascaror. Annars kan man få ögoninfektion, släng också om den luktar illa.
 
Concealer: Håller ca 9 månader.
 
Foundation: Håller ca 1 år.
 
Puder: Håller i ca 2-3 år
 
Krämögonskugga: Håller Ca 1 år.
 
Ögonskugga: Håller i flera år, men håll det rent och med locket stängt.
 
Kajalpenna: Håller tills den tar slut
 
Flytande eyeliner: Håller högst 1 år
 
Läppstift/Läppglans: LS = 2 år, LG= 1 år
 
Men kom ihåg att alltid slänga om konsistensen blir annorlunda och om det börjar lukta illa. Så om ni ursäktar mig så ska jag gå och mata roskisen. :(
 
 
 


Sista perioden

2015Nu inväntar en 6-7 veckors lång kombiperiod med gymnasiestudier. Skoldagarna kommer att vara från kl. 8:15-15:45. Jag ska försöka att vara skärpt redan från början och sortera pappren, annars lämnar de och då blir det jobbigt! Har hunnit packa lite redan men min skolväskas band har nippanappa brakat och jag har ingen reserv så får se hur dehär ska gå. Igår var jag ute på en joggingrunda och det var hur skönt som helst eftersom mätaren stod på +19 grader, men jag har hört att det kommer regna framöver.
 
 


Självförtroendeboost

2015Självförtroende. Hur många har haft ett bra självförtroende som någon har sänkt? Eller ska jag fråga såhär "Hur mångas förtroende har DU sänkt?" Det kan vara fler än du tror, när tänker man riktigt tillbaka på sånt? Jag tror att det är därför mångas självförtroende inte är i balans. 
 
Jag vill hjälpa er att höja det! Jag kan säga att mitt självförtoende är bra just nu, detta år 2015 har varit det bästa på länge för mig. Jag hoppas att det kan vara det för er också! Kom ihåg att det finns många olika sätt att höja sitt självförtroende. 
 
1. Ge komplimanger, höj andras självförtroende. Ni vet ju själva hur glad man blir av minsta lilla komplimang, så mer komplimanger åt folket! Det är hur simpelt som helst, titta på en person, hitta något som ser bra ut (det finns alltid något lilla vän) och säg det! Har hen snygg frilla så varför hålla in det för dig själv? Du skulle nog själv vilja höra en sån komplimang själv, så säg det till personen såsom du vill få höra det själv! T.ex. Natalie, vad fint hår du har. Hur simpelt som helst. 
 
2. Le åt folk! Visa dom ditt egna vackra leende och visa att dagens möjligheter finns där ute.
 
3. Hitta en kompis, säg tre bra saker om varandra. Då öppnas nya tankar om dig själv som du kanske aldrig tänkt på. 
 
4. Det finns saker som du själv bör tänka på.
 • Sluta jämföra dig med andra!
 • Innan du gör något du är osäker på, säg "Jag klarar av det här".
 • Låt inte gårdagens skuggor förstöra dagens solsken, glöm det som har hänt så gör alla andra det också.
 • Aktivera dina drömmar, du kan bara du vill. Du kommer då i framtiden tro på dig själv.
 • Vem vill vara som andra? Du är unik, var dig själv eftersom det finns bara 1 som du!
 • Sluta inte med det du älskar, du kommer ångra dig för resten av ditt liv.
 • Släpp de ledsna låtarna, du börjar bara tänka på sådant du inte har. 
 • Börja älska dig för dina bra sidor, istället för att hata dig för dina dåliga.
 • Glöm inte bort "Beautiful starts in your head, not in your mirror" ♥
 
 


Snart är det sommar ♥

2015 
 


Sommarjobb, check!

2015Idag har vi haft en lång skoldag, vi har haft praktiska övningar nästan hela dagen.  Nästa vecka så börjar den jobbiga kombiperioden, men efter det tar vi sommarlov. På tal om sommarlov, idag fick jag ett samtal när jag var i skolan så nu kan jag kryssa av den tomma rutan med oroandet över sommarjobb! Jag har aldrig haft ett sommarjobb förut som varat mer än en vecka så nicenice. Nu ska jag bara njuta av one three hill.
 


Påskdagen

2015Igår åkte vi till Petalax på kvällen. Och idag har vi varit till Sundom och hjälpt Alexanders brorsas sambos föräldrar flytta nå möbler. Där har vi också haft kaffe paus, kastat boll med hunden Fryd och lekt med småbarnen. Vi kom tillbaka till Petalax kl7 och först tå fick vi mat. Till efterrätt bjöds det mämma med grädde. Nu ska vi se en film och mysa till det lite :).

Det har varit en lyckad påskhelg och imorgon är det sista lediga dagen. Alexander kör mig då till internatet och skolan fortsätter. Men nu ska jag bara njuta av det som är kvar av helgen!Välkomna!

2015Varmt välkomna till mitt hus är ni som är snåla på påskägg och kinderstänger,HAHA! ♥
 
 


Glad påsk!

2015Påsken är här och fortfarande finns det snö ute, suck. Men i onsdags så var jag på bio med Emelie och en hel massa andra och såg filmen Fast and furious 7, den var jätte bra! Jag slutade klockan 11 tiden i torsdags och åkte hem med Alexander. Jag fick en tidig liten present för påsken som var ett par shorts. Annars så hade jag ju köpt en grå tröja åt Alexander förra lördagen. 
 
Idag så har vi tränat och varit på släktkalas till min kusin Elin. Det var riktigt kul där, haha både jag och Alexander tog en pingpong match mot farsan. Imorgon åker vi till Petalax och firar lite påsk!
 
 
 
 


Outfit from H&M

2015 
H&M outfit
 

Sleeveless top, €14 / H&M short pants, €34 / H M loafer, €21 / H M black rucksack, €34 / Metal ring, €4,59 / H&M plastic glasses, €5,50 / H M white belt, €18 / H M lip gloss, €4,12