Första telefonskalet

2014Hej! Fick just hem mitt första telefonskal någonsin från Asien. Är jätte nöjd det bara skimrar och glänser! Älskar det verkligen, det är dessutom ett flipcover som ni ser. Det gick på 6-7 €.
 
 


Bästa fredagen på länge!

2014Fredagen (igår): kl 11 var jag vid Artistica i Vasa och mina toppar klipptes och klippte upp det. Det blektes en massa slingor i håret och sedan lades det i en askblond nyans. Sen fick jag mitt hår lockat. Allt på 40 € KATCHING! Tack syster för att du gjorde mig SKITNÖJD! ♥
Sen så shoppade jag mig 3 tröjor och godis och kvart före 18 så sprang jag och Alexander till Gloria. Haha de brukar ha dörrarna stängt till bion men filmen hade börjat redan och dörrarna var olåsta, så vi hade inte behövt betala hah! Men vi hade köpt biljetterna på förhand. Vi såg The hunger games mockingjay part 1. Den var jätte bra, rekommenderar att ni ska se den men se till att se de två tidigare hunger games filmerna först ;). Sen åkte vi till Alexanders. Haha jag höll på vissla som en härmskrika hela kvällen men fick aldrig till det och i butiken så stod vi i varsin ända av rummen och signalerade till varandra, HAHAH jag undrar vad folket tänkte.
 
Idag så har jag gjort läxor medan Alexander har varit i skolan. Ja just det, igår kväll så masserade Alexander mig och vi råkade somna och vaknade klockan 01:30, jag hade somnat med en stickadtröja så jag trodde jag skulle dö hur varmt jag hade. Imorgon åker jag hem och Alexander till Schweiz :(.
 
 
 
Båda tröjorna från Gina tricot, den rosa är mer beige färgad irl och zebra tröjan har öppna axlar. REA♥
 H&M 10 € men det var ett hål i sidan så fick den för 7 €  (y)
 


Tristan r.i.p

2014Alltså nej,nej,nej. Hur kan en så talangfull söt person gå bort? Började gråta som fan när jag såg videon!
http://nyheter24.se/noje/kandissverige/783728-tristan-bjorling-idol-dod-avliden
 
 
               


Artistica imrn

2014Har lagat en och samma läxa i 4 timmar idag och är ännu inte klar. Var till Oravais hvc idag också men jag ska till en fysioterapeut istället. Har lite problem med mitt ben. 
Imorgon klockan 13 tiden så tar jag bussen in till Vasa och går till Artistica och ska försöka bli av med mina oranga toner i håret, tur att syrran är där och klipper mig så jag kan ropa om det blir fel, HAHA. Blir väl att bleka sönder det. Sen drar jag mig vidare till Alexanders och är där till lördag, kommer sakna honom mer än någonsin!! Han ska på projektresa till Schweiz. NU ska jag googla omdet finns VS där...
 
Färgade med denhär igår:
 
 


Nu tar jag helg

2014Tar helg jag nu och kör på distans studier istället resten av veckan. Har ju bott i Petalax framtill idag. Nu är jag hemma och imorgon ska jag till läkaren och sedan tvätta mitt hår med balsam, haha. Ja ni, jag färgade håret idag och p.g.a alla mina oranga pigment i håret så kan jag inte färga det utan att det blir orange. Och det sista jag vill ha här i världen är orange hår. Jag har redan fräknar och ljushy haha! Så nu har jag guld orange hår, och jag som hade hittat den perfekta färgen...
 
Nu ska jag se på sista avsnittet av awkward och sedan lägga mig! 
 
 nu syns det ju inte pga kameran haha
 


Nellys 70 % REA

2014Några snygga plagg som jag gärna skulle köpa hem eftersom de är så billiga! www.nelly.com
 
 
 
1.NLY vintage jacka 97 kr. +Helt snygg och hur billig som helst för en jacka! -Men nu är det ju vinter och den kanske inte värmer så mycket http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jackor/nly-2261/nly-vintage-jacket-226101-76/
 
2.Blues top 127 kr. +Blåå♥ jätte snyggt med kragen, vill ha! -Magen syns och det kan bli kallt, haha! Vinter is vinter. http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/motel-604/blues-top-604393-29/
 
3.Scoop black playsuit. 95 kr +Jätte fin till sommaren, har aldrig haft en sånhär byxdress. -Vinter,vinter vinter. annars skulel den vara såå bra. http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jumpsuit/oneness-1115/scoop-back-playsuit-112236-14/
 
4.No shoulder blouse 89 kr +Fin till allting!- Haha jag har ju bara valt sommarkläder här nu men denhär hittar jag inget minus på. http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/blusar-skjortor/nly-trend-917/no-shoulder-blouse-917673-1/
 
5.Mesh and drape dress 119kr +Har alltid funderat på att köpa den, jätte fin! -Jag har så många klänningar. http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/festkl%C3%A4nningar/oneness-1115/mesh-and-drape-dress-173082-1/
 
6.Must ashton palm singlet 31kr +Jätte härlig, super duper billig! -Har så många såna här redan, finns bara kvar storlek L just nu.. http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/sallycircle-541/must-ashton-palm-singlet-541830-1/
 


Packa iväg mig till Petalax

2014Hade en kul kväll igår med alla underbara personer som var där! Haha vi höll på skjuta med en pistol och gevär små kulor, så inatt drömde jag att jag var med i krig. Pohjalainen har inte kommit ut än, ååh vill ju läsa! I eftermiddag så ska jag börja packa och åka mot Vasa, och sedan mot Petalax.
 
Men däremellan så funderar jag att bara ta risken och köpa ny hårfärg. Jag har alltid velat ha askblont (exakt det som jag har nu). Alltså min egna hårfärg, jag har inga färger i det. Men känns ändå som att jag vill ändra mig och färga det. Och nu till vintern så kommer jag bli kritvit och eftersom jag har så ljushy så borde jag köpa någon färg i gråtoner. Det kanske blir tråkigt men yåolåo. 
 
Har inte bestämt mig ännu med distansstudierna, men för min Emmas skull så ska jag försöka komma varje dag :*. Måste iaf åka på måndag för då skriver jag hygienpass för 3:dje gången. Haha önska mig lycka till, för nu börjar det kosta. (Ursäkta för min oaktivitet men det har varit mycket på gång men nu borde jag hinna mera.)
 
 
 
 


Oroligheterna vid YA

2014Alltså var f*n ska jag börja? Efter allt som har hänt, allt som står i tidningarna. Oroheten i Gamla Vasa, utanför ens fönster. De flesta har nog lästa vasabladet där det står vad som har hänt. Även om jag ungefär kan hela storyn så skriver jag nog inte ut det här. Men allt p.g.a den där videon, så himla liten sak som blir till såhär stor sak så att internaten stängs! Alla elever som har över 100 km till skolan, alltså hur tänker styrelsen i det här. Tur att man får ta distansstudier och inte behöver ta sig till skolan, jag vet ännu inte hur jag ska göra. De flesta ser det som att de får ha ledigt, men det finns vissa som faktiskt behöver åka dit. Ex närvårdarna. Vi har bara teori varje dag, kommer missa otroligt mycket. Men vad kan man..
 
Jag och Jenna var på intervju med Pohjolainen idag och tyckte det var jätte kul,hihi. Så där berättar jag känslorna och hur vi upplevde det. Så togs det bild och sånt. Kan fast publicera artikeln imorgon i bloggen, om ni kan finska haha. Ni får gå in själva och läsa hela storyn om dethär om ni vill veta.
 
http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/45379
http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/45343
 
Det finns ju flera artiklar om det där som ni kan trycka på, har lite bråttom så hinner inte skriva mera. Ska till Palvis ikväll.
 
 


Äntligen så börjar jag förstå.

2014Det känns skönt att göra det rätta, det bara känns så... bra. Men varför måste man ändå lida av det man inte behöll. Det finns så mycket vi ångrar i livet, jag har lärt mig mycket. Jag tror på att allting som händer, är menat att hända. Om kompisar försvinner, pojkvänner, man inte slipper in till en skola eller får ett arbete. Jag tror att om det inte är en mening i ditt liv så nekas det. Det känns som att mitt liv redan är skrivet. Så om mitt förhållande skulle ta slut så är det menat att vara så, då finns det någon annan i världen som jag är menad för. 
 
Det känns ändå så konstigt att tänka såhär, men människan behöver något att tro på. Men det är så mycket mer än religion som man kan tro på. Kom ihåg att alla är OLIKA, du behöver inte tro på samma sak som dina vänner gör, för vi är olika. Tro på det du tror på. Vad är annars meningen med livet?
 
Jag har alltid haft svårt att se det positiva i saker, om något dåligt händer så vill jag bara gråta och gräva ner mig. Jag vill bara bort istället för att ta itu med problemet och börja se det positiva. Men nu så känns det som man har växt upp och mognat. Jag har blivit en starkare person. ( jag förstod mig aldrig på "what doesn't kill you makes you stronger", förrän nu.) Nu vet jag vad ni menar. Jag har lärt mig att göra det rätta, ibland lyckas jag och ibland lyckas jag inte. Jag har lärt mig att tänka mera på andra, och deras lycka. Även om jag måste offra något jag älskar, så gör jag det. Det betyder mer för någon annan. 
 
Alla dessa känslor, det är så svårt och jobbigt, vill inte ha dom längre.
 


Internatslivet

2014Man längtar att få sluta skolan, att få gå "hem". Men man bor på internat och får göra det bästa av vad som finns här. Sitta i sängen och prata med sin rumskompis hela kvällen, eller sitta vid datorn. Man orkar inte laga mat och man har glömt någon ingrediens. Det blir att äta godis hela dagarna. Diska, städa regelbundet bör man, annars dör man av lukten. Sakna sina nära och kära. Packa upp saker och packa ner saker 4 gånger i veckan. Sena nätter, tidiga morgonar. Mycket läxor, lite fritid. No privacy at all. Men tur har jag som bor med min bästvän, vi får liksom allt det dåliga fixat för det mesta. Men andra som inte gör det, JAG TÄNKER PÅ ER<3. Hahah, dagens inre tankar (y).
 
Mest av allt så saknar jag min katt, haha!


Outside

2014Hörde låten i bilen hit till Vasa i morse med Alexander, och Alexander ville byta men inte jag haha. Kommer bli den nya drogen!
 
 
                         


Hangover

2014Firade Kevin igår kväll från klockan 19- 07. så 12 timmar haha. Vi var mycket folk där och även om jag försökte sova så var jag inte trött, haha. Så jag somnade klockan 8 på morgonen och sov 3,5 h. Så jag har varit jätte trött idag. Men vi har lagat mat och talat en massa idag. Nu är jag påväg hem och där väntar ett besök, sen ikv drar jag till internatet. Hörs!Skolfoto 2014

2014Haha, mitt kom nu lite sen, typ för några dagar sedan. Jag blir ju endå aldrig nöjd med skolfoto fast lägger upp det endå. Detta år så gillade jag inte hur fotografen tänkte, alla bilder var sneda så fick välja en närbild istället. 
Jag tog klassfoto (fast ca 4 fattas), kompisfoto och själv porträtt. Lite nöjdare än högstadies foton endå..
 
 
 
 
Allting är ju telefonkvalite guys! ^^
 


Grattis Kevin!

2014Gratulerar min bästa vän! Kevin, du finns för mig när jag behöver dig och jag för dig. Kan vara mig själv med dig och livet är helt enkelt inte kul utan dig. Skulle kunna umgås med dig varje dag, du får mig alltid på bättre humör och ja, due helt underbar! Grattis kiwi! // nikki
 
 


Martin Tungevaag

2014Chillar på internatet med Emelie ATM! Har börjat med anatomi och aseptik i skolan nu så det blir bara jobbigare och jobbigare.. Lite musik för att lätta upp det ;).
 
 
                         


Pånytt med närvårdarstudierna

2014Börjar med lite kortare dagar nudå! Har lockat håret med sötis Emma idag på internatet!Hej snön och minusgrader..

2014Nåjaa, nu är provveckan och kombiperioden avklarad! Är nöjd med provresultaten och fått lära känna nytt folk. Nu får jag vänta tills sista perioden i vår på kombi pånytt. Börjar klockan 10 på måndag och det blir lättare dagar framöver, nu när det börjas med närvårdarstudierna..
Något jag inte berättat är att jag har flyttat till en ledig modul i trapphuset bredvid mitt gamla internatsrum och nu bor jag med Emelie. Jenna på min klass har också flyttat in dit och hoppas på Emma så småningom. Har det bättre nu. 
 
JUST NU så ligger jag i sängen med chokladpraliner och ser på awkward med Alexander. Har varit ochh handlat och ätit glass med kolsås också. Så nu börjar jag få ont i magen. 
 
 
 


Hunden heter Simba

2014Fick nyss detta av Alexander, såå sött! ❤
Om man inte kan hållas trogen, så don't..

2014Har haft världens uppochner start på sista combi veckan, blivit djupt sårad och inte kunnat läsa på prov. Men tur att moddeprovet var lätt, har snart kemiprov och har bara skannat igenom pappren så det kommer inte gå nå vidare.. men vi fick ut engelskaprovet 1 och där gick det bättre än jag förväntade mig! Har finska prov imorgon som jag ännu inte kollat igenom så det har jag att göra och sen får jag besök till internatet😊 Sen så saknar jag min kissemisse Lissie :(..Dagen efter halloween

2014Godmorgon! Är i kimo nu med Kevin, Jakob och Tommy och atm så gör vi mat. Gårdagens kväll var tråkig, kan jag säga. Det var ju inte ens hälften som var utklädda, tur att Kevin tog på sig en pikachu dräkt hehe. Vet ännu inte när jag åker hem men när jag gör det så ska jag nog baka något att ta med till internatet. Kommer inte att orka, men ska väl packa och sen kanske mamma skjutsar mig! Hur har er halloween varit? :) Här är 3 bilder från gårdagen och 2 bilder atm:

glad halloween!

2014Det tog mig en och en halv timme att göra sminket och det var första gången men det blev helt okej! Nu drar jag till Kimo! Jag ska väl föreställa ett skelett.gör mig redo

2014För halloween!Vaknade tidigt idag så jag hinner söka efter grejjer tills ikv. kläderna har jag ganska klart och sminket. Naglarna gjorde jag nyss, måste bara söka efter ett vitt nagellack men hittar inte. Haha nu tog jag ett ljus rosa istället! ni får lite sneakpeak, avslöjar inte vad jag ska vara förrän ikväll haha!