Ny klocka

2017



 
Hej på er! Vad tycker ni om vår nya klocka? Vi köpte den från ebay för ca 2 € bara och jag tycker den blev jättefin! Ebay har verkligen ALLT, Wish har jag hört om också men har inte testat det. Jag kände redan igår att jag dragit på mig en förkylning och idag har det blivit ännu värre. Men just känner jag att jag skulle vilja höra några önskeinlägg. Jag har redan 2 ideer att skriva om men eftersom jag inte vet vem alla mina läsare är så skulle det vara jättekul om ni kunde kommentera vad ni skulle vilja läsa om, det är helt okej att vara anonym också :). 
 
Idag har jag skrivit under en förbindelse till Portugalresan och tagit kopia på passet så det känns verkligen som att detta kommer bli av, även om vi inte fått bekräftade platser ännu. Men tycker ni att jag ska vlogga under min månad i Portugal eller bara blogga? Skulle vara kul med en video så att både ni kan se och jag kan se senare och få längta tillbaka. Har också funderat köpa en mindre kamera så att jag lättare kan ta med den till olika ställen så få se hur det ska bli, men ha nu en fortsatt trevlig dag! Själv så slutade min dag 10:30 ^^.
 


Utekväll med Emma

2017



Hej på er! Igår var jag på baren med Emma och hade en riktigt rolig kväll. Vi förfestade hos mig och sedan var vi ute tills Ollis stängde. Jag somnade först halv 8 på morgonen så idag har jag varit riktigt trött. Har bara tittat på youtube och PH hela dagen idag. 


Just nu så längtar jag verkligen till Portugal, men ännu är det inte 100% säkert. Vi har inte någon plan B praktikplats så hoppas verkligen att vi får klartecken på att få åka. 



ÅA och Novia

2017



 
 
 
Har jobbat tre dagar denna vecka och idag har vi varit till Åbo Akademi och Novia på besök för att lyssna på presentationer av de olika linjerna som finns. Jag blev inte mer intresserad av någon linje som fanns där, estenom lockade inte mig så mycket mera heller. Alexander har åkt iväg över helgen så jag ska ta en lördagskväll med Emma ihelg, kände mig jätte sjuk igår men det var bortblåst efter att ha sovit i 10 timmar. Ikväll ska jag bara se på serie, bränna en cd, äta Subwaykex, nyansera håret och blogga. Hoppas ni får en bra sista Januarihelg! :)


Nya sminkborstar från Ebay

2017



 
 
Gokväll. Jag har börjat blogga så sent om kvällarna haha men bättre sent än aldrig. Har fått hem skitsnygga sminkborstar nu från Ebay för bara några euro så de ska bli kul att testa dem. Idag har jag bara chillat framför youtube och serie, har även varit och handlat mat för veckan och städat lägenheten. Ska äta en isglass nu som jag handlat och bara lata mig. Men alltså dehär med att börja på kosmetolog har verkligen vuxit för mig med stormsteg, så se vart detta leder. Jag skulle helst vilja börja redan nu till hösten men om jag får ett bra jobb så tar jag det och jobbar ett mellanår eller två. Jag behöver ju inte direkt ha bråttom med att studera. Men jag känner lite att jag vill jobba som kosmetolog och närvårdare lika mycket så det blev knepigt nu. Ha en godnatt allesammans, kram! ♥


Ny ögonkräm? Lumene har -50% rea!

2017



Hej på er! Jag måste bara tipsa er som söker en bra ögonkräm att Minimani i Vasa har -50% på en del av Lumenes produkter från den 21.1 - 29.1 tror jag att det var, så om ni söker någon ny ansiktsprodukt så passa på! Jag köpte idag en time freeze ögonkräm som kostade 22,50€ men -50% på det så blev det bara 11,25€, super värt det tycker jag. Denna ögonkräm ska reducera mörka ringar under ögonen, fina linjer och ålderstecken. Jag har hört att man ska börja använda ögonkräm efter att man börjat använda mascara så därför köpte jag denna även om rekommenderad ålder låg på 35 år och över. 

Annars så har vi firat min syster Jessika som fyller 20 år imorgon med lite tårta i Vörå. Hon hade dekorerat marängtårtan med kinder choklad, så tårtan blev en dröm! Vad tycker ni annars om min nya mysoutfit? Lätt de skönaste kläderna och perfekt att ha efter duschen eller när man annars fryser, jag ska bo i dessa kläder känner jag. De är från Cubus och fick -10% rabatt när jag blev medlem hos Cubus så det ska ni inte missa! Ni kan ladda ner deras app för att få er egna rabatt. Nu ska jag gå och skölja ur min tandblekning, ha det så bra! ❤️






Min helg och framtidsplaner

2017



 
 
 
 
Trevlig helg alla läsare! Min restvecka har nu börjat och det betyder alltså att jag är ledig den kommande veckan och hittills har jag två arbetsskift inplanerat, men inget mer. Det betyder mera tid åt bloggen, woho! Jag känner att jag halkat efter lite grann så det ska jag ta tag i igen. Igår firade vi mamma på Tesses cafe med pizzabuffee och glass och idag har Zander åkt till Petalax så jag har lyxat till det med shopping och Subway mat. Så småningom börjat jag få upp allting i min sminkhörna så jag kan visa er den, trivs riktigt bra med hur det har blivit så längtar att få fota :)! 
 
Men hörni nu är jag faktiskt väldigt kluven på en sak. Jag kan säga så att jag hade färdiga planer på att börja studera till Estenom nu till hösten men intresset har bleknar bara mer för varje dag som går. Så att börja jobba har jag varit ganska säker på nu, att jag skulle ta ett mellanår och först sedan börja studerai någon högre utbildning. Men nu kan jag inte låta bli att vilja gå till Kosmetolog eftersom det har kommit på svenska hit till Vasa. Jag blir ju student till våren så jag borde få gå utbildningen på 2 år istället för 3, dessutom skulle jag få slippa kurser som jag redan tagit t.ex. första hjälpen och hygienpass?. Då kan jag ju ändå jobba vid sidan om så därför har jag så svårt att bestämma mig. Någon som kan ge lite tips eller åsikter om vad jag ska göra?


Vilken jävla otursdag

2017



 
Tisdag it is, eller snarare tskitdag. Allt har gått åt skogen idag. Jag skriver på Zanders dator så ni fick en bild från arkivet så ni veeet. Men ja, kom vääldigt försent till skolan idag, bråk hände, min termos läkte en oboysjö i min skolväska så alla mina papper och min personliga kalender blev brunt och blött, bråk fortsatte, ska koka makaroner men när vi hällde bort vattnet så åkte makaronerna ner i den smutsiga diskhon, åkte till citymarket för att handla en produkt som såklart var slut och sitter ensam hemma och tråkar. Så har min dag varit. Fast man måste ju se lite positivt också i såna här dagar och det var väl att jag hade 1 timmes skoldag. Just nu sitter jag och äter upp Alexanders choklad, hihi han fick det som en julklapp så han har haft gott om tid att äta det men NOPE då måste väl jag ingripa. Inte undra på att han har börjat gömma glass och godis från mig, upsidupsi. Ska titta på säsong 3 av PH nu eftersom jag har helt missat att se på den så ha det bra! ♥
 


Nya klackisarrrr

2017



 
 
Köpte dessa klackar på Black Friday rean men först nu kom de upp i bloggen, haha. Jag älskar de högskaftade stövlarna när de är så bekväma men de andra klackarna så har ett band som skavar som bara den så det måste jag nog byta ut. Idag har vi varit guider till engelska studerande och haft lite visning i vårdklassen och dessutom varit i skolan till 15:30, vilket börjar bli väldigt länge sedan. Slutar oftast 14-15. Jag och Emma har bollat lite med framtidsplaner och det slutade med en företags ide, skulle leva drömmen om det uppfylldes, so never say neverrrr. I helg känner jag att jag vill på bar eftersom det är beachparty på Ollis, fast vad ska man ha på sig egentligen? Jag känner även att jag blivit beroende av Subways dubbelchoklad kex, icke så bra. Hoppas ni hittar något positivt i måndagen, pusss!♥
 
 


2,5 årsdag

2017



 
 
Hej på er! Idag har jag och Zander varit tillsammans i 2 och ett halvt år, vi firade lite genom att äta brunch vid Subway. Jag blev även intervjuade idag av Yle så det var ju helt kul! Vi svängde in via Clas Ohlson när vi väl var i centrum och där hittade jag en vagn med massor av snygga takeawaymuggar. Jag har sett de förut men då trodde jag att de inte var någon bra kvalite på dem så jag gick bara förbi, men eftersom att min kompis kommer till skolan varje dag med en sånhär så kanske de inte är så dåliga. De kostar 6€/st. 
 


Januari favoritlåt

2017



 
 
Hej på er! Äntligen fredag och nu har jag påbörjat min tandblekning. Så inget kaffe och starkt färgade maträtter för min del på 3 veckor, men det är så värt det! Tandblekningen som jag börjat med så fick jag av Alexander till julklapp och den finns att köpa vid Swisslux.se men jag rekommenderar er INTE att beställa därifrån. Jag beställde därifrån men fick en produkt som gått ut (datumet) och som ersättning fick vi bara en rabattkod till nästa gång vi beställde därifrån, det var ändå 300kr så därför fick jag en tandblekningsjulklapp. Detta som jag nu använder så har gått ut 2014 HAHA så vet inte vad detta är för skit men Swisslux är så tröga på att svara på mejl så tänker använda upp det nu, men denna gång vill vi nog ha bevis på ifall det skulle vara tryckfel. Förra året så skyllde de ju på tryckfel så atttttt.
 
Imorgon blir det kanske utgång för att inte göra livet för deprimerande haha. Nu kom jag även på att jag inte ska dricka blåbärssoppa eftersom det har en stark färg! Hehe det är så att sedan jag hade magsjuka i December så har jag varit fullt beroende av att dricka Valios blåbärssoppa, vettja det ska gå med sugrör! :D
 
 


När familjen kommer på besök

2017



 
 
Det är väl då man ska ha det städat och diskat? Eller så inte, vi är männsikor allihopa haha. Familjen har varit på besök till min och Zanders lägenhet och de tog med sig mina favorit munkar, Berlinemunkar nami!
Har fått veta nu att det här med att åka till Portugal kan vi få klartecken på först i sista minuten, så det är inte ens säkert att vi ska nu heller. Hoppas verkligen att vi ska åka dit för annars kommer mina kommande jobb och resor att helt enkelt skita sig. Imorgon är det fredag och sedan bara en vecka kvar och sen har vi ledigt i en vecka, har fått infixat lite jobb då också dessutom. Sedan kommer vi att besöka Novia också den 27.1 så kanske man blir lite extra intresserad av någon linje då. Nu ska jag iaf åka och handla så hörs vi sen! :)


Ny favorit

2017



 
 
 
Denna olja köpte jag från Artistica sist jag var och färgade håret, Jessika berättade att den var en av de bästa håroljorna som hon provat. Har använt den i några veckor nu och håret blir verkligen jätte lent av det och sen så doftar den underbart! Skulle behöva åka och färga mig snart på tal om det.
 
Skolan har ju börjat nu och det är lite blandade känslor att vara tillbaka. Har också hunnit vara på ett arbetsskifte och jag är enormt glad och tacksam för den positiva feedbacken jag fått där, min självkänsla är verkligen på topp nu TACK!♥ I slutet av veckan får jag veta klartecken på Portugalpraktiken i Mars, kommer bli så coolt att åka iväg en hel månad till Portugal med endast min bästa vän!♥ Det börjar ju bli dags att söka sommarjobb nu också till er som söker det! Själv så har jag lite andra planer som ni kommer få reda på när jag fått ytterligare ett klartecken. Hoppas ni får en bra vecka, det nytt år nu så börja satsa ordentligt från början för det blir inte lättare♥.
 
 


Så tar du hand om din hy under vintern

2017



Hej på er! Nu har det varit några väldigt kalla dagar på många minus grader men idag står mätaren faktiskt på 0, så det gillar jag. Jag är ju en person som fryser heeela tiden. Så när det är -20 grader ute så känner jag mig inte ens levande. Ett stort problem som jag brukar ha under vintern så är att jag får torr och sämre hy. Det brukar bara svida när jag lägger hudkrämer eftersom huden är så torr. Så nu när januari har börjat så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips och erfarenheter för att lyckas hålla huden så bra som möjligt!
 
 
1. När det kommer till hudkrämer så brukar jag använda Niveas dagkräm och Niveas nattkräm. De passar bra för torr och känslig hud, som man brukar ha under vintern, så de kan jag rekommendera er att köpa vid t.ex. Citymarket. De kostar ca 7€ st, men de kan vara kluriga att hitta ibland eftersom Nivea har många olika krämer med "Q10" och sådant, men dessa krämer är inte för antiaging. Tips: kom ihåg de masserande cirkulära rörelserna när du smörjer.
 
 
2. Olja olja olja. När jag är hemma och inte ska åka bort någonstans på kvällen så brukar jag tvätta mitt ansikta med vatten och sedan smörja in mig med t.ex. olivolja eller någon av de två oljorna jag fick från Dermosil. Olja är verkligen en räddare för vinterhyn och återfuktar ordentligt. Jag brukar ta ganska ordentligt med olja och jag torkar inte bort den och nej, den har inte gett mig finnar eller liknande som jag har märkt av.
 
 
3. Skippa rengöringen. Som säkert alla vet så torkas huden ut av starka ansiktsrengöringar, så de kan ni skippa att använda varje dag och använda varannan istället. Huden behöver få vila också, det funkar hur bra som helst att bara använda vatten och försök att inte tvätta ansiktet varje dag. Om du nu måste rengöra så använd en mild rengöringsolja istället. Jag använder en från apoteket som heter "Eucerins skin protection shower oil".
 
 
4.Använd ansiktsmask. Du kan använda en djuprengörande och återfuktande ansiktsmask en gång i veckan eller varannan vecka. Jag brukar använda mig av honung, så enkelt och effektivt. Vintern är ett bra tillfälle att skämma bort huden :).
 
Lite extra tips:
  • Decubal, som finns att köpa på apotek, är en bra hudvårdsserie mot torr hud och det kan jag lova.Funderar testa deras läppbalsam eftersom mina läppar är omöjligt torra.
  • Drick mycket vatten, lite ljummet t.o.m.
  • Duscha kort och inte i så varmt vatten
  • Smörj även in fötterna, händerna och hela kroppen med body lotion. (noshit haha)


Detta stör jag mig på i serien SKAM

2017



 
 
Jag antar att de flesta har hört om den norska ungdomsserien Skam som handlar om ett gäng ungdomar som börjar gymnasiet och får uppleva kärlek, tårar, otrohet, svikelser och ja, allt som händer i gymnasiet. Jag började se på serien för att det var så många som skrev på nätet om att "Följer ni också Skamtrenden?", alltså ifall andra också såg på serien. I Sverige var det väldigt inne att alla tittade på serien och nu har det också kommit till Finland.
 
Nåja till själva serien. Jag hade förstås jätte höga förväntningar, vilket inte var så smart. Jag tyckte inget speciellt om serien faktiskt men jag bestämde mig ändå för att se alla de 3 säsongerna som fanns. Nu har jag sett alla och såklart är den bra, eftersom den är så trovärdig, men jag vet inte om jag blev så beroende som alla andra verkat bli. 
 
För det första så är serien riktad mot en åldersgrupp på 15 år, så jag känner väl mig lite för gammal för den, jag vet dock att om jag skulle varit 15 år så skulle jag gillat den mera. Sen så har jag stört mig på karaktärernas långa pratpauser. När ena personen frågar eller berättar något så kan det ta över 5 sekunder innan den andre personen svarar. Det blir väldigt många långtråkiga scener när de pratar eftersom avsnittena bara kan vara 20-30 minuter. Jag blir dessutom väldigt förvirrad när karaktärernas mobiler ringer då de nästan alltid har på vibration så det låter så verkligt så jag letar alltid efter min egen mobil ifall det är den som ringer,haha! Nästan irriterande ibland när deras mobiler alltid ska vibrera så himla länge. 
 
Hoppas det inte blev för mycket negativt nu men jag läser bara att alla älskar serien så är det bara jag som tänkt på detta :D?
 


Hemma från Sverige

2017



 
 
 
 
 
 
Hej på er! Inatt kom vi till Vasa klockan 1 efter att ha startat klockan 12 från Piteå. Vi körde alltså bil, runt via Haparanda men vi stannade någon timme vid Ikea också. Resan har gått bra och vi har haft det riktigt trevligt. Har shoppat, varit till Pitehavsbad, skrinnat, ätit på Max och bara varit. Just nu ligger graderna på -33 så det var tur att vi åkte hem när det var -26 grader. Det har gått från plus grader till minus jätte snabbt! 
 
Jag kan visa mina shoppingsaker från mellandagsrean och Ikea lite senare, nu ska jag börja packa upp allting! Har ännu några kvar av jullovet och sen är det back to school.


Gott nytt 2017

2017



Nu är det dags för ett nytt år med nya möjligheter. Jag tycker att det är bra för de som vill tänka att det blir som en ny start, det känns ju ändå ganska skönt att äntligen kunna vända blad och börja om på nytt. Jag gjorde starten för er lite lättare här! :)
 
 
1. Gör inte saker du mår dåligt av.
Ge inte tid och energi till saker som sänker dig. Om du bråkar med någon, så red upp det. Passa inte upp din "kompis" om du inte får något tillbaka, se till att avsluta vänskaper, förhållanden eller arbetskontrakt som får dig att må dåligt helt enkelt.Det finns bättre saker att ödsla tid på!
 
2. Ändra tankesätt
Något som jag har haft svårt att tro på så är att om man tänker på de positiva delarna i negativa saker hela dagen så kommer du må såå mycket bättre. Börja redan från morgonen att tänka positivt, det behöver inte vara överdrivet, så ska du se en skillnad. Kom iåg att vara glad åt vad du har istället för att vara missnöjd med vad du inte har.
 
 
3. Bli kär
Alla som har varit kär så vet att det är den underbaraste känslan av alla, till er som inte har varit kär så vet ni nu vad som väntar er. Ni ska inte vara rädda att bli kär i någon för att de sedan kan krossa er, man måste våga chansa och om det väl händer så komemr du att bli så mycket starkare. Sånt hör till livet. När man väl är kär så blir man sitt bästa JAG, man ler större, ögonen tindrar lite extra och man mår bättre. ♥
 
4. Våga mera.
Gör saker du alltid velat men haft någon anledning till att inte göra det. Livet är för kort för att inte våga ta chanser och risker. Har du alltid velat ha en tatuering, skaffa. Har du alltid velat åka till Hawaii, åk. Har du alltid velat bjuda ut någon, gör det! 
 
 
5. Hitta en terapi
En terapi behöver inte betyda att en psykolog är inblandad, en terapi kan innebära att man skriver dagbok, lyssnar på musik medan man är ut och springer, spela datorspel, fotografera eller varför inte skaffa blogg?