Sista prao dagen

2014



Missade bussen imorse, men blev skjutsad av mamma. Vi mötte brandbilen. Den var påväg mot Tuckor, där ett hus hade brunnit och en människa dött i branden. Hur hemskt som helst, när det är i ens egen by dessutom. Nåja, tog en hjärtfilm på hvc, så nästa vecka skall vi se hur det ser ut. Slutade 12. 
När jag kom hem så har jag i några timmar nu skrivit en träningsplan, har printat ut bilder och skrivt text. Så ska bli trävligt att börja träna igen. Ikväll kör pappa mig till Oravais, as usually. 
 
 


Sängliggandes

2014



Jaa hörni flickor, ni vet dendär sköna känslan i magen som gör att man inte kan gå eller stå. Den har jag nu. Så det blev att skippa hvc och somna om igen.  Sovde till 10 tiden och hann drömma jätte mycket på 2 timmar och jag minns allting. Haha jag körde trakort (like a boss). Den gick inte att stanna, bara när man gasade och bromsade på samma gång x). Har bara sett på pretty little liars och spelat idag. Och ätit upp halva Jenkki, tasty cube tuggumpåsen! My favorite ♥. Ikväll anländer min älskling hit, världens bästa människa ♥. Vi ska se Ravenswood, hihi och så får vi hoppas på att han har med sig choklad!
 
 


Angående gipset...

2014



Hejhopp!  Efter hvc i tisdags så gick jag med till Jannikes. Så vi gjorde sammanlagt 4 hål i örat. Jannike gjorde 2, jag 1 och Johan 1. Haha kokade bara nålen och sen tryckte vi igenom. Det gjorde inte alls ont, fast när örhänget skulle igenom det lilla hålet jag gjorde med nålen så fick Jannike hjälpa mig, för det gick inte att få igenom nålen genom bråsket. Sen så filmade jag när Jannike gjorde på Johan.  Sen klockan 18 så gick vi till slalombacken, var inte alls lika kul att åka som de andra åren så kanske blev sista gången. Sov över där  och sen på morgonen steg vi upp till hvc igen. 
 
När vi var vid hvc så fick vi gipsa varandras armar. Har ingen aning vad det hette men något liknande till "skena".Sen så lurade vi allihopa på instagram och snapchat att vi hade halkat på isen. Haha alla trodde ju på det så I'm so sorry, but it was just a joke ;). Vi gick till grillen och åt hamburgare och franska till mat. Sen på kvällen så åkte jag till oravais och lurade min lilla gosse. Stackaren var orolig och blev lite besviken när jag sa att jag skämtade. Nåja, kvällen blev ändå katastrof så skulle ha stannat hemma. 10 tiden så tog vi snöskotern till ABC och köpte en stor flaska Novelle, daim och tuggummi. Allt det blev att kosta 8,70 €. Så jag är pank nu. 
 
 
 


Cause YolO

2014



Hej! Första praodagen gick riktigt bra, var vid barnrådgivningen. Kul var det där, små barn in my ♥. Ikvällst så kom Emil, Johan, Jocke, Jannike och Julia förbi så vi for på en cruis mot Oravais i the traktor! Träffade på Jere där, kramiskramis! Vi var där en stund och sedan for vi hem tillbaka. Imorgon blir det att packa väskan och efter hvc dra iväg hem till Jannike och koka nålen! Haha jk, vi ska göra ett och annat örhänge på varandra, sen så far vi till slalombacken på kvällen. Och så sover jag över hos henne och sedan iväg till praon igen. Bloggar mer sen, godnatt!
 
 


Prao imorgon

2014



Hej, som ni kanske har märkt så har jag varit upptagen hela veckan. Har sovit i Orvavais från fre-sön. Har sett pll, ravenswood, åkt snöskoter, åkt rattkälke med Siben, ätit vid abc osv. Hände nog mest idag, skrattade halvt ihjäl mig när vi satt på rattkälken som var fastbunden i skotern med ett rep, och vi flyger av! Nåja, brukar ju flyga av saker jag så. Tappade telefonen i snön när vi föll så den är lite dålig nu men det ska väl gå...  Sen så blev det ändrade plaer så istället för Umeå på sportlovet så blir det Haparanda veckan före! ♥ Och i helg så fick jag 50 euro av älskling till en sodastream! Yeess, har alltid velat ha en sån tihi. Och så bjöd han mig på food och candy! Världens bästa är du, bara så du vet! <3
Imorgon blir det ingen skolvecka (TUUR). Istället så har vi prao-vecka, och jag ska prya vid HVC med Emelie och Jannike. Så det ska bli kul, ska söka efter några innerskor nu så godenatten!
 
 
 
 
 


Grattis Jessika

2014



Syrran fyllde 17 igår så grattis till henne!
 
 


Your love's a drUg

2014



Finska provet gick bättre än jag trodde, när jag såg orden och meningarna så föll de på plats direkt. Fast nu när jag tror att det går bra så kommer det att gå åt helvete. Hoppas på högra än 6 iaf så är jag nöjd. Har 211 ord i modde att kunna tills imorgon och jag och resten av klassen fick ju veta det hur sent som helst så ingen har ju hunnit läsa, så varför börja nu? #orka.
 Har gjort kola idag, och sett gossip girl och nu duscheeen ----->
 
 
 


Om det hade börjat brinna...

2014



Orkar inte läsa på finskaprov alls, så läser i skolan imorgon annars får det gå som det går, jag fattar ändå ingenting. Fick tillbaka min sony xperia go idag! Några delar har bytts på den, så nu blir det att lämna in htc:n. Kommer sakna framkameran mest ^^. Haha jag är så bra på att förstöra mina telefoner.  
 
Hehe, sen måste jag ju berätta att jag tänkte bränna upp huset igår.  Ganska kul story, Jere var hos mig och jag la in den sista julstjärnan i micron. Jag vred på fullvärme (jag har tendens att göra så). Jag glömde såklart bort det så jag gick tillbaka till rummet, efter en stund så  ville Victoria mig något, så hon ropade. Och när jag gick ut ur rummet så hörde jag att micron ännu var på...haha jag fick lite lite panik, Så när jag springer till köket så ryker det och är helt dimmigt in i micron, så jag stänger av den snabbt och öppnar såklart "luckan". Blev svart i ansiktet av all rök som kom ut, haha nej inte riktigt, men en hel massa rök var det! Min stackars sista julstjärna som jag tog ur frysen så var till en klump :'(. Sedan så luktade det bränt i hela huset resten av kvällen ^^.
Vem vet vad som skulle ha hänt om inte Victoria hade velat visa mig något hon hade ritat?
 
 
 


Roadtrip

2014



Hej, gårdagen blev riktigt awesome! Didrick fyllde 18 år och fick bilkort så han kom och hämtade Jere, Jimmy, Siben och mej till skolan och så for vi ut på all möjligens vägar. Först till Vörå-Härmä-Jepo-Nykarleby och Jakobstad. Stannade lite här och där, var riktigt bra tills vi blev utslängda från Prisma av väktarna. Haha for till internatet sedan, hälsade på hofling där! 21 tiden åkte vi hem tillbaka. Blev en hel del wc-pappers snattande osv. Haha! Sen så kommer ju Jere med världens bästa nyhet, han frågade om jag ville följa med till UMEÅ! Hell yeah I want too!!!! Så storshopping med världens bästa pojkvän eller?? :D
 
Nåja, idag så har Jere varit hit, har inte hänt så mycket annat. Har tre kommande prov denna vecka och som vanligt orkar jag inte öppna böckerna. 
 
 


Niello

2014



Min nya drog, vill ni smaka?
 
 


Fruset

2014



Idag fyller mamma år, stora grattis kramisarr!♥ Har ätit marängtårta, nomnomnom! 
Idag när jag vaknade, klockan 12, så fick jag känslan av att slalombacken hade öppnat. Men det tror jag inte fast ändå, solen lyste riktigt in i mitt rum. Jag gick ut och fotograferade direkt. Fick några bilder knäppta. Idag har jag bara bloggat och lyssnat på musik. Säsong 4 av Gossip girl har jag också laddat ner nu! Katchiiingg!
 


100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann

2014



Helgen är nästan över nu och jag har som vanligt inte bloggat på fredag och lördag. Men I fredags så var jag i Oravais och då blev det årets första skooter tur,haha. Åkte på pizzadejt med Jere och Didrick var också där. Haha blev inte mycket till dejt när jag sedan hamnade att cykla själv till Amigo, frös fast på cykeln...
Satt en hel del i Kevins traktor, pratade om allting. Sovde över hos Jeres och blev väckt klockan 10 -.-.  Så var jätte trött, gick i duschen men blev inte ett dugg piggare. Vi skulle ha åkt på gym men det blev så sent. Så klockan 17 så åkte vi hem till mig. Och vi sökte efter min telefon hur länge som helst, fast jag hade tydligen glömt den i Alex' bil, haha. Nåja, klockan 20 så åkte vi till Vasa på dubbeldejt med Emelie och Alex. Vi hade mer än bråttom, sprang ner för gatorna haha!  Men vi hann, och vi såg filmen 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann, den har helt bra faktiskt fast vissa scener så somnade jag halvt på HAHA! Fans många polisbilar körde förbi oss, så man blir ju lite skakis ;).  Kom hem 12 tiden.
 
 
 
 
 


Facepalm i handfatet

2014



Hej, var och såg fighting star idag med alla nior, den var inte den bästa måste jag säga. Nåja, efter skolan så kom Jere hit och vi såg det senaste av pll. Imorgon blir det vanlig skoldag och sedan till Oravais, vet inte ännu om jag sover hos Jeres eller tvärtom men vi får see. Haha igår facepalmade jag i handfatet, så blodet bara sprutade ur näsan, haha! Det var lite jobbigt, fråga inte hur det gick till för jag vet faktiskt inte! Nåja nu ska jag se ett avsnitt av GG.. eller två..tre..tio? 
 
 
 


Jag vill inte vara med någon av er

2014



Har inte hänt något speciellt idag, Jere kom till mig efter skolan en stund. Vi gjorde typ ingenting, bara satt och pratade. Sen så har jag ingenting att blogga om för är på så dåligt humör. Nåja, men imorgon ska vi till Vasa och se på musikalen Fighting star. Efter det så får jag se om jag stannar i Vasa eller åker hem.
 
 


Klasströjorna

2014



Hejhej, idag fick vi våra efterlängtade klasströjor! Haha alla flickor i klassen så hade beställt L damstorlek och hälften av oss så blev besvikna över dem för att de var så långa, men sedan såg vi att vi höll på att prova pojkarnas L huppari! Haha, sedan gick vi och bytte så vi fick våra rätta och då satt de riktigt bra! Så är helt nöjd. Annars blir vädret bara kallar och kallare, idag var det -23,8 grader ute. Prao platsen är också fixad, ska till Vörå hvc med Jannike och Emelie. Skulle egentligen vilja prya i Oravais, där på hvc men det blev såhär nuu :). Hade hejjaklacksmöte efter skolan igen, tiden gick snabbt så vi fick inte gjort så mycket men några sexy steg har vi iaf! Haha, jag som har spelat in allt på telefonen! Idag ska jag nöörda Gossip girl!
 
 


Det är nu jag vill ha en förändring

2014



Haha, tankarna hoppar glatt runt i mitt huvud, kanske är det en bra ide eller kanske det är en dålig, men det kommer kännas som en ny start.  
Jere kom till mig efter skolan och vi kollade över nå läxor och åt pepparkakor. Haha sen så har jag talat på skype och spelat med några klasskompisar! Fyfan vad kul haha.
Imorgon får vi våra klasströjor! Kommer nog att ta bild på den, vet inte riktigt färgerna men svart och röd tror jag det var :). Ska se på ett avsnitt av gossip girl nu och sedan tvinga mig i säng!
 
 
 


Från bästavän till pojkvän

2014



Fick kommentarer om att några ville höra hur jag och Jere blev tillsammans så om ni vill veta så får ni läsa detta.
 
Minns första gången jag såg honom och första gången jag pratade med honom. kommer inte ihåg riktigt vad jag sa men han satt bredvid sina kompisar på en bänk. Blyg var han ;). Det var jag som skickade åt honom första gången i 7:an, min lilla lögn löd typ såhär "Hej, min kompis Emelie svarar inte och du går ju i samma klass, så när har ni håltimmen imorgon?". Haha, jag ville bara att han skulle veta att jag existerade. Sedan dess så chattade vi varje kväll, om helt allmänna saker. 
Men ingen av oss gick steget längre, så både han och jag skaffade förhållande med andra personer. Men våra förhållanden höll inte destu längre, så sommaren 2013, när såren läkt, så tog vi av någon anledning kontakt igen. jag minns verkligen inte varför men tror det var han som slog första signalen. Jag som har krockat 2 ggr i sommar så har inte världens bästa minne. Nåja, vi blev bra kompisar igen och jag började chilla runt i Oravais varje dag på sommarlovet. Vi åkte runt på hans pv och blev småningom bästa vänner. Haha #thatmening. sen så frågade han chans på mig!!!!! Hahah näjj såklart inte, jag skämta...
Vet inte hur jag ska förklara resten, men han blev kär i mig och jag förstod först inte att jag hade känslor för honom men det märkte jag först på konventet. När mitt huvud sa åt mig att "se på dendär flickan, som klänger efter honom". Haha nej men hon är min kompis så jag ska inte vara för stupid nu. Men jag blev seriöst riktigt svartsjuk, det går inte att förklara...hahaha! Well well, några dagar gick och vi blev så småningom tillsammans efter det. Gulligt var det att han ännu minns vilka kläder jag hade på mig den kvällen (19 oktober) när vi blev tillsammans.
 
Det finns så himla mycket jag skulle kunna skriva om honom, han betyder så himla mycket för mig! Min andra halva, vi är så lika. Haha, kommer inte glömma när vi berättade för dina vänner om oss!  Min lilla Härmäbo :*.
 
Var med någon som du blir glad av, ingenskillnad ifall han har en arm eller glasögon, så länge du mår bra så är det värt det!
 
 
 


Kim Cesarion

2014



Kom nyss hem från Jeres. Usch vad helgen har gått snabbt. Ska ändå bara se på gossipggirl idag och gamea, haha jag har no life. Lite äventyr får man ju i år iaf, när pappa fyller 50 alltså i mars, så då får jag lämna Finland en stund! Bara på två dagar har det kommit passligt med snö, mer än 5 cm. Så äntligen börjar vintern.
 
 


Grattis Sam!

2014



Grattis Sam på din 16-årsdaag! Haha, igår när klockan var 11:59 så stog jag och några andra flickor runt dig för att vara först med att säga grattis, gissa vem som vann ;). Hehe jag ofc, hoppas du gillade din present! Hihi.
 
 
 
 


Hello Saturday

2014



Godmorgon, tänkte att jag skulle blogga lite nu sålänge Jere är borta. Igår så for jag till oravais med 17 bussen, skulle ha åkt till gymmet direkt när jag kom hit men det blev ändringar och allt blev åt helvete. Så Jere har lovat vi ska fara nu idag istället. Fast jag måste förstås vänta tills han kommer hem, vilket kan ta några timmar -.-. Så ska sitta och se på gossipgirl på hans dator nu, jag är ju fortfarande i Oravais. Så åker hem sent ikväll så hinner nog inte blogga, have a great saturday night!
 
Gårdagen
 
 


I'm giving up

2014



Gör ett sent kvällsinlägg här nu. Dagen har varit tröttsam. Vet inte riktigt vad. Men jag kan säga att jag tog bussen till Oravais klockan 17, kom hem 23 tiden. Jag var hos Jeres, vi såg det senaste av Ravenswood och sedan bara pratade vi.. Nåja, har aldrig varit så ledsen så jag spytt. Men det gjorde jag idag, så har inte fått i mig nått att äta heller. Allt är upp och ner...
 
 
 


Nu klarar jag inte mer

2014



Mina ögon kan tindra, mina läppar kan le, men sorgen i mitt hjärta kan ingen se.
 


Workout

2014



Hej, idag är jag faktiskt stolt över mig!  Efter skolan så stannde jag + 11 andra flickor i skolan på hejjaklacksmöte. Det var faktiskt kul, vi gjort en del också. Sen klockan 19 på kvällen så for jag med Emelie till Norrvalla och gymmade. Tränade i 1 och en halv timme. Jag trodde aldrig att jag skulle orka börja träna igen, men det är nytt år och nya möjligheter. Så nu börjar allvaret, tränandet ska ske mer än 1 gång i veckan! Och det är styrketräning som gäller! Och en annan bra nyhet är att ett nytt avsnitt av Pretty little liars och Ravenswood kom ut idag! Åh, har väntat så länge! Nu kommer det att visas varje tordag, tror jag. Do like me and watch it on swefilmer.se!
 
 


Första mötet

2014



Somnade klockan 3 i natt.. det gick verkligen inte att somna tidigare. Så har varit jätte trött idag, får hoppas på att jag somnar tidigare inatt. Jere kom hit efter skolan, så vi hann bara börja se på en film och sedan skulle han med bussen. Imorgon har vi som ordnar årets hejjaklack möte efter skolan så kommer hem lite senare. 
Nej nu måste jag verkligen öva på moppe! Har inte ens skrivit teoriprovet ännu och det kommer gå åt helvete...
Om jag inte tar kortet så kan jag inte köra till mitt sommarjobb, och om jag inte kan köra till mitt sommarjobb så kan jag inte ha något sommarjobb = inga pengar.
 
 


Hinder & Seether

2014



Låtar som brings fram memories ;p. Nejmen jag tyckte om dehär för några år sedan. Så hittade de nyss när jag sökte igenom alla låtar som jag lyssnade på 2010. Hade en gammal spotify lista :).
 
 
 


Hejdå jullov

2014



Äschdå, jag som skulle stiga upp före klockan 12 för EN gångs skull, men det blev till klockan 14:30 istället. Har verkligen svängt dygnet bak och fram som säkert många andra också har. Blir nog tvungen att gå trött i skolan nu resten av veckan, tur det blir en dag kortare när man börjar på tisdag. Prao platsen ska också fixas. Men vill slöa lite till istället för att tänka på läxor och skolan.  Ska ta ett game med några kompisar nu, sen se på gg! Det är allt jag kommer göra idag. Haha, nu har jag dessuom fått in i mitt huvud att jag måste träna, ska träna på gym. Men jag har ingen moped, och jag tänker inte gå hela 4 km heller! Så ska väl bara träna när jag är i Oravais. Eller vi får se...
 
 


Suomi Suomi Suomi!

2014



Hej! Har mycket att berätta men har också mycket att göra så får dra ett kort inlägg! Har sovit över hos Jeres två nätter nu, alltså jag har varit i Oravais hela helgen. Kom nyss hem. Har haft det riktigt trevligt :).
Och woohoo go Finland! 3-2 i ishockey, sug på den Sverige! Haha, nåja nu ska jag se på tv, som äntligen har börjat fungera!
 
 
 


Frädag

2014



Vaknade nyss, sovde till klockan halv 3 nu igen. Men jag kan inte somna förrän klockan 4 på nätterna. Haha jag kommer vara jätte pigg när skolan börjar på måndag. Men kanske somnar tidigare inatt, sover hos Jeres. Skulle ha åkt dit redan klockan 17, men det hinner jag verkligen inte. Har inte tvättat håret sedan förra året, har haft det i tofs hela dagarna. Haha, nåja åker till Oravais 18 tiden istället, ska bara gamea lite först och äta mina kantareller ^^.
 
 


Sovit bort jullovet

2014



Alla barnen i huset sovde till klockan 15 idag. Så det har varit en kort dag. Men somnade först klockan 6 igår natt eftersom katten spydde i min säng så tog det så länge att byta lakanen och madrassen, haha. Nåja, lillsyrran har sovit 16 timmar inatt! Klockan 17 så kom Kevin hit och hjälpte mig med mina runes, hihi. Och nu har jag precis avslutat mitt övande på moppe, och som vanligt har jag lärt mig något? - nä.

 


Gott nytt år

2014



Gott nytt år! Sköönt att slippa 2013, du är mer än välkommen år 2014! Hoppas att detta år inte handlar om pojkdrama, kompisdrama, olyckor, misslyckande, besvikelser, smärta och sånt som förra året. Inte mitt bästa år... Men det positiva är att jag har varit på mitt livs roligaste fester, fått underbara vänner, blivit kär!
Känner på mig att 2014 kommer bli mycket bättre, och inte bara för att jag hade det som fotbollsnummer när jag var yngre..^^.  
 
Firade som sagt nyåret hos Didricks, helt skojj. Bäst av allt så fick jag min nyårkyss! Fick ett bra slut på året och en bra början. Sen efter klockan 00 så sköt jag och Jere de sista raketerna. Vi somnade ca 2 tiden. Och vaknade ca 14 tiden på dagen. Så en god nattsömn fick vi! På dagen så kollade vi film och sedan for vi till abc och åt hamburgare, höhö. Pratade en hel del med Emelie där också. Sen for jag hem med en fisk i handen!
 
Imorgon så kommer Kevin hit och fixar lite på min dator, den är allt för trög...
Annars kommer jag bara se på gg hela kvällen.